Top 5 voordelen van ETF’s

ETF’s hebben meerdere voordelen voor de individuele belegger en daarom zijn ze de laatste tijd alleen maar gegroeid en hebben ze zoveel aandacht getrokken van de beleggingsgemeenschap. Vandaag laten we het je zien top 5 voordelen van ETF’s.

Een onbekende troef die niet is gestopt met groeien

Exchange Traded Funds (ETF’s) werden in 1975 door Vanguard geïntroduceerd. Sindsdien is hun groei niet meer te stuiten, vooral in de afgelopen 12 jaar, en overtreffen ze investeringsfondsen.

Toch zijn deze voor een groot deel van de kleine spaarder en belegger een grote onbekende. Een ETF is niets meer dan een mandje activa dat een index of een sector getrouw volgt.

Zo zijn er meerdere ETF’s die vanwege het belang van de Amerikaanse markt verschillende specifieke indices volgen, of het nu de S&P 500 of de Nasdaq is. Maar er kunnen ook specifiekere ETF’s zijn die een sector volgen.

ETF’s hebben niet alleen extreem lagere kosten dan beleggingsfondsen, maar zijn ook vrijer verhandelbaar.

De 5 grote voordelen van ETF’s

lage commissies

Het eerste voordeel van ETF’s is dat ze er een aantal hebben zeer lage commissies.

Dit komt omdat er geen behoefte is aan actieve managers of duur onderzoek. Het enige dat u hoeft te doen, is de index repliceren die de ETF vertegenwoordigt, en dit is iets dat automatisch kan worden gedaan.

Omdat er niemand achter het beheer zit, kunnen beheercommissies aanzienlijk worden verlaagd, wat in het voordeel is van de belegger, die verdient bijna 100% van het rendement dat de gerepliceerde index doet.

Vanwege het bovenstaande zijn ETF’s een zeer efficiënte vorm van beleggen. Onderweg gaat er nauwelijks geld verloren in de vorm van commissies.

Hierdoor vragen veel mensen zich af in hoeverre het de moeite waard is om te betalen voor bijvoorbeeld een actief beheerd fonds dat weliswaar een hoger rendement kan behalen, maar dat door de hoge provisies uiteindelijk voor de belegger minder opbrengt. kosten. .

In een ETF gaat praktisch 100% van wat wordt verkregen naar de zak van de belegger.

Uiterst efficiënt en hoge diversificatie

Door de index die ze volgen voor 100% te repliceren (minus hun kleine kosten), betekent dit dat bijna geen enkel beleggingsfonds zijn efficiëntie kan overtreffen. De lage kosten benadrukken de inefficiëntie van actieve beleggingsfondsen.

De meeste beleggingsfondsen zijn niet in staat om consistente rendementen te geven ten opzichte van de index die ze volgen. De ETF doet het 100% van de tijd en alleen met een verschil van tienden.

Een ander zeer positief punt van ETF’s is dat ze hebben een zeer hoge diversificatie. Dit is logisch, aangezien een volledige index wordt gerepliceerd en een index uit veel activa bestaat.

Dus, als u in een ETF van de SP500 belegt, is het alsof u in de hele SP500 belegt. En ja, er zullen veel bedrijven zijn die het bij het verkeerde eind hebben, maar er zullen er nog veel meer zijn die het bij het rechte eind hebben, dus op de lange termijn is het onwaarschijnlijk dat je het bij het verkeerde eind hebt.

Bovendien kunt u natuurlijk meerdere ETF’s kopen en die diversificatie maximaliseren.

totale liquiditeit

ETF’s Ze zijn genoteerd op de beurs zoals elk ander aandeel., zodat ze op elk moment en door iedereen kunnen worden gekocht en verkocht. Dit maakt ETF’s extreem liquide, wat niet het geval is bij andere collectieve beleggingsvehikels.

Omdat de prijs van een ETF net zo laag kan zijn als die van een aandeel, het is zeer toegankelijken het komt zelden voor dat niemand bereid is om u de ETF te verkopen wanneer u deze wilt kopen of vice versa.

transparant

Door in realtime op de markt te handelen, Het is heel gemakkelijk om altijd de prijs te kennen. Daarnaast weet u ook vooraf welke activa de ETF bevat (omdat u weet welke index hij volgt). En bovendien zijn ze perfect geregeld.

Dit gebeurt niet bij beleggingsfondsen, die weliswaar gereguleerd zijn, maar niet de posities die ze in hun portefeuille hebben en hun prijs niet in realtime laten zien, behalve aan het einde van de dag.

Voor dit alles, ETF’s worden als veel transparanter beschouwd dan andere soorten beleggingen.

Hoge beschikbaarheid

Wanneer genoteerd op de beurs zoals elk aandeel, het is heel gemakkelijk om toegang te krijgen tot ETF’sin tegenstelling tot wat er gebeurt met investeringsfondsen, die wat meer verborgen zijn en meer van de belegger vragen.

een ETF U kunt zonder grote problemen bij elke makelaar kopen. En bovendien, aangezien er zo’n grote verscheidenheid aan ETF’s is, kunnen we de beleggingsstrategieën ontwerpen die we willen, omdat we altijd een ETF vinden die overeenkomt met onze investeringsbelangen.

Hoe beleggen in ETF’s? ETF’s het geweldige alternatief

De ETF blijft voor sommige beleggers en spaarders onbekend, aangezien er meerdere ETF-opties zijn en doorgaans meer dan één aanbieder voor elke index of sector.

Ondanks de vele voordelen die ETF’s hebben, de waarheid is dat rechtstreeks in hen investeren niet het slimste is om te doen.

Bedenk dat u, wanneer u handelt zoals elk ander aandeel, als u ze constant koopt en verkoopt, commissies aan de makelaar moet betalen en voortdurend belasting moet betalen.

Het is veel comfortabeler om erin te investeren via passief beheerde beleggingsfondsen. Zo profiteert u van die voordelen, maar vermijdt u deze nadelen.

En de beste manier om dit te doen is door middel van portefeuilles van gediversifieerde en automatisch opnieuw gebalanceerde ETF’s om u te helpen een maximaal rendement te behalen met het laagste risico.

Daarnaast kun je gaan nadenken over waarom financiële dienstverleners geen ETF’s promoten binnen hun aanbod.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *