Verschillen tussen dementie en Alzheimer bij ouderen

Verschillen tussen dementie en Alzheimer. De belangrijkste verschillen tussen deze twee virulente ziekten die zoveel mensen treffen, zijn:
Veel mensen identificeren zowel neurodegeneratieve ziekten als zeer agressieve ziekten zonder genezing. We weten praktisch dat het niet dezelfde ziekte is en we identificeren ze ook allemaal heel goed. Beide ziekten zijn ons bekend vanwege het grote aantal gevallen dat we kennen van mensen die eraan lijden. Een aspect waarvan we ons echter niet bewust zijn, is de Verschillen tussen dementie en Alzheimer. Om deze reden moeten we een hele ruimte wijden aan het beschrijven van de verschillen van beide ziekten die even gewoon als vertrouwd zijn.

Verschillen tussen dementie en Alzheimer

Het belangrijkste kenmerk dat we moeten weten over seniele dementie en dat het verschil met de ziekte van Alzheimer is kans op verbetering. In sommige specifieke gevallen van dementie kan er verbetering optreden bij de patiënt. Dit is afhankelijk van de herkomst, soort en aard. In het geval van de ziekte van Alzheimer is het enige waarop kan worden gehoopt, de voortgang ervan te stoppen.
Sommige vormen van dementie komen voort uit de ziekte van Alzheimer. Een ander belangrijk feit waarvan velen zich niet bewust zijn, is dat sommige vormen van dementie kunnen ontstaan ​​als een oorzaak van de ziekte van Alzheimer. En dat is het seniele dementie kan ontstaan ​​door kleine infarcten in de hersenen of hersentumoren.

Dementie kan ook ontstaan ​​door Parkinson. Omdat deze ziekte erg lijkt op de ziekte van Alzheimer en sommige vormen van dementie kan veroorzaken.

Je moet rekening houden met de definitie van dementie. Omdat het de achteruitgang is van de mentale capaciteiten van een persoon waarin zowel zijn gedrag als zijn kennis worden beschadigd. Aan de andere kant wordt de ziekte van Alzheimer beschouwd als een variant van seniele dementie, met de bijzonderheid dat het eindigt in de dood na het ondergaan van de verschillende fasen.

Overeenkomsten tussen dementie en de ziekte van Alzheimer

gezien de verschillen tussen dementie en alzheimer we moeten de overeenkomsten kennen die ons kunnen doen denken dat ze dezelfde ziekte zijn.
beide in dementie zoals geheugenverlies op korte termijn van alzheimer. In beide gevallen blijft het langetermijngeheugen behouden, dat wil zeggen gebeurtenissen die jaren geleden hebben plaatsgevonden. Dit eerste symptoom wordt gedeeld tussen beide ziekten.

Een ander veel voorkomend symptoom is het vermogen om te socialiseren en om te gaan met patiënten die eraan lijden. Hoewel het waar is, is het bij dementie ernstiger of manifesteert dit symptoom zich regelmatiger.

Hoewel bij dementie het verlies van socialisatie van de patiënt meer tot uiting komt. We moeten in gedachten houden dat mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer lijden aan gevallen van agressiviteit, psychiatrische problemen, paranoia of hallucinaties. Hoewel, hoewel het waar is dat deze gevallen niet de meest voorkomende zijn of zich manifesteren in gevorderde stadia van de ziekte van Alzheimer. Daarnaast komen ook lichamelijke problemen vaker voor.

Veelvoorkomende risico’s bij dementie en de ziekte van Alzheimer

Zoals verwacht zijn er potentiële risico’s die beide ziekten gemeen hebben. Zoals de mogelijkheid om te lijden aan een hartaandoening of een beroerte. Dat wil zeggen, er is een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Om deze reden zijn er algemene aanbevelingen om te voorkomen dat u dementie of de ziekte van Alzheimer krijgt, zoals lichaamsbeweging, het stimuleren van de geest of het beheersen van uw dieet. Hoewel het waar is dat het zeer algemene aanbevelingen zijn.

Het belangrijkste is om familie te hebben of Alzheimer verzorgers dat ze de ziekte kennen en in staat zijn deze te behandelen zonder in het burn-out mantelzorgsyndroom te vervallen. Hetzelfde geldt voor de mensen die verantwoordelijkheid nemen voor zorg voor dementie , aangezien het een zeer specifieke en brede ervaring vereist. Omdat niet alle geschikte zorgverleners geschikt zijn om voor dit soort pathologie te zorgen, worden ze in veel gevallen overweldigd door de complexiteit van de gevallen.

Alzheimer en dementiesymptomen

Door de vele overeenkomsten die dementie en Alzheimer onderling hebben (we hebben al aangegeven dat Alzheimer de belangrijkste oorzaak van dementie is), zijn de symptomen van beide neurodegeneratieve ziekten vrijwel identiek. Dit zijn de volgende:

 • Geheugenverlies.
 • Desoriëntatie van tijd en plaats.
 • Moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken.
 • Zichtproblemen.
 • Moeilijkheden met spreken.
 • Verlaagd energieniveau.
 • Complicaties redeneren of problemen oplossen.
 • Aandacht tekort.
 • moeite met herinneren
 • Humor verandert.
 • Eetstoornis.
 • Veranderd slaappatroon.

Opgemerkt moet worden dat, binnen de gelijkenis van de symptomen, die van Alzheimer ernstiger zijn dan die van dementie, en daarom zijn ze duidelijker. Terwijl bijvoorbeeld bij de ziekte van Alzheimer het geheugenverlies constant is, is het bij dementie punctueel.

Op deze manier dient de zorg ook aangepast te worden aan de mate van schade veroorzaakt door de symptomen. Dus de persoon die de bovenstaande symptomen op een permanente en verergerde manier begint te vertonen (wat betekent dat het de ziekte van Alzheimer is), zal meer aandacht en toezicht nodig hebben dan wanneer de symptomen met tussenpozen verschijnen (wat aangeeft dat we met dementie te maken hebben) .

agressieve dementie

Dementie verschijnt en evolueert geleidelijk, zodat de voortgang in drie fasen kan worden verdeeld: aanvankelijk, gemiddeld en gevorderd. In deze laatste fase kan de patiënt niet alleen ernstige cognitieve schade oplopen, maar kan hij ook episodes van agressie vertonen.

Afgezien van de anxiolytica of antidepressiva die aan sommige patiënten worden voorgeschreven, is er geen specifieke behandeling voor agressieve dementie. De sleutel om deze nieuwe en moeilijke fase van dementie het hoofd te bieden, is de patiënt te kennen en te weten hoe hij zich aan haar behoeften kan aanpassen.

Om dit op de beste manier te bereiken, geven we een aantal tips:

 • Scheld hem niet uit.
 • Forceer of forceer het niet.
 • Probeer zijn aandacht op iets anders af te leiden om hem te kalmeren.
 • Empathie vergroten.
 • Creëer een routine waarbij je je afgeleid en comfortabel voelt. Verbeter het milieu: vermijd lawaai, wanorde, fysieke barrières…etc.
 • Zorg dat u altijd persoonlijke voorwerpen bij de hand hebt die u kunnen helpen uw oriëntatie te herstellen.
 • Zorg voor cognitieve stimulatie: voorbereiding van educatieve en vrijetijdsactiviteiten.

En daarnaast is het belangrijk dat de verzorger zich ook zorgen maakt over zijn eigen gezondheid, aangezien agressieve dementie een hoge mate van stress, uitputting en vermoeidheid veroorzaakt bij gezinsleden en verzorgers, waarmee ze moeten weten hoe ze ermee om moeten gaan de beste zorg.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *