Oprichting van een bedrijf

weinig mensen weten het hoe maak je een bedrijf statutenhetzij via traditionele kanalen of via de service Bedrijf in een dag. Geen van beide methoden is echter erg ingewikkeld. U hoeft alleen de relevante details te kennen om problemen te voorkomen en de oprichting van een bedrijf met succes af te ronden. Vervolgens leggen we de procedure uit, zodat u dit gemakkelijk en in de kortst mogelijke tijd kunt doen

Wat is zakendoen in een dag

Deze site is een dienst die de Staat u ter beschikking stelt zodat u de oprichting van een vennootschap in slechts één dag en op afstand. De betreffende pagina bevindt zich in het register van bedrijven en bedrijven, en daarin kunt u uw account openen met een geldig e-mailadres en uw unieke wachtwoord, uw profiel aanmaken en kiezen voor een van de zakelijke opties die de staat Chili voor u heeft . Onder degenen die u kunt kiezen, zijn de volgende:

Stappen voor het opzetten van een bedrijf in één dag

De methode om een ​​bedrijf op te nemen op de website van het register van bedrijven en bedrijven is vrij eenvoudig. De stappen zijn de volgende:

 1. Ga naar de site van het Bedrijven- en Bedrijvenregister en log in of maak uw account aan, als u dit nog niet eerder heeft gedaan. Je hebt een geldig e-mailadres en je unieke wachtwoord nodig.
 2. Eenmaal binnen, selecteert u het type bedrijf dat u van plan bent te creëren uit de beschikbare bedrijven.
 3. Vul de gevraagde gegevens in: naam van het bedrijf, fiscaal adres, adres van het bedrijf, doel en kapitaal van het bedrijf en bevoegdheden van de administratie.
 4. Voer de gegevens van de bestanddelen in: hun namen, RUT, adressen, enz. Voeg de documenten toe die worden gevraagd om te verifiëren dat de informatie die u hebt ingevoerd overeenkomt met de echte.
 5. Voeg ten slotte de elektronische handtekening toe die u eerder hebt beheerd.

Voor- en nadelen van het opzetten van een bedrijf in één dag

Een van de belangrijkste voordelen van deze methode is de gemak van toegang en de snelheid waarmee het bedrijf wordt opgericht, ongeacht het type dat u hebt geselecteerd. Alles zal direct online gebeuren. Daarnaast, het proces kost niets.

Een ander belangrijk voordeel is dat je de mogelijkheid hebt om de oprichting van een bedrijf vanaf elke locatie, zolang u over de benodigde documenten beschikt. Dat scheelt u ritjes naar de notaris en andere instanties.

Wat de nadelen betreft, benadrukken we de noodzaak om alle benodigde documenten bij de hand te hebben naar behoren gedigitaliseerd. Dat kan lastig zijn voor mensen die niet erg technisch onderlegd zijn. Daarnaast is het noodzakelijk om een ​​elektronische handtekening te hebben.

Oprichting van een vennootschap via de traditionele methode

Het komt overeen met de oude manier van doen oprichting van een bedrijf in Chili, een manier die enkele weken duurt en een beetje bureaucratisch kan zijn. Het gaat om instanties bij notarissen, leveringen van documenten en inschrijvingen in het staatsblad, wat meer middelen betekent.

Stappen voor het creëren van een bedrijfsstatuut volgens de traditionele methode

Om er een te doen oprichting van een vennootschap met behulp van traditionele methoden, zult u een paar stappen moeten volgen die verschillen van de vorige. Wij laten u zien:

 • Kies eerst het type bedrijf dat u interesseert en bekijk de voorwaarden. Dan moet u het laten legaliseren door naar de notaris te gaan.
 • Vraag een oprichtingsakte aan bij de notaris.
 • Vul de akte in met de volgende gegevens:
  • Naam, RUT, adres, burgerlijke staat en deelname.
  • U moet aangeven of het bewind gezamenlijk of gescheiden wordt gevoerd.
  • Vestigingsplaats van het bedrijf.
  • Kapitaal van het bedrijf, termijn en vorm.
  • Bedrijfsnaam en maatschappelijk doel.
  • Aantal aandelen, bestuurders en eventuele leden van de raad van bestuur.
  • Naam van de tijdelijke beheerder.
  • Registreer het bedrijf in het handelsregister. Je hebt 60 dagen de tijd om dit te doen vanaf de oprichting van het bedrijf. Het is uw taak om twee originele uittreksels, de statuten en het formulier nr. 2 voor te leggen.
 • Beheer de publicatie in het Staatsblad binnen de volgende 60 dagen.
 • Vervolgens voert het het proces uit van het initiëren van activiteiten en het verkrijgen van de unieke belastingrol bij de belastingdienst.
 • Ten slotte vraagt ​​het de vergunningen en het octrooi aan om in werking te treden.

Voor- en nadelen van het oprichten van een bedrijf volgens de traditionele methode

Een opmerkelijk voordeel is dat je een meer grip op processen, documentatie en elk van de stappen. Op deze manier krijgt u rechtstreeks toegang tot de contracten en akten en kunt u uit eerste hand de aspecten wijzigen die u niet relevant lijken.

Een ander voordeel is dat de statuten van een vennootschap wordt op maat gemaakt. Dankzij een deskundige advocaat op dit gebied, wordt dit opgesteld rond de specifieke kenmerken van uw bedrijf.

Wat betreft de nadelen, de gedrukte documentatie die u nodig heeft Het is best veel, en het kan een beetje overweldigend zijn. Het is ook uw plicht om het fysiek aan te bieden bij de vereiste instellingen, wat u veel tijd zal kosten, rekening houdend met de mobiliteit en de dagen die nodig zijn voor de goedkeuring van de documentatie.

Een ander nadeel is bijbehorende kostenaangezien ze geld zullen investeren om naar de notaris te gaan, in de legalisatie van de oprichtingsakte van een bedrijf, en er zullen kosten zijn verbonden aan de mobilisatie en aanverwante zaken.

Voor het overige elke fout in het papierwerk of documentatiebeheer, of een mogelijke verstrijking van de termijn om activiteiten te starten, kan betekenen dat u het hele proces opnieuw moet beginnen. Dit komt neer op extra kosten die grotendeels onvoorzien zijn.

Verschillen tussen Bedrijf in een dag versus oprichting van een bedrijf op een traditionele manier

1. Bereid de openbare akte voor
2. Teken de akte voor een notaris
3. Maak het uittreksel van de akte op
4. Onderteken het uittreksel voor een notaris
5. Publiceer het uittreksel in het Staatsblad
6. Inschrijven in het Handelsregister
7. Verkrijg de RUT in de SII

1. Vul het formulier in op https://www.registrodeempresasysociedades.cl/
2. Onderteken elektronisch
3. Inschrijven in het register van vennootschappen en verenigingen (automatisch)
4. Verkrijg de RUT in de SII (automatisch)

conclusies

Beide methoden voor het maken van een oprichting van een vennootschap ze zijn volkomen geldig. Evalueer de opties voor uzelf, op basis van de specifieke behoeften van uw bedrijf. De mogelijkheid om sneller en goedkoper te werken dankzij de digitalisering van de administratie is in ieder geval een zeer interessante optie.

In Lofwork is het mogelijk om het proces van het creëren van een bedrijf op beide manieren uit te voeren. Dankzij de hulp van de professionals die deel uitmaken van ons team, heeft u de mogelijkheid om alle noodzakelijke stappen uit te voeren, tijd te besparen en het proces comfortabeler te maken. We kunnen elke vraag over oplossen hoe u een bedrijfsstatuten kunt maken, een bedrijf kunt creëren. Neem contact met ons op, wij staan ​​u graag te woord!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *