Vrouwen en hun persoonlijke financiën

Er zijn momenteel meer dan 61 miljoen vrouwen in Mexico, wat neerkomt op 51% van de totale bevolking van het land. Dit stelt ons in staat om het belang van zijn aanwezigheid in verschillende sectoren, zoals de economie, te meten. Het bewijs hiervan is dat, volgens informatie van het National Institute of Statistics and Geography (INEGI), Van de totale bevolking die momenteel werkt, bestaat 38% uit hen.

De impact van vrouwen en hun financiën

De relatie die vrouwen hebben en hun geld heeft een effect op het gezinsbudget, aangezien ze volgens ons onderzoek naar de financiën van koppels worden erkend als de beste beheerders van huishoudelijke middelen.

Een relevant aspect dat genoemd wordt in het meest recente Financial Inclusion Report (RIF) is dat vrouwen over het algemeen de verantwoordelijkheid krijgen om hun kinderen op te voeden. Dit impliceert dat het verwerven van een betere financiële opleiding Het zou een positieve invloed hebben op de overdracht van deze kennis aan de volgende generaties.

Hoe beheert u uw persoonlijke financiën?

Wat het beheer van uw inkomen betreft, zijn er nog veel kansen. Volgens gegevens van de meest recente National Survey of Financial Inclusion (ENIF):

 • 6 op de 10 vrouwen houden hun uitgaven niet bij.
 • 76% gaf toe ongeplande aankopen per maand te doen.
 • 13,6% gebruikt hun kredieten om een ​​schuld te betalen.

Mogelijk zijn deze gewoonten voor een aantal van hen geëindigd in schulden die hun draagkracht te boven gingen, dat wil zeggen, dat ze niet meer konden betalen. Het volstaat te zeggen dat in Uw schuld oplossen, 43% van de mensen die ons programma binnenkomen herstel uw krediet zijn vrouwen.

Daarom hebben we besloten om een ​​enquête uit te voeren onder klanten tussen de 21 en 88 jaar, om de relatie tussen vrouwen en hun schulden te achterhalen. Hieronder vindt u relevante informatie over de vrouwen die hebben deelgenomen aan het onderzoek:

Gemiddeld inkomen gemiddelde schuld Gemiddelde leeftijd*
getrouwd $ 12.960 $ 170.026 Vier. Vijf
Enkel $ 12.354 $ 144.037 42
Eindtotaal $ 12.656 $ 157.008 43

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van schulden?

Ongeacht de burgerlijke situatie waarin de ondervraagde vrouwen zich bevinden, kunnen we dat benadrukken de gemiddelde schuld is 157 duizend pesos, 14% hoger dan het nationale gemiddelde.

De resultaten leverden de volgende hoofdredenen voor schuldenlast op:

Reden voor schulden Totaal in %
Wanbeheer van uw geld en TDC 70%
Werkloosheid of verminderd inkomen 13%
Gezondheidsproblemen en ongevallen 8%
familie onvoorzien 5%
ondernemen 2%
Fraude 2%

Hier zijn enkele lessen die onze respondenten met ons deelden:

 • “Onverantwoordelijk en geen rekening houden met rente” – Wanbeheer van uw geld en TDC.
 • “Ik verloor mijn baan en begon creditcards te gebruiken, ook al verdiende ik minder” -Werkloosheid of verminderd inkomen.
 • “Ik had een gezondheidsprobleem en gebruikte tegoeden die ik niet samen kon betalen”- Gezondheidsproblemen en ongevallen.
 • “Door noodgevallen in het gezin heb ik de kaarten overmatig gebruikt” – Onvoorziene familiegebeurtenissen.
 • “Begin vorig jaar heb ik geïnvesteerd in een bedrijf dat niet tot bloei kwam en ik zat zonder mijn spaargeld” – Emprender.
 • “Mijn kaarten zijn gestolen en ik realiseerde me niet dat er kosten in rekening werden gebracht” – Fraude.

Welke fouten worden volgens u gemaakt met een creditcard?

Slecht bestuur komt voort uit afwijkende gewoonten die zich uiteindelijk uiten in zeer hoge schulden. Onze respondenten hebben aangegeven welke volgens hen de meest voorkomende zijn:

Zoals we kunnen zien, zijn de drie meest gemaakte fouten: alleen het minimum of minder betalen, impulsaankopen doen en voor de ene kaart met de andere betalen. Dus, Wees voorzichtig als u een van deze acties uitvoerthet einde zal helemaal niet leuk zijn.

Vrouwen en hun schulden

Zoals we al hebben gezien, zijn de vrouwen het eens met de rest van onze klanten dat financieel wanbeheer de reden was dat ze een te hoge schuldenlast opliepen. Om deze reden zijn we geïnteresseerd om te weten hoe hun leven was voordat ze bij het reparatiebedrijf aankwamen, aangezien we uit deze diagnose waardevolle lessen kunnen leren om met ons geld om te gaan.

Dit is hoe ze hun schulden betaalden voordat ze aan het programma begonnen

Op de vraag hoeveel ze gebruikten om schulden te betalen, was het antwoord krachtig. Minstens 3 op de 10 vrouwen met schulden droegen meer dan 61% van hun inkomen bij om uw schuld te verminderen. Het ergste is dat ze ondanks deze situatie niet op tijd hebben afgerekend en in gebreke zijn gebleven.

Als we naar de rest van de cijfers kijken, wordt de neiging om zoveel mogelijk bij te dragen gedefinieerd, aangezien het op een na meest populaire resultaat degenen waren die 41% tot 60% van hun salaris voor hetzelfde doel besteedden.

Rekening houdend met beide resultaten vinden we dat meer dan de helft van de ondervraagden verloor bedragen van meer dan 40% van hun geld, wanneer het raadzaam is dat de schuldenlast niet hoger is dan 30% van het maandinkomen. Kun je je voorstellen welke offers ze moesten brengen om dat geld binnen te krijgen?

Grote bezuinigingen

Als verplichtingen zich opstapelen, moet je actie ondernemen en de ondervraagde vrouwen liepen niet ver achter. Zoals we in het vorige punt hebben gezien, heeft een groot deel van de debiteuren bijdragen geleverd aan hun leningen die een aanzienlijk deel van hun inkomen wegnamen, waardoor ze gedwongen werden te bezuinigen op andere gebieden van hun dagelijkse uitgaven.

Bij het analyseren van de informatie zien we dat winkelen en entertainment de meest getroffen categorieën waren. Dit is te verwachten aangezien ze overeenkomen met consumptie die niet noodzakelijk maar recreatief is. We ontdekten ook dat meer dan de helft hun spaargeld opofferde om schulden zwaarder te belasten. Over dit onderwerp raden we u aan ons artikel te lezen waarin we u vertellen waar u prioriteit aan moet geven.

Transport, voedsel en persoonlijke verzorging behoorden tot de posten waarop minder bezuinigd werd. Dit is begrijpelijk aangezien deze consumptie veel dichter bij het welzijn van de persoon staat.

Verandering in uw verbruik

Bij Resolve your Debt vinden we het belangrijk om betere financiële gewoonten te ontwikkelen, zodat onze klanten niet opnieuw de angst hoeven te hebben om schulden te hebben. Om deze reden is het belangrijk om te weten welke impact deze ervaring op hen heeft gehad en in het geval van vrouwen ontdekten we het volgende:

4 op de 10 respondenten gaf toe dat ze soms iets ongepland kopen, maar nu zorgen ze ervoor dat deze aankoop hun financiën niet in gevaar brengt. Een interessant feit is dat de emotionele factor de bestedingsbeslissingen van veel mensen blijft sturen, zozeer zelfs dat de reactie op stemming de op één na populairste was.

Met 16% van de resultaten worden twee van de meest contrasterende antwoorden gevonden. Aan de ene kant hebben we degenen die erg afgemeten zijn geworden en veel geld uitgeven om niet buiten het budget te gaan. Aan het andere uiterste bevinden zich vrouwen die zich laten verleiden door aanbiedingen. Vreemd genoeg kregen beide opties evenveel stemmen.

De meeste betalen hun programma zelf

Van de ondervraagde vrouwen 83% betaalt zijn schulden zelfeen feit waardoor we erg trots op hen zijn, aangezien het hebben van een zeer grote schuld gelijk staat aan het hebben van emotionele kracht en uiteraard een grotere economische inspanning.

Wat ze willen als ze klaar zijn met het afbetalen van hun schuld

Wanneer we mensen spreken die hun rekeningen hebben afbetaald, delen ze hun verwachtingen voor een schuldenvrije toekomst en hun antwoorden zijn altijd gericht op continue verbetering, omdat ze na het afronden van het programma de diepgewortelde gewoonte hebben om te sparen.

Wat ze zullen doen nadat ze hun schulden hebben afbetaald Totaal in %
mijn persoonlijke financiën verbeteren 35%
Kom niet opnieuw in de schulden bij TDC 28%
Investeer in mijn erfgoed 12%
Reis 9%
Geniet van je rust 8%
sparen voor pensioen 3%
ondernemen 3%
Ander 2%

Hier zijn enkele opmerkingen die onze respondenten deelden over wat ze aan het einde van hun programma willen doen:

 • “Wees voorzichtiger bij het gebruik van kaarten als ik consumeer wat ik kan betalen op uw debettijd om geen rente te genereren” – Verbeter mijn persoonlijke financiën.
 • “Heb maar één creditcard, niet meer” – Maak geen schulden meer bij TDC.
 • “Houd mijn financiën gezond zodat ik een huis kan kopen” – Investeer in mijn vermogen of persoonlijke doelen.
 • “Sparen om samen met mijn zoon op reis te kunnen gaan” – Reizen.
 • “Om een ​​rustiger leven te hebben, want voor mij is het erg stressvol om zo te leven” – Geniet van je rust.
 • “Zet uw eigen bedrijf op” – ondernemen.
 • “Een van mijn prioriteiten is het ondergaan van een cataractbehandeling”- Nog een.

conclusies

 • De emotionele factor is relevanter dan we denken, want ondanks het feit dat de respondenten de pijn van het hebben van schulden kennen, 27% geeft toe dat hun gemoedstoestand hun consumptie kan beïnvloeden.
 • Vrouwen met schulden zijn bereid meer dan 40% van hun inkomen bij te dragen om hun verplichtingen te betalen. Dat geld wordt echter afgesneden van andere gebieden, waaronder winkelen, amusement en sparen.
 • Hoewel 8 op de 10 vrouwen betalen hun Resolve your Debt-programma uit eigen middelener zijn er die de gedeeltelijke of volledige steun van een derde partij erkennen.
 • Het minimum betalen voor creditcards, of minder dan dat bedrag, is de belangrijkste fout die wordt gemaakt bij het omgaan met deze klasse van financiële producten. Andere gewoonten zoals impulsaankopen, niet weten hoe plastic werkt of het niet bijhouden van een budget, hebben volgens hem dus een min of meer vergelijkbare relevantie.
 • Verbetering van de persoonlijke financiën en niet opnieuw in de schulden komen, zijn de twee belangrijkste doelen die deze vrouwen na afloop van het programma willen bereiken.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *