Waar te investeren? Alle benodigdheden volgens de experts

Ons geld beleggen is een van de belangrijkste beslissingen die we kunnen nemen. Daarom is het handig om het met een hoofd te doen en met alle informatie die op tafel ligt. En daar gaan we het over hebben. Als je het wilt weten waar te investeren Blijf lezen volgens de experts.

Waarom investeren?

beleggen is praktisch een verplichting in deze tijd (Dat was het altijd al, maar vandaag nog meer).

Vervolgens geven we de belangrijkste redenen waarom u zou moeten beleggen:

 1. Bescherm u tegen inflatie: De eerste reden is om u te beschermen tegen inflatie. En het is dat je in deze tijden elke dag die voorbijgaat geld verliest (tot een paar maanden geleden was dat niet zo, maar nu, ja). Door te beleggen verliest u niet elke dag aan koopkracht.
 2. zet je geld aan het werk: Een andere reden waarom beleggen belangrijk is, is dat u uw geld aan het werk kunt zetten. Hiermee krijgt u dat, zonder dat u aanwezig hoeft te zijn, uw geld met de dag groeit. Klinkt goed, toch?
 3. zekerheid hebben: Aan de andere kant geeft beleggen u zekerheid tegen de toekomst. En je weet nooit wat er de komende jaren kan gebeuren. Daarom is het een goed idee om geld te hebben gespaard en geïnvesteerd (bij voorkeur in liquide middelen) om beschermd te zijn tegen wat er kan komen.
 4. Vul uw pensioen aan: Tot slot is een goede reden om te beleggen het aanvullen van uw pensioen. En juist in Spanje is de kans groot dat er over een paar jaar geen goede pensioenen meer zullen zijn. Daarom moet iedereen verantwoordelijkheid nemen voor zijn toekomst, investeren en wat inkomen krijgen om het pensioen aan te vullen.

Over het algemeen zijn dit de vier belangrijkste redenen waarom mensen hun geld beleggen. En zoals u kunt zien, zijn het geen redenen van gering belang. Het zijn goede redenen om te investeren.

voordelen van beleggen

Naast redenen om te beleggen kunnen we het ook hebben over de voordelen van beleggen, aangezien het niet precies hetzelfde is. Vervolgens noemen we de belangrijkste voordelen van beleggen:

 1. Je erfgoed groeit: Het eerste voordeel van beleggen is natuurlijk dat uw vermogen groeit. En we zien allemaal graag ons erfgoed groeien, toch? Door uw geld te beleggen, kunt u uw vermogen gemiddeld met ongeveer 6% laten groeien, dus het is een zeer goed groeipercentage voor uw kapitaal.
 2. Je leert meer over de wereld: Wanneer u belegt, moet u zich gaan interesseren voor veel zaken waar u voorheen geen rekening mee hield (geopolitiek, economie, financiën…). Dit alles stelt je in staat de wereld beter te leren kennen, omdat je jezelf dwingt om erover te leren. Dit is een ander voordeel (hoewel het niet altijd voorkomt, hangt het af van het type investering dat u wilt doen).
 3. Je leert meer over jezelf: Een ander voordeel van beleggen is dat je meer over jezelf leert. Beleggen zet je immers voor de spiegel en dwingt je om je manier van zijn en je psychologie te begrijpen. Dus als je belegt, leer je jezelf beter kennen en ontdek je hoe goed je bent om onder druk te staan, hoe je reageert als het goed met je gaat, etc.
 4. Je zorgt meer voor je gezin: Uiteraard is een ander voordeel van de investering dat u beter voor uw gezin kunt zorgen, omdat u over een groter patrimonium beschikt waarmee u eventuele problemen kunt oplossen. En in feite kunt u dat erfgoed erven aan uw vrouw en kinderen.
 5. je beschermt jezelf: Nog een fundamenteel punt, dat te maken heeft met wat we in de vorige sectie noemden. Door te beleggen bent u beschermd tegen de toekomst, die per definitie onvoorspelbaar en onzeker is. De investering stelt u in staat om een ​​meer robuuste positie te hebben tegen die onvoorspelbaarheid.
 6. Je bouwt aan een betere samenleving: Tot slot, wanneer u investeert, bouwt u aan een betere samenleving, omdat u bedrijven helpt kapitaliseren, en dat heeft een positieve impact op hen, die op hun beurt meer kunnen investeren en meer mensen kunnen aannemen… Het is de positieve cirkel van investeren!

Al het bovenstaande is echter waar met één voorbehoud: het is alleen van toepassing als we beleggen voor de lange termijn. Als we op korte termijn investeren, hebben we niet alleen die voordelen niet, maar lopen we ook serieuze risico’s. We praten hierover in de volgende sectie.

Nadelen van beleggen op korte termijn

Hieronder geven we de belangrijkste nadelen van beleggen op korte termijn aan (redenen waarom we beleggen op korte termijn niet aanraden):

 1. De markt is op korte termijn onvoorspelbaar: De markt is op de lange termijn redelijk voorspelbaar, maar op de korte termijn totaal irrationeel. Je kunt niet weten wat hij gaat doen. Daarom is de kans veel groter dat u op korte termijn geld verliest dan op lange termijn.
 2. U kunt uw kapitaal verliezen: Als gevolg van het bovenstaande neemt het risico om uw kapitaal geheel of gedeeltelijk te verliezen toe. En het is waar dat je altijd kunt wachten tot de prijs zich herstelt. Maar waarom belegt u dan niet vanaf het begin voor de lange termijn?
 3. Zijn onderhevig aan angst en euforie: Als u short handelt, bent u natuurlijk veel meer onderhevig aan en bent u meer het slachtoffer van de angsten en euforie die de markt in beweging zetten. En op de lange termijn neigt de markt ertoe rationeel te zijn. Maar op korte termijn is het volkomen irrationeel, en elke ongegronde angst of ijdele hoop kan ervoor zorgen dat de prijs van een actief verandert.
 4. spanning: Ten slotte is het stressvol om op de hoogte te zijn van alles wat we in de vorige punten hebben genoemd. En als we investeren, willen we onze levenskwaliteit verbeteren, niet verslechteren. Daarom is het geen goed idee om op korte termijn te proberen te investeren, omdat het onze gezondheid negatief kan beïnvloeden.

U heeft dus goede redenen om niet op de korte termijn te beleggen en wel op de lange termijn. Dat is wat we aanbevelen en waarop we de aanbevelingen in de volgende paragrafen gaan baseren.

Waar vandaag zonder risico beleggen?

als je het je afvraagt Waar kunt u uw spaargeld veilig beleggen? Risicovrij, moeten we je vertellen dat de opties beperkt zijn. In de wereld van beleggen is er een onbetwistbare koppeling, en dat is de combinatie van risico en rendement.

Over het algemeen geldt: hoe hoger het risico, hoe hoger het rendement (of liever: hoe hoger de volatiliteit, hoe hoger het rendement).

Daarom moet u, als u met een lage volatiliteit wilt beleggen, vrij lage of zelfs nul rendementen accepteren. We gaan echter de beste beleggingen met lage volatiliteit noemen. Dit zijn de volgende:

betaalde rekeningen

Allereerst, heeft u betaalde rekeningen. Dit is de minst volatiele optie en met het minste risico, omdat u zo altijd over uw geld beschikt en u vooraf weet welk rendement u zult behalen.

Het probleem is natuurlijk dat de winstgevendheid erg laag is. De best betaalde accounts halen amper 1% winstgevendheid. Vaak zijn ze niet eens genoeg om de inflatie te dekken.

termijndeposito’s

Dan zijn er de termijndeposito’sdie ook verzekerd zijn en u weet van tevoren de winstgevendheid die u zult behalen, maar toegang tot kapitaal is niet zo eenvoudig, omdat u het in de aanbetaling moet laten voor de in het contract bepaalde periode.

Daarom betaalt het iets beter, maar het is zeldzaam om meer dan 2,5% rendement te behalen. Dat is heel weinig, zeker als je er rekening mee houdt dat de historisch gemiddelde inflatie 2% bedraagt. Je verdient uiteindelijk slechts 2,5%.

Vastrentende waarden van serieuze staten

De laatste investering met weinig volatiliteit is de vast inkomen uit serieuze staten, zoals Zwitserland, Duitsland of Noorwegen, om enkele voorbeelden te geven. In dit geval heeft u geen gegarandeerd rendement, maar het is onwaarschijnlijk dat u het niet krijgt. Daarnaast weet je het ook van tevoren.

Vastrentende waarden leveren momenteel echter heel weinig op en u zou de winstgevendheid van termijndeposito’s nauwelijks overtreffen. Het is dus geen goed idee.

Wat zijn naar verwachting de beste investeringen in 2021?

Er zijn twee grote investeringen die naar verwachting in heel 2021 zeer winstgevend zullen zijn: Cryptocurrencies en aandelen. Houd er echter rekening mee dat dit niet betekent dat dit het juiste type investering voor u is.

Elke persoon heeft zijn eigen beleggersprofiel en het is raadzaam om niet te beleggen in zaken die niet begrepen worden of die niet passen in het risicoprofiel van de belegger.

Dat gezegd te hebben, Cryptocurrencies zullen naar verwachting hun bullish trend voortzetten, profiterend van de laatste halvering die Bitcoin had en die de prijs van de beroemdste cryptocurrency opdreef. Hoewel het een zeer volatiele belegging is.

In aanvulling, aandelen blijven stijgenen verwacht wordt dat het, gevoed door zowel de Amerikaanse als de Europese stimuleringsplannen, dit zal blijven doen. Daarom wordt niet verwacht dat er in de komende maanden koersdalingen zullen zijn.

Uiteraard is dit pure speculatie. Niemand kent de toekomst. Het zijn voorspellingen die wel of niet uitkomen. U moet dit in gedachten houden voordat u een beslissing neemt.

Beste opties om te beleggen

Nadat u het bovenstaande hebt verduidelijkt, vermeldt u dat, als u zich afvraagt ​​”waar kan ik nu in investeren”, heb je verschillende opties, afhankelijk van je beschikbare kapitaal en je tijdsbestek. Laten we enkele mogelijkheden bekijken volgens verschillende kapitaalniveaus:

Waar te investeren 5.000 euro

Als je € 5.000 hebt, moet je dat eerst begrijpen Het is geen al te hoog bedrag.. Het lijkt misschien zo (misschien omdat je jong bent, misschien omdat je moeite hebt met sparen), maar het is geen enorm bedrag.

In die zin moet u begrijpen dat de winstgevendheid in absolute termen die u zult behalen niet erg hoog zal zijn.

Desondanks heb je goede investeringsmogelijkheden en na verloop van tijd zal dat kapitaal op een interessante manier groeien.

Welke opties worden het meest aanbevolen?

Nou, fundamenteel, Beleggingsfondsen En ETF’s. En daarbinnen zullen de indexbeleggingsfondsen de beste optie zijn, waarbij u kunt kiezen tussen een portefeuille van indexfondsen of normale ETF’s of een investering kunt kiezen met Value- of ISR-stijlen (de laatste zou niet alleen uw portemonnee ten goede komen, maar vooral ten goede komen aan de planeet).

Met deze kapitaalniveaus bent u niet geïnteresseerd in iets ingewikkelders. Gewoon, een gediversifieerde portefeuille geïndexeerd aan verschillende indices en wachten tot het kapitaal groeit als gevolg van samengestelde rente.

Waar 10.000 euro te investeren

Vanaf €10.000 heb je naast bovenstaande al een andere interessante optie. Bijvoorbeeld, U kunt onze ETF’s Dynamic-portefeuille overwegenwaarmee u de winstgevendheid kunt optimaliseren door te profiteren van bullish trends op korte termijn.

Op deze manier kunt u profiteren van langetermijnrendementen en een beetje extra rendement toevoegen door in te spelen op deze kleine trends, die meestal verloren gaan en zich niet vertalen in rendement.

Hierdoor kunt u iets meer winstgevendheid per jaar behalen en zal uw kapitalisatie sneller zijn.

Waar 100.000 euro te investeren

Vanaf € 100.000 zijn de beschikbare opties zo talrijk als u zich kunt voorstellen. In dit geval, wat wij wij raden aan om te beleggen met onze Plus-service. Bij Plus heb je een persoonlijke beheerder tot je beschikking en heb je toegang tot Advance wallets, waar je deze naar eigen wens kunt aanpassen.

ETF’s Waardeportefeuilles zijn ook verkrijgbaar vanaf € 15.000. Op deze manier belegt u in ETF’s die op zichzelf hun investering baseren op het opsporen van ondergewaardeerde bedrijven, waarmee de winstgevendheid die u kunt behalen groter is.

Dit type portefeuille wordt aanbevolen vanaf een redelijk hoog eigen vermogen omdat de tijd die nodig is om deze rendementen te behalen meestal langer is dan in de voorgaande gevallen (omdat de markt de waarde van de overgenomen bedrijven moet erkennen).

Over het algemeen is deze langere looptijd beschikbaar als u over voldoende kapitaal beschikt en het niet nodig zult hebben. Daarom wordt het in deze gevallen aanbevolen, maar niet zozeer in de vorige, waar het kapitaal kleiner is.

Zoals je kunt zien, het antwoord op waar kan ik mijn geld beleggen? heeft niet één antwoord. Het hangt af van uw beleggersprofiel, uw kapitaal, uw risicoaversie en uw persoonlijke voorkeuren. Maar we hopen in ieder geval dat wat op deze pagina wordt uitgelegd, nuttig voor u is geweest en u helpt beslissen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *