Scoliose bij ouderen: afgeleide problemen en oefeningen

De scoliose bij ouderen Het is een van de meest voorkomende pijnen bij mensen ouder dan zestig jaar. Het kan om verschillende redenen voorkomen: onder andere degeneratieve ziekten, osteoporose, wervelcompressiefracturen, verschoven wervels of tumoren.

Het wordt meestal geïdentificeerd vanwege de asymmetrie die te zien is in zowel schouders als heupen. Laten we de belangrijkste problemen en punten van dit letsel bij ouderen bekijken en leren hoe het te behandelen.

Wat is scoliose bij ouderen?

Deze ziekte bestaat uit een abnormale kromming van de wervelkolom die rond de leeftijd van achttien jaar verschijnt; valt samen met het einde van de groeifase.

De scoliose bij ouderen Het kan het gevolg zijn van de progressie van deze laesie die eerder is ontstaan ​​en niet is behandeld of, zoals we al hebben aangegeven, het kan het gevolg zijn van andere soorten ziekten of eerdere verwondingen.

tot ouder dan pijn en een gevoel van stijfheid, tintelingen of zwakte in het betreffende gebiedkan tot andere soorten gevolgen leiden, dus het is belangrijk om het risico van de voortgang ervan te beoordelen en de mate van kromming te analyseren.

Een persoon die lijdt aan een grotere mate van kromming, zoals veertig of vijftig graden afwijking, heeft meer kans op ernstige progressie van de ziekte dan iemand die lijdt aan een mindere, zoals dertig of twintig graden.

Welke problemen kunnen voortvloeien uit dit type letsel?

Behalve dat het een vervelende blessure is die allerlei pijn en pijn in het gebied van de wervelkolomnaast volledige stijfheid of totaal gebrek aan flexibiliteit, kan het de darmstreek aantasten als deze zich in de onderrug bevindt.

Zelfs als we zouden worden geconfronteerd met een zeer ernstige scoliose, zouden we alert moeten zijn op het mogelijke misvormingen van romp of ribbenkast en de effecten ervan op de ademhalingscapaciteit.

Gelukkig is een eenvoudig medisch onderzoek om de houding en kromming van de wervelkolom te beoordelen meestal voldoende om in dit opzicht een diagnose te stellen.

En eenvoudige tests zoals röntgenfoto’s of MRI’s zullen licht werpen op die gevallen die minder duidelijk of zichtbaar zijn voor het blote oog.

Hoe ongemak te verbeteren en te verlichten

Hoewel milde scoliose die het dagelijks leven niet beperkt, misschien geen enkele vorm van behandeling nodig heeft, is het raadzaam om op de hoogte te blijven en op de hoogte te zijn van mogelijke veranderingen. Sporten zoals zwemmen, Pilates of yoga zijn geweldige bondgenoten tegen dit ongemak.

Oefeningen voor scoliose bij oudere volwassenen

Anderen oefeningen voor scoliose bij oudere volwassenen Dit kunnen de volgende zijn: kantelen van het bekken vanaf de vloer, armen en benen ondersteboven optillen, de rugspieren strekken of een lichte rekoefening om de rug te ontspannen. Ten slotte kunnen chiropractische behandelingen, massages en zelfs orthopedische ondersteuning op bepaalde tijden een grote opluchting zijn.

Zowel overdag als ’s nachts is het belangrijk om een ​​juiste houding aan te houden. Onze aanbeveling is, ongeacht de kromming van de rug, probeer op je rug te slapen rugligging.

Door in deze positie te blijven, vermijden we spanningen of houdingen die de natuurlijke positie van het lichaam veranderen.

Een andere mogelijkheid is om te gaan liggen Laterale decubitusof zijkant, en plaats een niet te dik kussen tussen de benen, ter hoogte van de knieën, wat de doorbloeding bevordert en de natuurlijke scheiding daarvan bevordert.

De scoliose bij ouderen Het kan milder of ernstiger zijn, zoals we hebben kunnen verifiëren. We raden aan om het onder controle te houden, te proberen te oefenen en zeer strikt te zijn met de houdingen die worden aangenomen door mensen die er last van hebben. Tijdig een dergelijk probleem aanpakken kan ongetwijfeld de beste remedie zijn.

Kan scoliose worden gecorrigeerd bij oudere volwassenen?

Ja, scoliose kan worden gecorrigeerd bij ouderen, zolang ze geen andere gezondheidsproblemen hebben, zoals artritis of afwijkingen aan de wervelkolom.

Een van de beste opties is om in te zetten op een routine voor houdingshygiëne bij ouderen, die de verspreiding van ruggerelateerde gezondheidsproblemen aanzienlijk zal voorkomen.

Scoliose-curven kunnen op zichzelf worden gecorrigeerd, vergezeld van kleine oefeningen, aangezien veel scoliose-curven scoliose ze vorderen nooit en chirurgische ingrepen zijn niet nodig.

Het kan echter zijn dat de ernst van de scoliose toch een chirurgische ingreep vereist. In het geval dat de kromming is groter dan 45 graden Ja, een operatie zal nodig zijn.

Bij chirurgie wordt aan twee hoofdzaken voldaan correcte scoliose bij oudere volwassenen: aan de ene kant is het mogelijk om de vertebrale misvorming te corrigeren en aan de andere kant voorkomt het dat de kromming verergert, met alle gevolgen van dien.

Hiervoor is de medisch specialist degene die controleert of de kromming is verslechterd of verbeterd.

Scoliose: behandeling bij oudere volwassenen

Er is opgemerkt dat de behandeling van de scoliose bij oudere mensen zal het afhangen van de ernst van de symptomen. Als deze niet verschijnen en u een normaal leven kunt leiden, is het niet nodig.

Dus, correcte scoliose bij oudere volwassenen en de toepassing ervan op de behandeling zal alleen plaatsvinden wanneer de symptomen hinderlijk en beperkend beginnen te worden.

De meest prominente symptomen van scoliose bij ouderen zijn: pijn lumbalepijn of uitstralende gevoelloosheid langs één beenevenals zwakte in één been.

Allereerst meestal fysiotherapie is het eerste contact met de patiënt, vergezeld van enkele rekoefeningen die het getroffen gebied helpen. Bij Aiudo hebben we fysiotherapie aan huis voor ouderen, waarmee een professional aan huis komt zonder dat de patiënt het huis uit hoeft.

Vervolgens de voeden zal een bepalende factor zijn voor de behandeling scoliose bij ouderen En de patiënt kan worden doorverwezen naar een professionele voedingsdeskundige om dit gezondheidsprobleem op te lossen.

Daarnaast zal de medisch specialist oefeningen aanbevelen zoals lopen of een soort lichaamsgewicht vasthouden om het getroffen gebied te versterken tijdens de behandeling behandeling voor de scoliose.

Aan de andere kant is er de orthopedische behandeling van scoliose, met behulp van een korset of kraag, die tot doel heeft het natuurlijke verloop van idiopathische scoliose te wijzigen. Orthopedische behandeling is dus de meest aanbevolen methode voor oudere patiënten met een kromming van minder dan 40 graden.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *