Wat is financiële vrijheid?

Lees meer over Ana’s verhaal en hoe ze erin slaagde om voor haar zestigste met pensioen te gaan.

De langverwachte dag was aangebroken. Luis, Ana, José en Rebeca slagen er na vier en een half jaar hard werken eindelijk in om af te studeren met een diploma in Business Relations. Na de opwinding kwam de volgende vraag bij hen op: wat nu?

De vier vrienden besloten dat het de perfecte tijd was om een ​​partnerschap aan te gaan, alle 23 jaar oud, met de energie en tijd die nodig was om een ​​bedrijf te starten. Ze begonnen enthousiast een restaurant dat ze van plan waren om te zetten in een keten verspreid over de stad en geleidelijk uit te breiden naar andere staten. Maar naarmate de maanden verstreken, raakte iedereen beetje bij beetje ontmoedigd, behalve Ana, die heel duidelijk was over haar doel: zo snel mogelijk haar financiële vrijheid verkrijgen. Ze probeerde haar vrienden aan te moedigen en dit concept te laten begrijpen, maar ze begrepen haar niet.

Financiële vrijheid?

Ana vertelde hen over het boek Poor Dad Rich Dad van Robert Kiyosaki, waarin ze begreep dat financiële vrijheid wordt gedefinieerd als: Het vermogen om geld te verdienen zonder de noodzaak om tijd en fysieke inspanning te investeren, maar om een ​​inkomen te structureren dat geen tijdsinvestering vereist om door te gaan met genereren.

Haar vrienden keken haar vreemd aan en zeiden: het is een utopie! antwoordde Lodewijk. Zij is gek! merkte Rebecca op. Het is veilig? vroeg José.

Ze waren er niet zo van overtuigd dat dit een goed idee was, dus na een paar maanden, toen de zaken die ze hadden ondernomen niet de verwachte resultaten opleverden, begon de bemanning een voor een het schip te verlaten totdat Ana alleen achterbleef, die niet gaf. omhoog en hij bleef zijn doel nastreven.

Toen Ana eenmaal alleen was gelaten in het project, begon ze te observeren hoe haar vrienden zich beetje bij beetje in het cashflow-kwadrant plaatsten, dat ze dankzij Robert Kiyosaki had begrepen, afhankelijk van hun activiteit en manier van inkomen verdienen:

Luis “el Godín” (kwadrant E).

Luis, nadat hij had gezien dat het bedrijf dat hij met zijn vrienden was begonnen financieel niet levensvatbaar was, besloot hij de missie af te breken en naar een bedrijf te gaan dat hem een ​​goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden bood en hem aan het einde van elke missie een veilig inkomen gaf. twee weken. Hij kreeg wat hij wilde, maar zijn tijd werd tot een minimum beperkt en hij kon nauwelijks van zijn weekenden genieten. Ondanks dat hij een vast inkomen had, had Luis geen plezier in zijn werk, hij klaagde constant over hem en door de stress begon hij ziek te worden.

Rebecca “freelance” (Kwadrant A).

Rebecca besloot om met minder investeringen een project uit te voeren en daarom opende ze haar eigen adviesbureau waar ze adviesdiensten aanbood aan kleine bedrijven in de regio. Haar betaling was per project en soms duurde het lang voordat ze aankwamen of pasten ze niet goed.

Rebecca had veel vrije tijd, en hoewel het in het begin geweldig leek, kon ze het zich na een paar maanden niet meer veroorloven en begon ze creditcardschulden op te lopen. Desondanks geloofde ze dat tijd voor zichzelf het belangrijkste was, maar ze was niet kalm over haar schulden.

Ondertussen, José…

José, die er niet zo van overtuigd was om op kantoor of alleen te werken, besloot voor “de kluis” te gaan en een lening aan te vragen bij zijn vader om te investeren in een aantal bedrijven die hun activiteiten begonnen. Helaas hield hij geen rekening met veel zaken zoals investeringsrisico, netto-rendementen, belastingbetalingen en meer uitgaven, waardoor hij zijn investering verloor en ook ernstige problemen met zijn vader veroorzaakte.

Hoewel hij niet zo ver verwijderd was van Ana’s idee, begreep hij het niet helemaal, daarom moest hij ervoor kiezen om in de voetsporen van Luis te treden en te kiezen voor het ‘Godín’-leven, waarvoor hij zo vaak was gevlucht.

Ana, eindelijk vrij (Kwadrant B, I)

Ana stopte niet met het nastreven van het project dat ze had. Ze was altijd een vrije meid geweest die haar tijd graag investeerde in activiteiten die waarde aan haar leven toevoegden, niet noodzakelijkerwijs financieel, dus ze bleef zeker zoeken naar manieren om geld voor haar te laten werken en niet haar voor geld. .

Ondanks het lijden van de eerste jaren, zette hij het bedrijf voort dat hij met zijn vrienden was begonnen, en niet alleen dat, maar hij begon nieuwe horizonten te verkennen. Hij begon kennissen te ontmoeten die waren begonnen met bedrijven en al gevestigd waren als ondernemer, met als doel wat meer van hen te leren.

Bovendien begon hij zijn uitgaven te beperken en zijn tijd en geld in zijn project te investeren. Na een paar jaar zag hij de eerste resultaten en zo opende hij zijn tweede filiaal.

De groei ging sneller en zo werd het zijn derde tak, Ana zocht naar andere manieren om inkomen te genereren dus zocht ze naar het beste alternatief zodat haar geld voor zichzelf kon blijven werken en vond ze in directe investeringen, op deze manier geld wordt moeiteloos vermenigvuldigd, waardoor hij op jonge leeftijd zijn financiële vrijheid verzekert.

Het is nooit te laat om te beginnen

José, Rebecca en Luis spraken hun spijt uit over de weigering die ze hadden, nadat ze het succes en de vruchten van Ana’s werk hadden opgemerkt.

Ze vertelde hen dat de grootste fout voor iemand die financiële vrijheid wil verkrijgen, is dat hij niet precies weet waar de term naar verwijst, bang is voor uitdagingen en vooral resultaten wil behalen op korte en lange termijn. Onderdeel van het proces om vrij te zijn, zijn obstakels onderweg, maar het belangrijkste is om op te staan, door te gaan en niet op te geven, aangezien het doel zeer de moeite waard is.

Hij legde hen ook uit dat financieel vrij zijn niet synoniem is met miljonair zijn, aangezien je een bescheiden leven kunt leiden, met de nodige uitgaven en kunt genieten van je vrije tijd. Hij benadrukte dat financiële vrijheid zich vertaalt in zet het geld voor je aan het werk en niet dat je voor het geld werkt.

Jij ook? Aan welke kant van het kwadrant wil je staan? Hier is wat advies: volg Ana’s plan, wees financieel vrij en ga met pensioen voordat je zestig bent! ALLES AAN JOU.

Juridische financiële vrijheid?

Voordat u met pensioen gaat of uw financiële vrijheid verkrijgt zonder meer te hoeven werken, is het noodzakelijk om al uw schulden af ​​te lossen en te voorkomen dat u in de schulden komt. Als u op zoek bent naar een financiële oplossing voor een schuld, dan is Resolve your Debt wellicht de optie.

Het programma van het grootste reparatiebedrijf in Mexico vereffent schulden zonder de noodzaak van een lening of krediet, door middel van een spaarmethode en een onderhandeling die we uitvoeren met het warenhuis, de bank of het financieringsbedrijf, kunt u een korting krijgen op uw schuld en zo financiële vrijheid bereiken.

Als u een schuld heeft die 35 duizend pesos bedraagt ​​en u zoekt een oplossing die u geen eindeloze schulden bezorgt, dan kan het kredietherstelprogramma een goede optie zijn. Kom naar een van onze adviseurs, zij hebben een oplossing die voldoet aan uw financiële behoeften. Zorg goed voor uw geld en realiseer uw financiële vrijheid!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *