Resultaten in pensioenportefeuilles

Op het einde van het eerste jaar maakten we een eerste analyse van de evolutie van onze pensioenplanportefeuilles. Hierin hebben we kunnen onderstrepen dat de resultaten van de pensioenportefeuilles tot op dat moment uitstekend zijn.

In deze post bekijken we nogmaals de evolutie van 01/03/20 tot eind oktober 2021.

De uitstekende resultaten van onze pensioenportefeuilles zetten door (oktober 2021)

De evolutie van onze portefeuilles bleef uitstekend tot oktober 2021.

Rendementen op pensioenplanportefeuilles

In bovenstaande grafieken zien we dat onze portefeuilles:

 • Verzamel rendementen van 6% tot 36,6% met een gemiddelde van 21,3%
 • Wat resulteert in APR van 3,6% naar 20,6% met een gemiddelde van 12,2%

Zoals we kunnen zien, liggen deze prachtige resultaten ruim boven de verwachte JKP’s, die variëren van 1,7% tot 8% met een gemiddelde van 5,2%, en zijn ongetwijfeld een gevolg van de beursrally na de Covid-19-crisis.

Laten we niet vergeten dat onze pensioenportefeuilles bijna gelijktijdig met het uitbreken van de gezondheidscrisis werden gelanceerd en deze moeilijke test met een uitstekend cijfer hebben doorstaan.

De uitstekende resultaten van onze pensioenplanportefeuilles ten opzichte van alle andere pensioenplannen

Laten we, om deze resultaten in context te plaatsen, naar de volgende grafiek kijken.

Daarin vergelijken we de gegevens van de pensioenportefeuilles met de verschillende categorieën van de pensioenstatistieken volgens Inverco.

In bovenstaande grafieken zien we dat onze portefeuilles:

 • Gemiddeld behalen ze bijna 14 procentpunten hogere rendementen (21,3% voor portefeuilles vs. 7,4% voor Inverco-statistieken).
 • Ze halen een gemiddeld JKP van 12,2%, bijna 8 procentpunten meer dan het gemiddelde JKP van de Inverco-statistieken.

Daarom zijn de prestaties van onze portefeuilles, naast de absoluut goede prestaties, ook uitstekend in relatieve termen ten opzichte van wat de gemiddelde pensioenregelingen in Spanje behalen.

Uitstekende resultaten van onze pensioenplanportefeuilles versus andere vergelijkbare diensten

Onze pensioenplanportefeuilles zijn de jongste onder vergelijkbare portefeuilleopties of geïndexeerde pensioenplannen, waar er in Spanje maar weinig opties beschikbaar zijn met deze kenmerken.

In de volgende grafiek zien we dat in deze periode onze PP-portemonnees hebben het duidelijk beter gedaan dan deze andere opties en meer specifiek:

Vergelijking met andere concurrenten

 • Het gemiddelde gecumuleerde rendement (vergelijkbaar) van onze portefeuilles van 22,9% ligt duidelijk boven de 19,4% van Indexa Capital, dit is 3,5 procentpunt meer. Deze vergelijking is gemaakt door profielen 1 t/m 10 van beide opties te berekenen (Indexa Capital vermarkt plan 0 niet). Het gemiddelde van alle portefeuilles (inclusief profiel 0) is 21,3%.
 • Het gemiddelde van onze portefeuilles van 22,9% ligt duidelijk boven het gemiddelde van de verschillende Finizens geïndexeerde Pensioenplannen van 14,6%, dit is 8,3% procentpunt meer. De vergelijking is misschien minder representatief, aangezien Finizens maar 5 risicoprofielen heeft. Toch doen onze portefeuilles het in de verschillende vergelijkbare profielen veel beter en specifiek zou het gemiddelde voor deze profielen 21,9% zijn voor tegen 14,6% voor Finizens of een verschil van 7,3 procentpunten.

gemiddelde APR

 • Het gemiddelde JKP (vergelijkbaar) van onze portefeuilles van 13,1% ligt duidelijk boven het gemiddelde JKP van 11,1% van Indexa Capital, dit is 2 procentpunten meer. Deze vergelijking is gemaakt door profielen 1 t/m 10 van beide opties te berekenen (Indexa Capital vermarkt plan 0 niet). Het gemiddelde JKP van alle portefeuilles (inclusief profiel 0) is 12,2%
 • Het gemiddelde JKP van onze portefeuilles van 13,1% ligt duidelijk boven het gemiddelde JKP van de verschillende Finizens geïndexeerde pensioenplannen van 8,5%, dit is 4,6 procentpunt meer. Deze vergelijking is misschien minder representatief, aangezien Finizens maar 5 risicoprofielen heeft. Toch doen onze portefeuilles het in alle volledig vergelijkbare profielen veel beter en specifiek zou het gemiddelde voor deze profielen 12,6% zijn voor tegen 8,5% voor Finizens of een verschil van 4 procentpunten.

 • het is opmerkelijk dat AL onze wallets presteren duidelijk beter dan de andere opties. Deze verschillen, zoals te zien in de grafiek, zijn meer uitgesproken in profielen van 1 tot 7.
 • Kortom, we zijn zeer tevreden met de resultaten van onze Pensioenportefeuilles. Zowel de vergelijking met algemene gegevens (Inverco) van pensioenregelingen in Spanje als de vergelijking met andere geïndexeerde pensioenregelingen komen zeer gunstig uit.
 • We hebben er alle vertrouwen in dat onze nieuwe geïndexeerde ISR-pensioenportefeuilles ook uitstekende resultaten zullen opleveren.

Bijlage

Hier delen we de gegevensbronnen voor de voorbereiding van dit rapport

In het algemeen, en om de consistentie van de gegevens te waarborgen, is de informatie uit de verschillende Bloomberg-pensioenregelingen gehaald.

Pensioenregeling Variabel Inkomen

Het geaccumuleerde rendement van Variabel Inkomen PP is 36,6%

Het JKP is 20,6%

Pensioenregeling vast inkomen (Gedeeltelijke gegevens 18-03-2021 tot 29-10-2021. Ondanks onze inspanningen om dit te doen, worden eerdere gegevens niet geregistreerd door gegevensproviders).

Om deze informatie aan te vullen, hebben we de gegevens voor de periode moeten combineren.

Waarbij we kunnen overwegen dat de Fixed Income pensioenregeling lager was dan het Gaesco Senior Pension Fund pensioenfonds (F0127) en de gegevens kunnen converteren om ze vergelijkbaar te maken.

We hebben ons best gedaan om ervoor te zorgen dat gegevensproviders deze informatie correct integreren.

Het lijkt er daarom op dat de casuïstiek die is ontstaan ​​door het verplaatsen van de Fixed Income-pensioenregeling van het ene pensioenfonds naar het andere, betekent dat het verhaal niet als uniek kan worden weergegeven in dataproviders zoals Bloomberg, morningstar.

In het geval van “What Funds” en ondanks onze pogingen om deze informatie te corrigeren, hebben we niet de juiste informatie kunnen tonen. Ze tonen verkeerde statistieken en kunnen voor verwarring zorgen.

Een daling laten zien die niet echt is, zoals we hieronder zien (het is het resultaat van de bovengenoemde conversie die de prijs deed stijgen van 17,84 naar 10, waarbij het aantal aandelen opnieuw werd toegewezen aan onze klanten met dezelfde verhouding):

De informatie verstrekt door “Welke fondsen” is onjuist vanwege het niet maken van de bovengenoemde aanpassing.

Op andere platforms tonen ze alleen de gegevens per 18-03-2021, de datum van de wijziging naar het pensioenfonds F2164 – PENSIONES CRECIMIENTO RF, PENSION FUND

Het juiste opgebouwde rendement van de Fixed Income Pensioenregeling van 01/03/20 tot 30/10/21 was: 6%

Gecombineerd document

Om de winstgevendheid van de portefeuilles van 0 tot 10 te berekenen, werden de twee pensioenplannen gewogen volgens het gewicht van elk pensioenplan in elke portefeuille, volgens de volgende tabel:

De geaccumuleerde winstgevendheid van Indexa Más Rentabilidad Acciones PP Renta is 36,5% en APR 20,5%

De geaccumuleerde winstgevendheid van Indexa Más Rentabilidad Bonos PP is -1,62% en APR -0,97%

Om de winstgevendheid van de portefeuilles van 1 tot 10 te berekenen, zijn de twee pensioenregelingen gewogen volgens het gewicht van elke pensioenregeling in de Indexa Capital-portefeuilles volgens de volgende tabel:

Let op: we hebben deze gegevens vergeleken met de statistieken van Indexa Capital. De resultaten zijn vergelijkbaar, hoewel iets hoger op hun website.

We hebben ervoor gekozen om de gegevens voor de hele vergelijking weer te geven met dezelfde gegevensbron (Bloomberg) om de homogeniteit van de gegevens en vooral het datumselectiebereik te waarborgen waar deze kleine verschillen vaak vandaan komen.

U zult zien dat op alle schermen het datumbereik 28-02-2020 tot 29-10-2021 is om ervoor te zorgen dat dit homogeen is.

Bij Finizens is elk pensioenplan volgens zijn variabel inkomenspercentage gelijkgesteld met de overeenstemmende pensioenplanportefeuille.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *