Wie geeft er meer uit, mannen of vrouwen?

Laura en Sebastián zijn een stel dat besloten heeft zichzelf een tweede kans te geven. Waarom? Omdat ze allebei gescheiden zijn en hun eerste huwelijken niet zo goed verliepen, proberen ze hun leven een tweede leven te geven, dit keer hertrouwend maar voorzichtiger.

Een van de belangrijkste gesprekken die ze op tafel hebben gelegd, zijn hun persoonlijke financiën, omdat ze een nieuw gezin willen stichten met een goede kwaliteit van leven, waarvoor ze besloten hebben te onderzoeken: wie geeft er meer uit van de twee? Ontdek wie er meer uitgeeft en waarom en analyseer vooral uw situatie, ongeacht uw geslacht.

Het duel waarin niemand de winnaar wil zijn…

De strijd om te zien wie beter is, mannen of vrouwen, heeft de afgelopen jaren veel kracht gekost met het openen van nieuwe kansen en rechten die vrouwen hebben gewonnen. In het duel van wie meer uitgeeft, zeggen de mannen echter dat het de vrouwen zijn en vice versa. In tegenstelling tot andere velden wil niemand hier de winnaar zijn. Maar wie geeft er meer uit en waarom? Laten we eens kijken wat onze toekomstige echtgenoten hebben ontdekt…

Klein papier spreekt…

Om meer zekerheid te hebben over hun financiële gedrag, kwamen beiden overeen om hun kredietgeschiedenis te raadplegen via de Kredietbureau Het zou een uitstekende optie zijn om een ​​nauwkeuriger beeld van uw uitgaven te hebben. Ze deden een saldo op hun creditcards, hun totale bedrag van schuldwaar ze dat geld aan hebben uitgegeven en hoeveel hun inkomen is.

De conclusie die ze beiden bereikten, verraste hen, maar door wat dieper te graven in het waarom, slaagden ze erin het resultaat te begrijpen. En het is dat de conclusie die ze hebben getrokken is dat Sebastián werd gekroond tot de koning van de onkosten.

Maar… waarom geven ze meer uit of hebben ze meer schulden?

Volgens een onderzoek van Resolve your Debt werd geconcludeerd dat mannen meer uitgeven. In veel gevallen worden deze uitgaven een probleem dat leidt tot het zoeken naar hulp, aangezien in hetzelfde onderzoek werd bevestigd dat van het totale aantal mensen dat hulp heeft gevraagd om hun schulden af ​​te lossen, 43% vrouw is versus 57% man. . .

Binnen de analyse van Sebastián en Laura realiseerden ze zich dat zijn uitgaven hoger waren om één belangrijke reden: in zijn vorige huwelijk had hij twee kinderen met zijn eerste partner, om welke reden hij een groot deel van zijn salaris toewijst aan hun uitgaven. Aan de andere kant ondersteunde Laura haar moeder alleen in sommige uitgaven en had ze geen andere personen ten laste, aangezien ze geen kinderen had met haar eerste echtgenoot.

De conclusie die ze bereikten, valt samen met een van de resultaten van dit onderzoek, aangezien werd bevestigd dat een van de belangrijkste redenen waarom mannen meer uitgaven opstapelen, te wijten is aan het feit dat 60% van de mannen twee of meer economische personen ten laste heeft, terwijl ze in de Bij de vrouwen heeft 36% geen personen ten laste en 28% slechts één.

Niet te, niet te…

Het hebben van twee of meer financiële personen ten laste is niet de enige factor die ervoor zorgt dat mannen koningen zijn als het gaat om uitgaven. Er zijn andere factoren, zoals aangegeven door de specialiste Sandra Esquivel op het Nueva Mujer-portaal, aangezien ze opmerkt dat uitgaven rechtstreeks verband houden met koopkracht en in het geval van Mexico heerst ongelijkheid in lonen naar geslacht, omdat er tot op de dag van vandaag nog steeds verdienen vrouwen op veel plaatsen veel minder dan mannen.

Volgens de National Occupation and Employment Survey (ENOE) rapporteerden mannen in het vierde kwartaal van 2016 bijvoorbeeld een gemiddeld inkomen van $ 6.204 pesos, in tegenstelling tot het gemiddelde inkomen van vrouwen, dat amper $ 4.788 bedroeg. dat wil zeggen een verschil van 30% tussen mannen en vrouwen. Daarom genereert het hebben van een hoger inkomen meer uitgaven en hier is nog een van de punten die ervoor zorgen dat mannen meer uitgeven dan vrouwen.

Vrouwen, de best geleide

Een andere bepalende factor om mannen als de koningen van de uitgaven te definiëren, is hoe ze hun persoonlijke financiën beheren, aangezien in het geval van vrouwen is bewezen dat ze over het algemeen betere beheerders van hun inkomen zijn dan mannen.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) geeft aan dat vrouwen 90% van hun inkomen herinvesteren in hun families en gemeenschappen, terwijl mannen slechts 30% en 40% uitgeven.

De specialiste Sandra Esquivel merkt ook op dat vrouwen het belangrijkste doelwit zijn voor de consumptie van merken en producten, wat tot op zekere hoogte logisch is, aangezien zij nog steeds de baas zijn over het huishouden en dus over de beheerders van het inkomen. Ze stelt ook dat vrouwen producten kopen om te delen of een gezinsbijslag zoeken, in tegenstelling tot mannen die geïnteresseerd zijn in duurdere artikelen zoals auto’s, gadgets, horloges, enz. Die duurder zijn en in de meeste gevallen voor individueel gebruik.

op zoek naar een wapenstilstand

Na een grondige analyse van hun persoonlijke financiën en inzicht in waarom Sebastián degene is die het meeste uitgeeft, besloten ze een actieplan op te stellen om een ​​goede kwaliteit van leven in hun toekomst als nieuw koppel te verzekeren. Hier zijn enkele van hun deals:

  1. Kosten delen: Het is het meest aan te raden zolang je samenwoont met iemand die ook een inkomen heeft. Op deze manier kunnen ze de kosten dragen en voorkomen dat ze niet alleen op één persoon vallen.
  2. Stel een maandbudget samen: Dit punt is zo handig als u alleenstaand bent of als u van plan bent om met iemand samen te wonen, omdat het u zal helpen de kosten en uitgaven onder controle te houden. Op deze manier kunt u uitgaven prioriteren en overmatige schuldenlast voorkomen.
  3. Verenig creditcards: misschien is het een uitstekende optie om elk een kaart te hebben. In het geval van Sebastián en Laura kwamen ze overeen slechts één van hun kaarten te houden. Sebastián zou de leiding hebben over de kaart voor maandelijkse aankopen, terwijl Laura er een zou houden voor aankopen die volledig achteraf betaald kunnen worden.
  4. bewust winkelen: Sebastián stemde ermee in om voorzichtiger te zijn met zijn aankopen en geen hoogwaardige producten te kopen die geen basisbehoeften zijn, en beter geld te sparen voor eventuele noodsituaties die zich tijdens zijn nieuwe huwelijk kunnen voordoen.
  5. Zorg voor een noodplan: niemand van ons is vrijgesteld van enige moeilijkheid, daarom raadde Laura Sebastián aan om de hulp van Resolve Your Debt te overwegen, een groep experts die destijds zijn moeder hielpen die door een te hoge schuldenlast ging, waar ze een plan voor haar om hun rekeningen te vereffenen op basis van hun inkomen.
Uiteindelijk…

Laura en Sebastián zijn erin geslaagd te begrijpen dat de vergelijking van hun uitgaven, naast een wedstrijd van hun inkomen en schulden, de gelegenheid was om elkaar beter te leren kennen en elkaar zo te begrijpen en vooral om de krachten te bundelen in plaats van te verdelen .

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *