Wat maakt ons anders dan andere robo-adviseurs?

InbestMe is een van de belangrijkste robo-adviseurs in Spanje. In dit artikel leggen we uit hoe het verschilt van andere robo-adviseurs.

Zoals de meeste geautomatiseerde beheerders, richten we onze strategie op indexbeheer, ook wel passief beheer genoemd, maar met een structuur van diensten en plannen, valuta-optie en aanpassingsmogelijkheden die anders zijn dan de gebruikelijke.

Hieronder leggen we de belangrijkste verschilpunten uit tussen en de rest van de robo-adviseurs die in Spanje actief zijn.

De verschilwaarden van

Er zijn een aantal differentiële waarden van , vooral in vergelijking met andere robo-adviseurs.

maatwerk

is een van de robo-adviseurs met de hoogste mate van maatwerk op de markt. Momenteel bieden we portefeuilles aan met 11 verschillende risicoprofielen (van 0 tot 10).

Naast de profielen biedt het drie soorten beleggingsportefeuilles, afhankelijk van de gebruikte voertuigen: indexfondsen, pensioenregelingen en ETF’s. Zoals we hieronder zullen zien, biedt 104 verschillende standaardportefeuilles plus eindeloze aangepaste opties (via de geavanceerde portfolioservice).

Personalisatie in Euro-portefeuilles

Maar het combineert deze drie typen portefeuilles ook met beleggingsstijlen, standaardindexering, indexering in ISR-stijl, indexering in Value-stijl (alleen ETF’s) of dynamische indexering (alleen ETF’s). de combinatie van standaardportefeuilles in euro’s is 83 verschillende portefeuille-opties Zoals te zien is in de volgende overzichtstabel:

Speciale vermelding verdient de geavanceerde portefeuilles, beschikbaar voor portefeuilles van indexfondsen en ETF’s. Geavanceerde portemonnees zijn volledig op maat gemaakte portemonnees voor die meer geavanceerde klant die specifieke behoeften of vereisten heeft. waarvoor op basis van hun profiel, en al dan niet gebruikmakend van een van onze portefeuilles als basis, een portefeuille wordt gepersonaliseerd die bij hen past. Dit gebeurt uiteraard door aan te sluiten bij het risicoprofiel van de klant.

Deze optie is beschikbaar vanaf € 100.000.

Deze combinatie van indexering en aanpassing wordt aangepaste indexering genoemd.

Met de aanpasbare portefeuilles Advanced zijn de mogelijkheden voor in euro geïndexeerde portefeuilles in de praktijk eindeloos..

Opmerking: biedt voor indexfondsportefeuilles twee diversificatiemogelijkheden, een voor bedragen van € 1.000 tot € 4.999 (met twee fondsen) en een andere vanaf € 5.000 (tot 12 fondsen). We beschouwen portefeuilles van minder dan € 5.000 niet als meer portefeuille-opties, maar als een tussenstap om toegang te krijgen tot meer gediversifieerde portefeuilles. Indien overwogen, zouden we nog 21 opties moeten toevoegen.

Personalisatie in portefeuilles in dollars

is de enige Robo-adviseur in Spanje die ook de mogelijkheid biedt om niet alleen in euro’s maar ook in dollarportefeuilles te beleggen. Wereldwijd zijn Robo-adviseurs doorgaans gespecialiseerd in één enkele valuta, de valuta die overheerst in hun eigen land of regio.

vanaf het begin besloten om ook portefeuilles in dollars te introduceren om zijn aanbod aantrekkelijker en veelzijdiger te maken voor beleggers over de hele wereld, door de dollar als optie in zijn ETF-portefeuilles te introduceren.

Het aanbod van de dollarportefeuille is gericht op ETF’s waar nog 21 standaardopties worden aangeboden. Maar deze kunnen weer oneindig worden uitgebreid door middel van geavanceerde aangepaste portemonnees.

net zoals we gingen Het combineren van euro- en dollarportefeuilles biedt 104 verschillende standaard portefeuilleopties en eindeloze aangepaste opties (via geavanceerde portefeuilles).

Personalisatie in bronvaluta’s

Naast de valuta’s van de portefeuilles, in euro’s of dollars, kan stortingen accepteren in 21 verschillende valuta’s, zoals we in de volgende tabel zien.

Dit betekent dat de bronvaluta kan verschillen van de portefeuillevaluta.

Een paar voorbeelden:

 • een in Zwitserland gevestigde belegger kan overboeken naar Zwitserse franken, maar in plaats daarvan zijn portefeuille in euro’s (of dollars) uitdrukken.
 • een belegger die in Mexico woont, kan Mexicaanse peso’s overboeken naar, maar in plaats daarvan hun portefeuille in dollars (of euro’s) uitdrukken.

Dit zijn enkele van de voorbeelden die het al lukt, naast vele andere.

Valutawissels vinden plaats tegen interbancaire wisselkoersen en zonder extra kosten voor onze klanten..

Om verder te gaan met de bovenstaande voorbeelden: als de belegger die in Zwitserland of Mexico woont zijn geld in zijn oorspronkelijke valuta (Zwitserse frank of Mexicaanse peso’s) wil opnemen, gebeurt dit ook gratis. Hij kan er ook voor kiezen om zijn geld op te nemen in de valuta van zijn portefeuille (euro of dollar).

We hebben gevallen gehad van klanten die buitengewoon dankbaar zijn voor dit vermogen om kosten te beheren en te besparen bij het wisselen van valuta.

Personalisatie: meerdere accounts

Een andere manier om maatwerk uit te breiden is om oneindige mogelijkheid om meerdere accounts te combineren voor onze klanten. Het is te zeggen:

 • Een klant kan verschillende soorten portefeuilles, indexfondsen, pensioenregelingen of ETF’s combineren, met hetzelfde of met verschillende profielen.
 • Een cliënt kan meerdere risicoprofielen hebben van hetzelfde portefeuilletype/beleggingsstijl om te passen bij verschillende doelstellingen of horizonten.
 • Een klant kan meerdere beleggingsstijlen hebben, bijvoorbeeld standaard en ISR van hetzelfde type portefeuille met of een ander profiel.
 • Een klant kan portefeuilles in verschillende valuta hebben, bijvoorbeeld een portefeuille van indexfondsen in euro’s en een portefeuille van ETF’s in dollars met dezelfde of verschillende profielen.

met deze opties wil de cliënt helpen om te kunnen plan je hele financiële leven aan als je wilt.

De mogelijkheid om toegang te krijgen tot duurzame portefeuilles

besloot in 2018 een pionier te zijn door duurzame portefeuilles aan te bieden, als eerste in Europa en Spanje geïndexeerde portefeuilles te lanceren met een stijl van maatschappelijk verantwoord beleggen

Zoals te zien is in het aanbod van portefeuilles in euro’s, de ISR-beleggingsstijl is transversaal in de drie soorten portefeuilles, indexfondsen, pensioenregelingen en ETF’s. Dit maakt het aanbod van duurzame portefeuilles tot een van de meest complete op de Spaanse markt en in de wereld.

SRI-portefeuilles zijn beschikbaar in alle risicoprofielen (1 tot 10) en voor alle soorten eigendom, individueel, gezamenlijk, bedrijf en kinderen.

Daarnaast heeft inbest een constante evolutie van hun SRI-portefeuilles door impactbeleggen toe te voegen, om hun portefeuilles duurzamer te maken.

Sinds augustus 2022 is het verplicht om te vragen naar hun voorkeuren op het gebied van duurzaamheid in het klantprofileringsproces.

Een 100% digitale ervaring

Zowel de contractering als de werking van de portefeuilles zijn 100% online. Dit betekent dat het altijd en overal kan worden afgesloten. Dit maakt de ervaring volledig digitaal en te allen tijde zeer efficiënt.

Zowel het openen van een account, het doen van nieuwe bijdragen of het wijzigen van het klantprofiel zijn taken die rechtstreeks vanaf een mobiele telefoon of pc kunnen worden uitgevoerd. Zonder de noodzaak om naar een fysiek kantoor te gaan of andere dan digitale middelen te gebruiken.

heeft onlangs een nieuwe implementatie gemaakt om de gebruikerservaring bij geldovermakingsprocessen te vergemakkelijken en te verbeteren, door de “eenvoudige overdracht” -versie toe te voegen met behulp van de PSD2 / Open Banking API’s.

i investeert constant in zowel zijn platformversies op computers als in zijn mobiele versie en APP. Het is van plan deze nieuwe functies in de komende maanden te implementeren en zal over deze nieuwe releases rapporteren.

Diverse custodians en contracten wereldwijd

vult zijn veelzijdigheid aan met de mogelijkheid om verbinding te maken met twee soorten voogdij:

 • bewaring in Spanje, voor de portefeuilles van indexfondsen en pensioenregelingen, in samenwerking met GVC Gaesco, een instelling met meer dan 50 jaar geschiedenis.
 • Internationale bewaring voor ETF-portefeuilles in samenwerking met Interactive Brokers, een makelaar uit de VS met dochterondernemingen in vele delen van de wereld.

Hiermee kunt u inwoners van de meeste landen ter wereld bedienen.

InbestMe bedient vandaag klanten in meer dan 35 landen.

In Europa springen landen als Duitsland of Nederland eruit.

In Latijns-Amerika springt Mexico eruit, maar we hebben ook klanten in onder meer Uruguay, Peru of Chili.

Daarnaast hebben we klanten in alle uithoeken van de wereld, van Alaska tot de Verenigde Arabische Emiraten en de Seychellen.

Aanvankelijk waren het klanten van Spaanse afkomst. Nu zijn het ook lokale klanten die profiteren van ons vermogen om in het Engels te communiceren.

Belasting opties

Om zich aan te passen aan de fiscale situatie van elke klant, biedt het de volgende opties:

 • toegang tot portefeuilles van indexfondsen met overdraagbaarheid en belastinguitstel (alleen individuele beleggers die in Spanje wonen).
 • toegang tot pensioenplanportefeuilles met overdraagbaarheid, belastinguitstel en belastingvrijstellingen (alleen voor particuliere ingezetenen in Spanje)
 • Mogelijkheid om intelligente belastingoptimalisatie toe te passen in ETF-portefeuilles (euro’s of dollars). Deze functionaliteit wordt automatisch toegepast voor inwoners van Spanje. Voor internationale ingezetenen is deze functie optioneel en kan deze worden geactiveerd naar goeddunken van de belegger en afhankelijk van de belastingheffing en/of persoonlijke situatie.

Een niet-ingezeten klant in Spanje heeft onder bepaalde voorwaarden ook toegang tot onze indexfondsportefeuilles. U bent in Spanje vrijgesteld van inhouding bij vermogenswinsten, maar u heeft geen toegang tot de overdraagbaarheid of belastinguitstel van beleggingsfondsen in Spanje.

Plus

Als onderdeel van zijn wens om de beste ervaring te bieden, stelt het ook een gepersonaliseerde manager ter beschikking aan klanten met meer dan € 100.000 in beheer ( Plus).

De gepersonaliseerde manager is altijd beschikbaar om vragen of zorgen van klanten te beantwoorden, per telefoon, videoconferentie of persoonlijk (alleen in kantoren in Barcelona).

Dit is een service met een zeer hoge toegevoegde waarde die bestaat uit:

 • onbeperkte toegang tot een aangepaste manager. Dit maakt een meer gedetailleerde financiële planning mogelijk in het kader van de verschillende hierboven beschreven aanpassingsmogelijkheden.
 • de mogelijkheid om portefeuilles van meer dan € 100.000 op maat te maken
 • toegang tot exclusieve rapporten
 • een gepersonaliseerde analyseservice voor investeringen in andere instellingen (vanaf € 50.000).

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *