Plan om land te kopen en mijn huis te bouwen

Mogelijk bent u op dit moment al vastbesloten om te investeren en uw eigen vermogen op te bouwen, maar nu weet u niet waar u moet beginnen of welke stappen u moet volgen om dat doel te bereiken, vooral als er honderden makelaars in uw omgeving zijn die dat beloven hun investeringsopties zijn beter, wat uw beslissing een beetje bemoeilijkt.

Waar moet u rekening mee houden om de ideale optie voor u te kiezen?

Investeren in grond is een beslissing die op een intelligente manier moet worden genomen, waarbij alle opties die u heeft grondig moeten worden geanalyseerd, maar zonder uw levensstijl, uw smaak en belangrijkste behoeften buiten beschouwing te laten, evenals de toekomstige doelstellingen die u met uw investering heeft. Misschien bewoon je het eerst, maar over een paar jaar kan het je helpen als extra inkomen voor jou en je gezin.

Een ander aspect waarmee u rekening kunt houden wanneer u in grond investeert, is dat u de totale beslissing heeft over de infrastructuur, afhankelijk van uw behoeften, evenals de afmetingen, de locatie en grootte van de kamers, de materialen, onder andere. . .

Documenten van rechtszekerheid

Zorg er bij het kiezen van uw land in Yucatan voor dat het voldoet aan de rechtszekerheid, dat wil zeggen aan alle vergunningen en licenties die zijn uitgegeven door de belangrijkste lokale en federale autoriteiten, zoals:

 • Haalbaarheidsvergunning voor grondgebruik. Het erkent de regels van landgebruik en bewoning van het verworven onroerend goed en dat het geen milieu-impact heeft.
 • Stedelijke ecologische haalbaarheid. Het wordt uitgegeven door het Ministerie van Stedelijke Ontwikkeling en Milieu (SEDUMA) en verklaart dat een werk verenigbaar is met het landgebruik van het gebied waar het bedoeld is om te worden uitgevoerd.
 • Keuringsopdracht en advies. ENUitgegeven door de federale procureur voor milieubescherming (PROFEPA), heeft het tot doel de naleving van de verschillende verplichtingen met betrekking tot de atmosfeer, gevaarlijk afval en bodemverontreiniging te verifiëren.
 • Onderzocht door het Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis. Het garandeert dat er binnen het land om een ​​werk uit te voeren geen monumenten of archeologische nederzettingen zijn of die het archeologische, paleontologische erfgoed van het gebied zouden kunnen beschadigen.
 • Verstedelijkingsvergunning. ENUitgegeven door de gemeente, machtigt het om verstedelijkings- en infrastructuurwerken uit te voeren die nodig zijn voor de bouw van een vastgoedontwikkeling.
 • Bouwvergunning. Uitgegeven door de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Openbare Werken van de gemeenteraad, machtigt het de eigenaren om de voorzieningen te bouwen, uit te breiden, te wijzigen, te herstellen, te ontmantelen of te slopen.
 • Haalbaarheid van drinkwatervoorziening. ENUitgegeven door het gemeentelijk drinkwater- en rioleringsstelsel, geeft aan en onderschrijft de bestaande voorwaarden die aansluiting op openbare waternetwerken mogelijk maken.
 • Milieueffectrapportage. Uitgegeven door het Ministerie van Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen, heeft het tot doel milieuschade te voorkomen, te verminderen en te herstellen, evenals het reguleren van werken of activiteiten om hun negatieve effecten op het milieu te voorkomen of te verminderen.

Wat gebeurt er als u een stuk grond wilt kopen met een hypothecaire lening?

Wanneer u grond wilt verwerven onder een lening, bieden sommige banken u financieringsmogelijkheden, er zijn echter ook opties zoals land kopen en bouwen met Infonavit, wat momenteel de meest populaire instelling is die de begunstigden ondersteunt bij het verwerven van hun erfgoed.

aan de poort van Infonavitkunnen we enkele eisen vinden waaraan de grond moet voldoen om een ​​lening aan te vragen, waaronder:

 • De oppervlakte van de grond wordt bepaald overeenkomstig de bepalingen inzake bebouwing en stedenbouw van de desbetreffende plaats.
 • Exclusief zijn voor “Residentieel of gemengd gebruik inclusief residentieel gebruik”
 • Zorg voor het officiële document dat het gebruik van het land certificeert en het bewijs van afstemming en het officiële nummer van het land, waar het adres en de locatie zijn aangegeven.
 • Gelegen zijn in een stedelijk gebied in overeenstemming met de lokale regelgeving, met ten minste gezondheids-, onderwijs-, bevoorradings- en recreatiecentra, en dicht bij bronnen van werk.
 • Zorg voor drinkwater, riolering, elektriciteit, telecommunicatie, afvalinzameling en -verwijdering en openbare verlichting.

Andere factoren om rekening mee te houden

Als u al vastbesloten bent om in een stuk grond te investeren en u heeft meerdere opties in het verschiet, raden we u aan ervoor te zorgen dat u investeert in een veilige stad, modern en met een constante economische groei. In Mexico zijn er enkele vastgoed bedrijven die u kunnen helpen die grote stap te zetten voor u, uw gezin en uw toekomst.

Bij Grupo Axeda willen we dat je die levensdoelen op een intelligente, nauwkeurige en veilige manier bereikt. Daarom begeleiden we je tijdens het hele verkoop- en post-verkoopproces, en adviseren we je om de bouw van je huis te plannen wanneer je ontvangt uw woongrond.

Investeer in Rosavento Ciudad Maya, een residentiële ontwikkeling in Mérida. Het is een residentieel landproject met het concept van een stad, dat ervoor wil zorgen dat gezinnen kunnen genieten van ongelooflijke momenten met recreatieruimtes, zoals clubhuizen en themaparken voor alle gezinsleden, evenals basis- en commerciële diensten zonder dat ze dat hoeven te doen. verlaat de ontwikkeling en 24/7 beveiliging in de vele privégebieden.

Het ligt ten noorden van de stad, aan de snelweg Mérida – Progreso, een gebied met een hoge toegevoegde waarde. Met uitstekende bereikbaarheid van ziekenhuizen, scholen, winkelgebieden, archeologische vindplaatsen, stranden en een paar minuten van de belangrijkste toeristische bestemmingen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *