Ouderenzorg: meer dan begeleiding

Thuiszorg voor ouderen omvat een breed scala aan activiteiten en diensten die tot doel hebben hen te helpen een gezonde en veilige levensstijl te behouden. De evolutie in de zorgsector heeft het dienstenaanbod uitgebreid om oplossingen aan te bieden zoals onder andere: medische zorg, ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, hulp bij medicatie, hulp bij mobiliteit, gezelschap en emotionele steun.

Een van de speerpunten van ouderenzorg het is de begeleiding van een gekwalificeerde professional, aangezien het een verschil maakt in de levenskwaliteit van zowel de afhankelijke persoon als zijn gezinsleden.

De professionalisering van de zorgsector is terug te zien in het belang van zorg en specifiek in aspecten als actief luisteren, empathie of geduld van de mantelzorger met de afhankelijke persoon.

Voordelen van het begeleiden van een professionele verzorger

De begeleiding van ouderen is essentieel om hun emotioneel en fysiek welzijn te garanderen. Onder de vele voordelen zijn:

 • Het voorkomen van eenzaamheid en sociaal isolement, wat een positieve invloed heeft op de mentale en emotionele gezondheid van de verzorgde persoon.
 • Het onderhouden van de band met familie en vrienden, wat vooral belangrijk kan zijn voor degenen die ver van dierbaren wonen.
 • Het verbeteren van de veiligheid en het verminderen van het risico op vallen of andere gezondheidsproblemen die verband houden met mobiliteit.
 • Betere toegang tot passende en tijdige medische zorg en diensten.
 • Ouderen worden verzorgd door een opgeleide professional met een roeping.
 • Er ontstaat een hechte band tussen de mantelzorger en de verzorgde.

Welke diensten biedt de thuiszorg voor ouderen aan?

Thuiszorg voor ouderen kan een breed scala aan diensten omvatten, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de ouderen en hun families.

Zo kan het zijn dat er gespecialiseerde en constante aandacht nodig is, omdat de bejaarde een hoge mate van afhankelijkheid vertoont. In dit geval moet de zorg omvattend zijn, aangezien de afhankelijke volwassene altijd toezicht van een derde nodig heeft.

Seniorenzorg is geschikt voor mensen met gezondheids- en mobiliteitsbeperkingen. Het kan ook aan te raden zijn voor mensen die lijden aan een situatie van sociaal isolement.

Interne zorgverleners: de dienst voor de hoge mate van afhankelijkheid

Het inhuren van een inwonende zorgverlener is de meest effectieve oplossing voor ouderen die speciale aandacht nodig hebben. De werkdag van inwonende zorgverleners is 8 uur per dag, tot een maximum van 40 uur per week.

Tot de functies van een inwonende verzorger behoren:

 • Begeleiding van de bejaarde gedurende de dag.
 • Hulp bij hun dagelijkse behoeften, zoals persoonlijke hygiëne, medicatiecontrole, cognitieve stimulatie en, in geval van grotere afhankelijkheid, koken en het huis schoonhouden.
 • Het bevorderen van het fysieke en emotionele welzijn van ouderen.

De voordelen van huur een inwonende oppas in Het zijn er veel. Ze springen eruit:

 • Flexibiliteit: een inwonende verzorger kan worden ingehuurd om te werken volgens de behoeften en schema’s van het gezin.
 • Comfort: Het hebben van een inwonende verzorger betekent dat er thuiszorg wordt verleend, wat comfortabeler en vertrouwder kan zijn voor de persoon die zorg nodig heeft.
 • Bedrijf: inwonende zorgverleners bieden ondersteuning aan ouderen.
 • persoonlijke aandacht: Als u thuis bent, kan een inwonende verzorger voor een betere follow-up zorgen.
 • continuïteit van de zorg: door een inwonende verzorger in te huren, kunt u zorgen voor langdurige zorg, wat vooral belangrijk is voor mensen met speciale behoeften.
 • Bespaar tijd en geld: Door niet naar een instelling of zorgcentrum te hoeven reizen, bespaart u zowel tijd als geld.

Verzorgers per uur: een aanpasbare optie voor elke situatie

Een uurlijkse of externe verzorger is de beste optie wanneer er een paar uur per dag of een week aandacht nodig is, zonder dat de werknemer thuis hoeft te blijven overnachten. Gezinnen kunnen 3 tot 40 uur per week inhuren, dit is een ideale vorm van dienstverlening voor mensen die hebben geen hoge mate van afhankelijkheid.

Deze vorm van thuiszorg is optimaal wanneer gezinsleden niet in staat zijn om voor de afhankelijke persoon te zorgen en dit specifieke zorg gedurende de dag vereist.

in wat naar uurtarief conciërge het betekent, dit wordt aangepast aan variabelen zoals: nacht, feestdagen, weekenden, voertuigbeschikbaarheid, noodsituatie of seizoensinvloeden.

Het hebben van een uurlijkse verzorger met ervaring in de zorg voor ouderen garandeert een betere kwaliteit van leven voor ouderen.

Nachtverzorgers: hét alternatief voor rustmomenten

Nachtzorg is een van de meest gevraagde vormen van thuiszorg.

Wat deze dienst onderscheidt van andere, is dat de verzorger snelle en efficiënte zorg biedt tijdens de rustperiode voor gezinsleden en wanneer de afhankelijke persoon het meest kwetsbaar is.

Nachtverzorgers geven speciale aandacht aan mensen die ’s nachts specifieke zorg nodig hebben en thuis hun werkdag met of zonder wakkerheid kunnen uitvoeren.

Aiudo, leiders in sociale impact en actief ouder worden

Het doel van de bedrijven die voor ouderen zorgen, is dat ze op een menswaardige manier thuis wonen, verzorgd door een zorgverlener die geïntegreerd is in de boezem van het gezin.

Aiudo is geboren om een ​​traditionele sector te professionaliseren waarin sprake is van een probleem van ondergrondse economie. Hiervoor beschikt dit thuiszorgbedrijf voor ouderen over goed aangeschreven professionele zorgverleners met een roeping.

Aiudo’s filosofie is duidelijk: het bedrijf werd zeven jaar geleden geboren als een sociaal werkproject aan de Universiteit van Alicante. Er waren toen nog geen initiatieven die een dienst aanboden die aangepast was aan de noden van de gebruiker.

Aiudo onderscheidde zich van de concurrentie door digitale tools te integreren die de keuze van de zorgverlener en het ondertekenen van bureaucratische documentatie vergemakkelijkten.

In deze 7 jaar heeft dit thuiszorgbedrijf een lange weg afgelegd en diensten met toegevoegde waarde ontwikkeld, zoals de opleiding van de verzorger zodra deze bij de afhankelijke persoon thuis is. Dit initiatief, geboren tijdens de pandemie veroorzaakt door COVID-19, bevordert de recycling en aanpassing van de verzorger aan de behoeften van de gebruiker voor wie hij zorgt.

Ouderenzorg in data

Steeds meer ouderen willen thuis oud worden. Dichtbij 90% van de 65-plussers geeft er de voorkeur aan om thuis verzorgd te worden in plaats van in een verpleeghuis. Bovendien zullen er volgens gegevens van de Bank van Spanje in 2050 twee 65-plussers zijn op elke drie actieve mensen, dus het is een bloeiende sector.

Achter de beslissing om thuis oud te worden gaan meerdere factoren schuil, zoals het kunnen behouden van zelfstandigheid en sociale banden met onder meer gezinsleden.

En het is dat, hetzij als gevolg van de verslechtering van de psychomotorische vermogens die kunnen optreden met de leeftijd, of gewoon omdat u de gemoedsrust heeft om onmiddellijke hulp te krijgen voor elk probleem dat zich kan voordoen, vormen thuiszorgopties ideale alternatieven die zich aanpassen aan de behoeften van elke gebruiker en, bovenal, ze geven de voorkeur aan thuis blijven.

Prijzen van een thuisoppas

Met de recente goedkeuring van de verhoging van de SMI in Spanje, de prijzen thuisoppas Ze zijn gevarieerd ten opzichte van 2022. Concreet zijn ze met 80 euro meer gestegen.

Om de prijs van een verzorger voor ouderen te kennen, is het handig om rekening te houden met de update van de salaristabel 2023, aangezien het een document is dat al die variabelen weerspiegelt die verwijzen naar de uren, de bijdrage en de sprongen in de sectie naar rekening mee houden bij de berekening van uw salaris.

Dus de uurtarief voor een bejaarde mantelzorger in 2023 staat op 7.875 euroin vergelijking met 7,29 euro vorig jaar.

In dit artikel hebben we geprobeerd enkele van de belangrijkste punten samen te vatten die nodig zijn om de werking van zorgdiensten voor ouderen thuis te begrijpen.

Concluderend kan gesteld worden dat het een booming sector is door de voorkeur van ouderen om thuis verzorgd te worden, in combinatie met de voortschrijdende vergrijzing van de bevolking die we in Europa en meer specifiek in Spanje ervaren.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *