Waarom stoppen ouderen met lopen?

WatWaarom stoppen ouderen met lopen?? Het antwoord op deze vraag heeft voor een deel te maken met het verstrijken van de jaren en het ouder worden. Maar we zeggen van wel, want het is niet de enige oorzaak van deze situatie die de nabestaanden en de getroffenen zoveel zorgen baart.
Er moet rekening mee worden gehouden dat hoe ouder de persoon, hoe groter de kans dat hun motoriek wordt aangetast, en daarmee dat zelfs bepaalde onevenwichtigheden zullen optreden.

Onevenwichtigheden die ook de eerste valpartijen op oudere leeftijd veroorzaken en direct van invloed zijn op de verlies van vermogen om te lopen of mobiliteit verminderen.

Hetzelfde gebeurt met de spieren met het verstrijken van de tijd, sinds deze massa verliezenen er komt een punt waarop de persoon niet genoeg spieren heeft en kracht om je gewicht te dragendus het vermogen om te lopen en hun autonomie worden aangetast.

In dit artikel willen we in ieder geval verder gaan, en daarom gaan we je uitgebreid vertellen wat sommige van de Factoren waarom ouderen stoppen met lopen anders dan de genoemde.

Factoren die ervoor zorgen dat ouderen stoppen met lopen

Er kunnen veel oorzaken of factoren zijn die de reden voor de Waarom stoppen ouderen met lopen?.

Dit zijn enkele aandoeningen, verwondingen of ziekten die deze situatie kunnen veroorzaken:

Uiterlijk van neurologische aandoeningen

neurologische aandoeningen directe invloed op het bewegingsapparaat van ouderen, wat leidt tot een slechte coördinatie in hun bewegingen, fysiek niveau en een beperkter vermogen om informatie vast te houden.

Neurologische aandoeningen kunnen zelfs ziekten als Parkinson, Alzheimer en verschillende vormen van dementie veroorzaken, die de mobiliteit van ouderen kunnen aantasten.

Gewrichtspijn en ziekten

Pijn in de gewrichten en de ziekten die ze veroorzaken, zoals artritis of artrose, kunnen een zeer belangrijke reden zijn waarom oude mensen stoppen met lopen.

Soms kan de pijn invaliderend worden voor de persoon, dus het is belangrijk om met de medisch specialist te praten om te bepalen welke ziekte of pathologie het veroorzaakt. Om een ​​behandeling te kunnen starten en de toestand van de getroffen persoon te verbeteren.

Botverlies, botbreuken en osteoporose

Naarmate een persoon ouder wordt, heeft het lichaam de neiging om calcium en fosfor uit de botten op te nemen. Deze reabsorptie zorgt ervoor dat ze verzwakken. Totdat er een punt in het resorptieproces komt waarop experts ontdekken dat de persoon osteoporose heeft.

Het is niet verwonderlijk dat ouderen die stoppen met lopen vanwege een botbreuk niet beseffen dat ze een deel van hun botten zijn kwijtgeraakt door de reabsorptie van calcium en fosfor.

voetproblemen bij het lopen

meer dan 70 procent van de 65-plussers Ze hebben voetproblemen, die hun mobiliteit ernstig beperken en hun levenskwaliteit verminderen.

Het is van vitaal belang om met het getroffen familielid naar de huisarts te gaan, zodat deze hen kan doorverwijzen naar de specialist en kan vaststellen aan welke ziekte ze lijden.

Visuele problemen

Visuele problemen hebben een aanzienlijke invloed op de mobiliteit van ouderen, omdat het voor hen moeilijk is afstanden berekenen en onderscheid zelfs de verschillende tinten.

Degenen met een visuele beperking erkennen dat ze dat hebben veel beperkingen bij het lopen.

Een beperking waardoor ze niet eens normaal in en uit bed kunnen stappen. Of ga zitten en sta op uit een stoel.

Visuele problemen bij deze ouderen beperken activiteiten zoals wandelen, zakendoen of winkelen aanzienlijk.

Bewegingsveranderingen als gevolg van Parkinson

Parkinson kan verschillende symptomen met verschillende intensiteiten vertonen, afhankelijk van de persoon die eraan lijdt.

En onder de motorische symptomen die mensen met Parkinson hebben, zoals tremor in rust of stijfheid, is de bradykinesie (slow-motion).

Sterker nog, er zijn ook enkele getroffenen die aanwezig zijn loopproblemenbehoud van evenwicht en houdingsinstabiliteit (coördinatieproblemen).

Hersenongevallen zoals een beroerte

Een beroerte vindt plaats in de hersenen, zoals de naam al aangeeft, maar de effecten op ouderen kunnen variëren van mild, gemiddeld of zelfs ernstig. Het hangt allemaal af van hoe sterk de beroerte was en het gebied van de hersenen dat werd aangetast.

De gevolgen van een beroerte kunnen daarom heel verschillend zijn. En onder hen zijn degenen die van invloed zijn op de motor functie. Komt voor bij ouderen moeite met het coördineren van bewegingen, onbalans, duizeligheid en lopen.

Dit zijn slechts enkele aandoeningen, verwondingen of ziektes waardoor senioren kunnen stoppen met lopen.

Onze aanbeveling is dat de getroffen persoon is door een familielid of verzorger naar de dokter gebracht om de exacte oorzaak vast te stellen waarvoor u aan deze aandoening lijdt.

Hoe ouderen een goede mobiliteit te geven

Voor mobiliteitsbeperkingen van ouderen voorkomen Hier zijn enkele aanbevelingen:

1. Gezond en uitgebalanceerd eten: een goed dieet is essentieel bij ouderen, zodat ze geen vermoeidheid en pijn in de benen hebben, evenals een goede bloedsomloop.

Fruit, groenten, granen en vezels, in de juiste maat, samen met goede hydratatie en verminderde zoutinname Ze zullen u helpen een betere mobiliteit te hebben.

2. Stimuleer de geest van ouderen en hun lichaam: voer activiteiten uit voor de cognitieve stimulatie en anderen om actief ouder te worden verbeteren fysieke en mentale disfuncties.

Uitvoeren fysieke activiteit van lage intensiteit om het lichaam actief te houden, zoals dagelijkse wandelingen maken, in combinatie met mentale stimulatieoefeningen, zal de persoon zich fysiek en mentaal beter voelen.

3. Voorkom ongelukken thuis: vallen bij ouderen kan verwondingen veroorzaken waardoor ze niet meer kunnen lopen. Om deze reden is het belangrijk om de risico’s van ongelukken thuis te minimaliseren, door de objecten of situaties te bestuderen die ze kunnen veroorzaken.

Desnoods moet je barrières wegnemen die voorkomen dat de persoon zich verplaatst of toegang krijgt tot sites met een grotere beveiliging. Dit is het geval bij de trappen, waar platforms zijn waarmee u comfortabel op en neer kunt gaan.

Tot slot vertellen we je dat we hopen dat je het hebt begrepen Waarom stoppen ouderen met lopen? in bepaalde gevallen en de oorzaken die dit veroorzaken.

Evenzo willen we u eraan herinneren dat dit een informatief artikel is, dus als een familielid van u zich in een situatie bevindt die mobiliteit verhindert of vermindert, aarzel dan niet om bel onmiddellijk uw artsof ga als er iets dringend is naar de dichtstbijzijnde hulpdienst.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *