Voor- en nadelen bij langetermijninvesteringen

De wereld waarin we leven gaat heel snel, misschien wel te snel. Vanaf het moment dat de wekker ’s ochtends afgaat totdat we weer naar bed gaan om te slapen, rennen we overal heen, je hebt onkosten. Wat een stress, vind je niet?

Tijd is zonder twijfel een van de kostbaarste bezittingen van iedereen vandaag de dag; maar ook van investeerders. Wie heeft er tijd om meerdere uren per week te zitten om bedrijven en financiële markten te analyseren? Weinig mensen.

De beperkte beschikbaarheid van vrije tijd is onder andere een van de redenen waarom veel investeerders afzien van kortetermijninvesteringen zoals handel en besluiten om over te stappen op een rustigere beleggingsstijl die ook betere langetermijnrendementen biedt: investering op lange termijn.

In dit artikel gaan we de voor- en nadelen van langetermijnbeleggingen analyseren.

Voordelen van langetermijninvesteringen

We beginnen met het positieve gedeelte, waarbij we ons concentreren op alles wat het leven gemakkelijker voor ons maakt, zonder dat we ons spaargeld hoeven bij te houden.

1. U hoeft zich geen zorgen te maken

Zoals we in het begin al zeiden, is de kenmerkende noot van dit type belegging hoe minder behoefte aan constante informatie die we nodig hebben.

Terwijl kortetermijnbeleggers op de hoogte moeten zijn van alle economische informatie, kan een langetermijnbelegger het zich veroorloven om de economische pers niet te hoeven controleren, behalve op momenten dat hij daar zin in heeft.

2. De risicoblootstelling is lager

Het tweede grote voordeel van beleggen op de lange termijn is dat er minder risico wordt gelopen, hoewel dit uiteindelijk afhangt van het beleggingsvehikel dat we kiezen.

Als we bijvoorbeeld aandelen kopen van solide bedrijven met de mentaliteit Kopen en vasthouden of we beleggen in een indexfonds met een tijdshorizon van tien jaar, is de kans op verliezen kleiner en verwateren ze op de lange termijn.

3. Het is gemakkelijk te begrijpen en in de praktijk te brengen

De kortetermijnbelegger moet bedrijven voortdurend analyseren om te bepalen welke op elk moment de beste zijn en om te beslissen of ze al dan niet in hun portefeuille worden opgenomen. Het is een vervelend en complex proces.

Integendeel, beleggen op lange termijn is gemakkelijker, omdat het een veel gemakkelijkere strategie is om te begrijpen en ook om in de praktijk te brengen, vooral als we het automatiseren door te beleggen in beleggingsfondsen of ETF’s via een geautomatiseerde beheerder.

4. U profiteert beter van het effect van samengestelde rente

Samengestelde rente is een wiskundige formule waarmee u in de loop der jaren een groot vermogen kunt opbouwen, aangezien de rente die op de investering wordt verdiend, niet wordt opgenomen, maar wordt gekapitaliseerd.

In de praktijk lijkt het gedrag van samengestelde rente op dat van een sneeuwbal die groter wordt naarmate hij de heuvel afrolt. Daarom, hoe langer de tijdshorizon van onze investering, hoe beter we profiteren van de effecten ervan.

5. Je maakt minder fouten

Als u de activa waaruit uw portefeuille bestaat niet voortdurend hoeft te rouleren, is de kans op fouten kleiner.

Een langetermijnbelegger die sceptisch kan blijven over de evolutie van de financiële markten, zal betere resultaten behalen omdat hij minder beleggingsfouten zal maken.

6. Het is veiliger

Bij kortetermijninvesteringen markt timing Het is fundamenteel. Als u een fout maakt bij het kiezen van het moment van aankoop (of verkoop), kunt u uw investering afschrijven.

Op de lange termijn bestaat dit probleem niet, aangezien er veel tijd is om een ​​slechte toetreding tot de markt te corrigeren. Daarom is het een veel veiligere beleggingsstrategie met minder risico.

7. Het heeft lagere commissies

Als we beleggen in een fonds dat op korte termijn een portefeuilleomzet van 80% heeft, zullen we waarschijnlijk te maken krijgen met hoge provisies en makelaarskosten.

Integendeel, wanneer we op lange termijn beleggen met een strategie van passief beheer, zijn de commissies erg laag omdat het werk van de fondsbeheerders praktisch geautomatiseerd is.

Daarom zijn indexfondsen en ETF’s de goedkoopste beleggingsinstrumenten die er zijn.

Nadelen van beleggen op de lange termijn

Aan de negatieve kant zijn de nadelen van langetermijninvesteringen hoofdzakelijk twee:

1. Het is emotioneel ingewikkelder

De belangrijkste handicap heeft te maken met de beheer van emoties, angst en paniek. Als belegger moeten we voorbereid zijn op slecht nieuws uit de media, dat helaas altijd meer lawaai maakt dan goed nieuws. En dit is niet altijd gemakkelijk.

Bovendien moeten we, als we op de lange termijn beleggen, weten dat we te maken krijgen met crises en grote koersdalingen. Van de ene maand op de andere kunnen we met -15% of -20% komen te zitten, en daarom moeten we geen overhaaste beslissingen nemen.

Het is erg belangrijk om duidelijk te zijn over het doel waarvoor we onze investering hadden gesteld (bijvoorbeeld voor de universiteit van de kinderen) en standvastig te blijven totdat we het bereiken.

We mogen ons op geen enkel moment laten meeslepen door het moment of door onzekerheid, als we ons niet aanpassen aan de vastgestelde strategie en onbewogen blijven in het plan.

2. Gebrek aan liquiditeit

Het tweede nadeel heeft te maken met de lagere economische beschikbaarheid in geval van nood, zoals verlies van baan, ernstige ziekte of ongeval. Omdat we ons misschien op een slecht moment bevinden in de markt voor de liquidatie van het plan.

Daarom zouden we op de lange termijn alleen dat percentage van ons spaargeld moeten beleggen dat we op korte termijn niet nodig hebben en als we eenmaal een noodfonds hebben. Dit zal ons een hoop schrik besparen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *