Wel of niet een postdoctorale opleiding volgen?

Laura, een jonge vrouw die onlangs is afgestudeerd aan de universiteit, is er na zoveel jaren van slapeloosheid, uitputting en veel toewijding eindelijk in geslaagd om een ​​bachelordiploma te behalen. Kort voor het afronden van haar studie begon ze te werken, wat haar haar eerste inkomen opleverde, maar er is een idee dat al een tijdje door haar hoofd spookt: het idee om door te gaan met een masteropleiding.

Wat zijn de voordelen van een postdoctorale opleiding? Zal Laura’s huidige inkomen voldoende zijn om zichzelf te financieren?

Naast de enorme voldoening, die naar mijn mening de belangrijkste drijfveer achter het studeren zou moeten zijn, is het dankzij de Career Trajectories-enquête bekend dat meer studies wel degelijk garant staan ​​voor een hoger salaris, waarvoor dit een van de vele redenen die iemand ertoe aanzetten om verder te studeren.

Bijvoorbeeld:

Enige tijd geleden ging ik zitten om te praten met een paar vrienden die ik lang niet had gezien, we wisselden wat ervaringen uit over het beroepsleven, we spraken over hoe anders ons leven op de universiteit was en over de uitdagingen waarmee we nu als afgestudeerden worden geconfronteerd. Wat mij het meest opviel, was dat van de groep van 10 mensen die we op dat moment waren, er maar één doorging met een masteropleiding. Waarom?

Volgens gegevens van Onderwijs in een oogopslag: OESO-indicatoren, Mexico is een van de landen die lid zijn van de organisatie met de laagste niveaus wat betreft mensen die een postdoctorale opleiding volgen. Vergeleken met Canada, waar meer dan 50% van de bevolking een universitair diploma heeft, heeft in Mexico slechts ongeveer 16% van de bevolking dit opleidingsniveau, en als we het hebben over een postgraduaat, zakt dat cijfer naar 1%.

We weten al dat het inkomen toeneemt met het opleidingsniveau, sterker nog, volwassenen met een bachelordiploma verdienen twee keer zoveel als mensen met een middelbare schoolopleiding. De inkomenskloof is nog groter voor mensen met een doctoraats- of masterdiploma, die meer dan drie keer zoveel verdienen als mensen met een middelbare schoolopleiding.

Waarom is het verschil zo groot?

Eenvoudig. Want er zijn maar weinig mensen die dit studieniveau hebben: vraag en aanbod, basisprincipe. Onderwijs in Mexico lijkt iets licht op te vatten, en hier komt het interessante:

Hoeveel kost het om een ​​master in Mexico te studeren?

Allereerst moeten we weten dat er veel opties zijn om een ​​postgraduaat te studeren en een master of doctoraat te kunnen voltooien zonder al te veel schulden te maken of te stoppen met werken. Er worden beurzen aangeboden door instellingen als de ICyTDF en CONACYT, dus als onze zaak wordt opgelost met een beurs, fantastisch! Maar als we een MBA op IPADE willen studeren, kan het iets ingewikkelder worden. De waarheid is dat we elk van onze opties zorgvuldig moeten evalueren om te bepalen welke het beste bij ons past.

Hier zijn enkele punten om te overwegen:

Een online masteropleiding

De kosten kunnen gaan van $ 2.982,00 per maand, voor een periode van twee jaar, heb je de rekenmachine gekregen? ja, de kosten van deze masteropleiding bedragen $ 71.568,00.

Naast de relatief betaalbare kosten, zal de afstand geen probleem zijn, aangezien we online kunnen studeren door gebruik te maken van de tijd, reizen te vermijden en vooral een fulltime baan te behouden, dankzij de flexibiliteit van schema’s. In het geval van Laura is deze optie misschien wel de handigste manier om door te gaan met studeren, zelfs als ze besluit het persoonlijk te doen.

Nu moet je bedenken dat niet alle mensen die geïnteresseerd zijn in het studeren van een masterdiploma pas afgestudeerden zijn. Er zijn iets meer ervaren mensen (let op: ik zei niet ouder) die willen excelleren op het werk, en academische continuïteit als een reële optie zien om hun positie binnen hun bedrijf te verbeteren.

Ongetwijfeld is het online studeren van een masteropleiding een geweldige optie voor mensen die hun hele dag vol activiteiten hebben en verdeeld zijn tussen hun kantoor, kinderen en lange afstanden reizen.

En hoe betaal ik het?

Ricardo is een 35-jarige man, volledig toegewijd aan zijn werk, hij is een fervent gebruiker van zijn creditcard, en tot nu toe is zijn kredietbureau onberispelijk, zodat hij toegang heeft tot goede leningen met vrij gunstige rentetarieven. Ricardo heeft de mogelijkheid geëvalueerd om een ​​masteropleiding online te studeren, hij evalueert alle factoren aangezien hij maandelijks verschillende uitgaven moet dekken en waar hij geen afstand van kan doen.

De optie die je hebt is misschien iets gecompliceerder, aangezien je een creditcard kunt gebruiken om je studie te financieren of een persoonlijke lening kunt aanvragen waarmee je de hele masteropleiding kunt dekken om een ​​langere betalingstermijn te krijgen, laten we onthouden dat dit tenslotte meer is dan een uitgave, het is een investering.

Als we met de kaart betalen zijn de maanden zonder rente een prima alternatief, weten we al hoe dit werkt? We kunnen beter bevestigen. We nodigen u uit om ook ons ​​artikel over het gebruik van creditcards te lezen, u kunt het controleren door erop te klikken hier.

Dus de optie voor mensen met een iets meer gecompromitteerd inkomen is zonder twijfel een langere termijn, om kleinere maandelijkse betalingen te hebben, maar wees heel voorzichtig, denk eraan om niet meer dan 30% van uw inkomen in schulden te investeren, we willen niet dat onze kwalificatie in kredietbureau wordt beïnvloed, toch?

Wat als ik een lening vraag om mijn masterdiploma contant te betalen?

Ok, denkend aan contant betalen kunnen we interessante voordelen vinden: Contant betalen = geen rente betalen.

Oog: De kosten van een masterdiploma kunnen rente omvatten als we uitgestelde betalingen doen, in sommige gevallen 3,2% per maand, dat wil zeggen, om winstgevend te zijn, moet ons ideale krediet een tarief van minder dan 30% per jaar hebben, voor een periode van 36 maanden om over na te denken. minder betalen dan het hiervoor genoemde collegegeld.

Het is haalbaar, zolang we onze financiën op orde hebben en het rapport van ons kredietbureau schoon is, volgens de basisregels van goed debiteurenbeheer: geen minima betalen, behalve in zeldzame gevallen, geen hefboomwerking hebben van meer dan 50% in maandelijkse betalingen en een schuld van minder dan 85% overeenkomend met mijn jaarinkomen.

Je moet deze hoge uitgave zien als een investering, wat uiteindelijk, zonder onze financiën te beïnvloeden op een manier die we ons niet kunnen veroorloven, naar de toekomst kijken altijd gunstig is om een ​​levensplan te hebben waarin we persoonlijke voldoening en geld krijgen. extra komt alleen.

Beter inkomen, meer persoonlijke voldoening, we hebben genoeg redenen om een ​​extra studie te wagen, je financiën te analyseren en verstandig te kiezen over de beste tijd om door te gaan, succes hangt van jezelf af.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *