Welke invloed hebben ze op jou?

Het is heel moeilijk om te denken dat we nooit door een gecompliceerde schuldensituatie zullen gaan, maar we worden allemaal blootgesteld en beïnvloeden je emoties.

Creditcards, persoonlijke en loonkredietleningen zijn het meest populair in het financiële leven van veel Mexicanen. De redenen voor schulden kunnen verschillende zijn, maar voornamelijk: door calamiteiten, gebrek aan informatie en gebruik zonder mate, maar daar blijft het niet bij…

Emotionele gevolgen van het willekeurig gebruik van creditcards

We zouden kunnen denken dat een financieel probleem precies dat is, geldproblemen, dat het enige dat wordt beïnvloed, uw kredietgeschiedenis en de score in uw kredietbureau is, terwijl in werkelijkheid uw emotionele gezondheid en ook derden een rol spelen.

Dit zijn de belangrijkste tekenen dat schulden je emoties beïnvloeden:

1. Je voelt dat je de zwaarste steen op je rug draagt

De stress die wordt veroorzaakt door de zorgen over het bijhouden van een goede kredietgeschiedenis, het hebben van een goede baan, het bereiken van het bedrag dat elke maand moet worden betaald, uw persoonlijke leven en nog veel meer, mondt uit in een gevoel van enorme frustratie.

Daarnaast zijn er ook negatieve effecten op je fysieke welzijn, je begint constante vermoeidheid en ernstige slapeloosheid te voelen die resulteren in een slechte dagelijkse prestatie bij belangrijke activiteiten zoals: de relatie met je gezin, werkrelaties en gebrek aan concentratie.

2. Je wordt overspoeld door angst

Naarmate het probleem wordt getransformeerd, evolueren ook de emotionele effecten, want wanneer de wanbetalingen of vertragingen in betalingen aan de bank beginnen, verschijnen de beroemde incassobureaus.

Sinds 2010 werd aangekondigd dat CONDUSEF toezicht zou gaan houden op incassobureaus; Hij legt uit dat ze de privacy niet mogen schenden en veel minder zichzelf moeten aanspreken met beledigingen of harde woorden, maar er zijn nog steeds gevallen van misbruik van hun kant. Vanwege de agressiviteit die ze kunnen hebben, is het gebruikelijk om in paniek te raken als de telefoon gaat of als je hoort dat er iemand op de deur klopt.

3. Je hebt een slecht humeur

Het is heel duidelijk dat situaties zoals het bovenstaande een reeks gebeurtenissen kunnen veroorzaken die waarschijnlijk buiten ons bereik liggen en die uiteindelijk worden weerspiegeld in een gevoel van woede op de wereld en op jezelf, en een stadium betreden waarin alles je kan irriteren.

4. Je isoleert jezelf van de wereld

Het gebrek aan motivatie begint te verschijnen, je begint te voelen dat je niet langer genoeg energie hebt om uit te gaan, bij je familie te zijn, tijd door te brengen met vrienden en je begint zelfs te stoppen met genieten van je werkende leven. Alles wat u zou willen doen, wordt overschaduwd door de verantwoordelijkheid om uw schulden af ​​te betalen, wat een gevoel van angst veroorzaakt.

Uw familie betaalt de gevolgen rechtstreeks

Zoals we in de vorige paragrafen hebben gelezen, tast stress je gezondheid op verschillende manieren aan, maar als het gaat om relaties met andere mensen, vooral met je familie, kan het een totale chaos worden, omdat je mentaal niet gezond bent om met de verschillende situaties om te gaan die kunnen optreden. ontstaan.

1. Het kan de oorzaak zijn van echtscheidingen: Ofwel vanwege communicatieproblemen waarbij het probleem verborgen is, of gewoon discussies die worden gegenereerd als gevolg van schulden die uiteindelijk zeer kwetsende situaties worden. We raden u aan om te lezen: Kom als koppel uit de schulden.
2. Het staat u niet toe om de ontwikkeling van uw kinderen te ondersteunen: Ongeacht het geld om je opleiding te ondersteunen, is het mogelijk dat er als ouders een afwezigheid is, dat wil zeggen een gebrek aan aandacht en dat blijkt op de lange termijn schadelijker te zijn dan hetzelfde gebrek aan materiële goederen.
3. Je verspreidt je energie naar anderen:Of het nu je partner is, je kinderen of naaste familieleden, uiteindelijk hebben ze allemaal iets gemeen: ze voelen meer empathie voor jou dan wie dan ook en het is mogelijk dat alles wat je overweldigt een vergelijkbaar effect op hen heeft. Als je kinderen thuis hebt, kunnen de gevolgen worden opgemerkt in slecht gedrag of gebrek aan interesse om je op hun studie te concentreren.

Enkele tips om de emotionele effecten die een schuld veroorzaakt te vermijden of tegen te gaan:

Het betekent niet dat je je problemen voor jezelf houdt, laat staan ​​dat je ze voor de ogen van anderen verbergt. Hier zijn enkele tips om de emotionele gevolgen van het hebben van schulden zo goed mogelijk tegen te gaan:

  • Het gaat er niet om problemen voor jezelf te houden, laat staan ​​ze te verbergen. Het gaat erom te weten hoe je ze op de meest intelligente manier het hoofd kunt bieden, positieve beslissingen kunt nemen.
  • Schakel indien nodig hulp in van experts, Resolve your Debt helpt u uw schuld tegen een zeer betaalbare prijs af te lossen en biedt u ook manieren om uw kredietbureau op te ruimen.
  • Communicatie is de hoeksteen van elke goede relatie. Praten met je familie over het onderwerp is iets dat moet worden gedaan, maar het moet ook op de vriendelijkste manier mogelijk zijn, vooral als er kinderen zijn, het idee is niet om de situatie voor te stellen als een oneindig gat waaruit je nooit kunt komen uit, maar als een complicatie die ze onder ogen willen zien en dat er geen reden meer is om je zorgen te maken, aangezien alles wat je nodig hebt hun steun is.
  • Vind manieren om alle stress eruit te krijgen. Het is niet nodig om de maandelijkse kosten in een sportschool te betalen, naar de spa te gaan, yogalessen te betalen, enz. Er zijn veel manieren om alle druk die een persoon met zich meebrengt te verlichten, bijvoorbeeld: ga hardlopen, loop met uw huisdier , tekenen, wandelen, thuis of in het park sporten, spelen met je kinderen, kortom je hoeft niet dagelijks te zijn maar je moet wel tijd besteden aan de activiteit die je kiest om stress te verminderen.

Elk probleem heeft een oplossing, het belangrijkste is om op tijd te handelen en de best mogelijke beslissingen te nemen en als je op enig moment vastloopt, neem dan een adempauze, zoek inspiratie bij je familie of vrienden en ga door. Onthoud dat hoe vaak je ook valt, het belangrijkste is dat je weer opstaat.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *