Waarom is het belangrijk om uw bedrijf op te richten?

Voer de formalisering van een bedrijf uit het kan een geweldige manier zijn om de voordelen die u momenteel heeft te verbeteren. Laten we alles bekijken wat u erover moet weten.

Waarom is het belangrijk om uw bedrijf op te richten?

Het eerste om op te noemen is dat het oprichten van uw bedrijf een juridische stap betekent. Soms kunnen mensen die een onderneming ondernemen om wat extra geld te verdienen, zich de vraag die hun product/dienst zal hebben niet voorstellen, zodat er onverwachte groei komt waar ze niet mee om kunnen gaan.

Dit impliceert tot op zekere hoogte angst voor vooruitgang: aangezien er veel kwesties zijn die overwogen moeten worden, zullen sommigen er de voorkeur aan geven te blijven zoals ze zijn. Dat wil zeggen, in de comfortzone. Het kan echter een fatale vergissing zijn: die heb je niet altijd ideale tijden om te groeien.

Als u een bedrijf niet formaliseert wanneer dat kan en nodig is, zal niemand ervoor zorgen dat u het verkooptempo behoudt dat u momenteel als bedrijf heeft. Aangezien de markt onstabiel is, is het mogelijk dat uw aantal met het verstrijken van de maanden begint af te nemen en de mogelijkheid om uw bedrijf op te richten moeilijker wordt.

Met andere woorden, u verspilt niet alleen een perfect moment om uw omzet te verhogen, maar u kunt ook te maken krijgen met een geleidelijke achteruitgang van het commerciële succes dat u momenteel heeft. Dus, zolang u uw bedrijf kunt vestigenje zou het moeten doen om een ​​succesvol langetermijnplan te hebben.

Welke voordelen levert het op een bedrijf formaliseren?

Er zijn verschillende voordelen bij het formaliseren van een bedrijf. Vervolgens lichten we de belangrijkste toe:

  • Voorkom juridische problemen: Hoewel het misschien comfortabel is om in het zwart te opereren, is de waarheid dat u niet alleen geen garanties heeft tegen mogelijke ongemakken, maar dat u ook het slachtoffer kunt worden van sancties. Stel, u heeft een levensmiddelenbedrijf en u neemt een werknemer in het zwart aan. Als hij geblesseerd is, zou hij een heel hoge eis kunnen stellen, omdat je het niet hebt laten formaliseren (omdat je je bedrijf niet had opgericht). Bovendien, als u uw diensten niet factureert, ontduikt u ook belastingen. Wanneer u uw onderneming formaliseert, heeft u een goede reputatie bij de Chileense staat en kunt u rustig slapen terwijl u geld genereert.
  • bereik verbeteren: Het is waarschijnlijk dat een familiebedrijf of een persoonlijk bedrijf in de beginfase een klein bereik heeft. Met andere woorden, één persoon regelt meestal alles en besteedt alleen uit wat nodig is. Dat kan ook comfortabel zijn, maar je hebt een nadeel: je kunt alleen geld verdienen in de tijd dat je kunt werken. Zo kunt u bijvoorbeeld niet veel zendingen per dag doen en profiteert u niet van de grote vraag naar uw producten of diensten. Als u uw bedrijf formaliseert, kunt u werknemers inhuren om het bereik en daarmee de voordelen uit te breiden.
  • Verhoog uw omzet: Dit alles leidt tot een geleidelijke stijging van uw omzet. Het is waar: wanneer u uw onderneming formaliseert, krijgt u nieuwe fiscale verplichtingen waarmee u te maken krijgt. Ze blijven echter altijd een investering, omdat u hiermee waarde kunt genereren en uw inkomen kunt verhogen. Met andere woorden, door in grotere aantallen te werken, kunt u meer klanten bedienen en uw aantal dus zien groeien.
  • Facturen uitgeven: Dit is iets dat veel mensen nodig hebben om procedures te starten of bestellingen te plaatsen bij prestigieuze bedrijven. Als een klant u bijvoorbeeld vraagt ​​om een ​​factuur te maken voor uw diensten, kan het worden afgekeurd dat u niet de mogelijkheid hebt om dit te doen, aangezien u nog nooit een bedrijf hebt geformaliseerd. Dit kan ook betekenen dat we kansen mislopen voor goedbetaalde klanten die juridische ondersteuning nodig hebben bij een contract.
  • schaalbaarheid: Schaalbaarheid is iets waar je momenteel over nadenkt, omdat je als klein bedrijf bent begonnen en je je de kans al voorstelt om een ​​klein bedrijf te openen. Nou, dat is niet alles: als je eenmaal begint, zul je merken dat er de mogelijkheid is om uit te breiden en meer werknemers aan te nemen. Op uw beurt kunt u franchises openen, een nieuw hoofdkantoor openen en zelfs uitbreiden naar nieuwe landen. Jij bepaalt de grens!

Wilt u uw bedrijf oprichten? snel En zonder fouten?

We hebben meer dan geholpen 10.000 ondernemers naar creëer je bedrijf

Bij Lofwork helpen we je!

WatHet is erg duur een bedrijf formaliseren?

De realiteit is dat niet. Momenteel zijn er veel procedures die volledig gratis zijn, aangezien de Chileense staat erin geïnteresseerd is dat mensen hun ondernemingen kunnen formaliseren en eer kunnen bewijzen voor hun activiteiten.

Ook hebben niet alle ondernemingen dezelfde budgettaire realiteit, dus u zult altijd opties vinden die hand in hand gaan met uw economie. Dat wil zeggen, het zal niet hetzelfde zijn om een ​​bedrijf te openen met 100 werknemers dan een bedrijf met 3.

Wat zijn de stappen om een ​​bedrijf te formaliseren?

In grote lijnen kunnen we zeggen dat dit de stappen om uw bedrijf op te richten (traditioneel proces):

  • Grondwet van de samenleving: U moet een identiteit vaststellen, waarin wordt verduidelijkt wie degenen zijn die het kapitaal inbrengen. Bovendien zal het specificeren wat uw commerciële activiteit is en de daaruit voortvloeiende verantwoordelijkheden.
  • Inschrijving in het Handelsregister: Deze procedure wordt uitgevoerd bij de Real Estate Registrar. Daar moet u altijd de originele afschriften van de notaris en de eerder gemaakte oprichtingsakte van de vennootschap overleggen.
  • Publicatie in het Staatsblad: Het is de laatste vereiste, die binnen 60 dagen na registratie van de akte moet worden gedaan. Als u klaar bent, wordt uw nieuwe bedrijf al ondersteund en geldig.

Van een onderneming naar een bedrijf gaan: de beste beslissing

Zeker, Van een onderneming naar een bedrijf gaan is de beste beslissing die je kunt nemen als je gunstige cijfers hebt. Als u een hoge commerciële prestatie heeft, maar u kunt het aantal bestellingen dat u nodig heeft niet aan, dan is dit het beste alternatief dat u tot uw beschikking heeft.

Hoewel het waar is dat u nieuwe juridische en fiscale concepten moet leren, zullen de positieve resultaten, naast de nieuwe verantwoordelijkheden die u zult moeten verwerven, onmiddellijk duidelijk zijn. U zult ongetwijfeld merken hoe uw bedrijf floreert en u bereikt dingen die u eerder voor onmogelijk had gehouden.

U moet er zo over nadenken: als uw eigen bedrijf u vraagt ​​om op te schalen en uw eigen bedrijf te creëren, betekent dit dat er objectieve aanwijzingen zijn dat u aan de eisen kunt voldoen die u momenteel heeft. Anders kan het een risico betekenen. Profiteer van de boost in uw verkoop en Richt uw bedrijf op om uw inkomen te verbeteren!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *