symptomen en behandeling bij ouderen

De bronchitis bij oudere volwassenen heeft wat specifieke symptomen dat moet goed behandeld worden zodat het niet uitloopt op een ernstige ziekte. Om deze reden gaan we u uitleggen wat bronchitis in de diepte is en hoe u het kunt detecteren om het op de juiste manier te genezen.

Wat is bronchitis?

De bronchitis is een ontsteking die optreedt in de luchtwegendie verantwoordelijk zijn voor het transport van lucht in of uit de longen.

Het is een ontsteking die ervoor zorgt dat de buizen die de longen en de luchtpijp verbinden zich vullen met slijm, waardoor de getroffen bejaarde last krijgt van ademhalingsproblemen en piepende ademhaling.

In werkelijkheid, hoest is het belangrijkste symptoom van bronchitisomdat het een mechanisme is dat het menselijk lichaam gebruikt om het bestaande slijm in de bronchiën te verwijderen.

Is bronchitis gevaarlijk?

Zijn de tijden waarin bronchitis een dodelijke ziekte kan veroorzaken, zijn onwaarschijnlijkhoewel het kan worden gecompliceerd door pathologieën zoals longontsteking en soms gepaard gaat met sinusitis.

Hoewel een enkele episode van bronchitis geen reden tot bezorgdheid is, kan dit bij sommige mensen wel het geval zijn longontsteking. Terugkerende episoden van bronchitis kunnen er echter op wijzen dat u chronische obstructieve longziekte (COPD) heeft.

Van hun kant kunnen mensen die aan astma of een andere longaandoening lijden, een verergering van de symptomen vertonen. Op dezelfde manier als andere gekoppelde cardiovasculaire pathologieën.

Is bronchitis besmettelijk?

Bronchitis kan acuut of chronisch optreden. Afhankelijk van het ziektebeeld kan dit als besmettelijk of niet-besmettelijk worden beschouwd.

In dit geval is het besmettelijk als het acuut optreedt.

De infectieuze agentia die acute bronchitis veroorzaken zijn in 90% van de gevallen virussen (adenovirus, influenzavirus, para-influenza, RSV, rhinovirus, bocavirus, coxackie of herpes simplex) en in de overige 10% zijn het bacteriën (highlights Streptococcus pneumoniae).

Dus acute bronchitis een seizoenspatroon volgen. Met andere woorden, ze komen veel meer voor tijdens de wintermaanden, aangezien koude en droge klimaten gecorreleerd zijn met een grotere virale overdracht.

Daarom, de bronchitis kan besmettelijk worden.

soorten bronchitis

De acute bronchitis en de kroniek Het zijn de twee bestaande soorten bronchitis, die in wezen worden onderscheiden door de duur van elk van hen. Nu gaan we ze uitleggen, zodat u ze grondig kunt leren kennen en ze kunt onderscheiden.

Acute bronchitis bij oudere volwassenen

De acute bronchitis bij oudere volwassenen Het verschijnt meestal na een griep of verkoudheid die niet goed is behandeld en niet volledig is genezen. Je moet weten dat het iets van een specifieke aard is.

In feite ontwikkelt deze luchtweginfectie, veroorzaakt door een virus of bepaalde bacteriën die via de lucht worden overgedragen, zich meestal in de week na een griep of een slecht genezen verkoudheid.

Normaal gesproken duurt de duur meestal ongeveer 10 dagen, hoewel het waar is dat hoesten, het belangrijkste symptoom, tot 3 weken kan duren.

chronische bronchitis

De chronische bronchitis, zoals de naam al aangeeft, duurt langer en de symptomen verergeren in bepaalde stadia van de aandoening. Er wordt gezegd dat het chronisch is als de oudere minstens 3 maanden per jaar, twee jaar op rij, hoest zonder dat het een andere ziekte is.

Wanneer de persoon lijdt aan chronische bronchitis, zijn hun bronchiën constant geïrriteerd. Het is iets dat meestal voorkomt bij mensen die roken of die eraan hebben geleden, omdat dit hen kwetsbaarder maakt.

Symptomen van bronchitis bij oudere volwassenen

Een van de hoofd symptomen van bronchitis bij ouderen, zoals bij de rest van de bevolking, is het verschijnen van slijm in de bronchiën als gevolg van ontsteking en irritatie. Wat slijm dat het moeilijk maakt om goed te ademen.

Evenzo zijn er andere symptomen van bronchitis die kunnen optreden tijdens de incubatieperiode of tijdens het lijden, zoals:

 • Hoesten gedurende de dag (zelfs tijdens het slapen).
 • Kortademigheid, kortademigheid of kortademigheid voelen.
 • piepende ademhaling bij het ademen, bekend als piepende ademhaling
 • Beklemming op de borst en ongemak.
 • Uitdrijving van groen of geel slijm en zelfs bloed in meer ernstige gevallen.
 • Koorts boven 38ºC.
 • Algemene milde pijn.

De vroege diagnose van bronchitissymptomen bij oudere volwassenenen door zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen, wordt voorkomen dat het evolueert naar ernstigere ziekten zoals longontsteking of chronische obstructieve longziekte die bekend staat als COPD.

Hoe voorkomen dat het bij ouderen verschijnt?

Zoals we hebben gezien, treedt bronchitis op nadat ouderen lijden aan een verkoudheid of griep die niet goed is genezen, dus het is raadzaam om u tegen griep te laten vaccineren om u ertegen te beschermen en een bronchiale infectie te voorkomen.

Evenzo zal het goed wassen van je handen, het vermijden van tabak en plaatsen met veel vervuiling (zoals stadscentra), en het goed opruimen van huisstof, aanzienlijk helpen om er niet aan te lijden.

Remedies voor bronchitis bij oudere volwassenen

Dit zijn enkele remedies voor bronchitis bij oudere volwassenen dat zal u helpen zich beter te voelen terwijl uw lichaam deze aandoening bestrijdt:

  1. Drink veel water.
  2. Rust en rust.
  3. Gebruik een luchtbevochtiger in huis om de omgeving schoon te maken.
  4. Consumeer hoestdruppels die in apotheken worden verkocht, vrij verkrijgbaar, en honing.
  5. Maak dampen met eucalyptus.

Het is belangrijk op te merken dat deze remedies voor bronchitis bij oudere volwassenen de symptomen tijdelijk kunnen verlichten, maar ze zullen deze niet genezen, dus het is noodzakelijk om de door de huisarts aangegeven behandeling te volgen.

Behandeling voor bronchitis bij ouderen

Voor het starten van een behandeling van bronchitis bij ouderenBij Aiudo raden we altijd aan om naar de huisarts te gaan, zodat hij kan uitsluiten dat het geen andere ziekte of pathologie is.

Dit zijn de medicijnen die de arts kan voorschrijven voor de behandeling van bronchitis bij ouderen:

 • Slijmoplossers: worden voorgeschreven om slijm te verdunnen en superinfectie te voorkomen en ouderen te helpen slijm beter te verwijderen.
 • Bronchusverwijdende inhalatoren: in gevallen waarin de persoon bronchiale vernauwing heeft, zijn ze gunstig en helpen ze ademen.
 • Antitussiva: Antitussiva werken door het hoestcentrum te onderdrukken en de persoon merkbare verlichting te geven.
 • Analgetica: Analgetica-antipyretica helpen koorts te verminderen, in gevallen die zich voordoen, en verlichten de algemene malaise waar ouderen aan kunnen lijden.

Aan de andere kant zijn er enkele gevallen waarin de bejaarde lijdt aan longontsteking of kinkhoest, wat kan worden verward met acute bronchitiswaarin meestal antibiotica worden voorgeschreven.

Het ideaal is echter om naar de dokter te gaan, zoals we hebben opgemerkt, aangezien dit degene is die ouderen de bronchitis behandeling gepast. Onthoud dat dit slechts een informatief artikel is en dat de specialist altijd het laatste woord heeft.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *