Ontdek het belang van het registreren van uw handelsmerk

Als je een ondernemer bent die net je eigen bedrijf is gestart en je hebt plannen om verder te groeien, dan moet je weten dat dit nodig is uw merk registreren en geef uw bedrijf het exclusieve recht om te handelen. In deze na We gaan je alles uitleggen wat je erover moet weten.

Waarom is het belangrijk om uw merk te registreren?

uw merk registreren Het is essentieel, omdat het u in staat stelt uzelf te beschermen in het geval dat anderen zich de naam of het imago van uw bedrijf willen toe-eigenen. Daarnaast, uw handelsmerk registreren vanaf het begin kunt u er zeker van zijn of de naam die u kiest echt de juiste is voor uw onderneming.

Stel je voor dat je een bedrijf start dat zo succesvol is dat klanten je merknaam overal herkennen, maar wanneer je je merk registreert, merk je dat de naam of het logo al in gebruik is. Frustrerend, nietwaar?

Dit het komt vaker voor dan je denkt, hetzij omdat andere, slimmere ondernemers het succes van uw nieuwe bedrijf opmerken en besluiten de naam te registreren, hetzij omdat een ondernemer deze al eerder had geregistreerd. In beide gevallen moet u onderhandelen om de rechten op de naam te verkrijgen, wat een nieuwe uitgave en een vervelender registratieproces voor uw handelsmerk met zich meebrengt.

Welke voordelen kunt u behalen door uw merk te registreren?

De voordelen van uw merk registreren Ze worden niet alleen gelaten om de naam van uw bedrijf te waarborgen. Er zijn nog veel meer punten die het vermelden waard zijn:

 • U kunt uw merk begeleiden met het bordje ® of ?.
 • U kunt strafrechtelijk optreden tegen derden in geval van usurpatie of oneigenlijk gebruik van uw merk.
 • Je krijgt de mogelijkheid om franchiseovereenkomsten aan te gaan.
 • U kunt contracten of zaken doen met derden waarbij uw merk betrokken is.
 • De mogelijkheden voor het verkrijgen van kredieten en financieringen zullen toenemen.
 • U krijgt toegang tot internationale overeenkomsten.

Soorten handelsmerken die bestaan

Er zijn verschillende handelsmerken en het is belangrijk om de rol van elk handelsmerk en zijn functie te begrijpen om wanneer de juiste beslissing te nemen uw merk registreren.

product merken

Identificeer de producten van een bedrijf met als doel dat het publiek hen onderscheidt van anderen in dezelfde sector.

service merken

Deze categorie geeft aan dat a specifieke dienst wordt geleverd door een specifiek bedrijfwaardoor het zich onderscheidt van andere bedrijven die dezelfde service kunnen bieden.

Industrieel vestigingsmerk

Het beschermt een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van bepaalde goederen. In die zin richt het zich meer op de eigen productieactiviteit dan in de naam van wat wordt vervaardigd.

commercieel gevestigd merk

Het beschermt specifiek de activiteit van het verhandelen van bepaalde producten.

propaganda zin

Het verwijst naar de uitdrukkingen of slogans van een geregistreerd handelsmerk.

geluidsmerk

Het zijn allemaal geluiden waarmee je een bepaald bedrijf of bedrijf kunt onderscheiden.

collectief merk

Onderscheidt de oorsprong van elk type materiaal of andere kenmerken van de leden van een vereniging.

certificeringsmerk

Het vertegenwoordigt al die merken die certificeringen hebben die aangeven dat een bepaald product of dienst voldoet aan een bepaalde set normen.

Registreer uw merk in Chili: stap voor stap

Als u uw merk wilt registreren, moet u dit doen via de Nationaal Instituut voor Intellectuele Eigendomde instantie die belast is met het beheer en de zorg voor industriële eigendomsdiensten in het land.

1. Presentatie van de applicatie

De eerste stap om uw merk te registreren is een aanvraag indienen bij het RIZIV waarin u moet aangeven onder welke klasse deze zich bevindt. Dat wil zeggen, de categorie waarin het merk zich bevindt: bedrijfskunde en management, chemische producten, cosmetica, telecommunicatie, kleding, schoenen. De klas van Lofwork is bijvoorbeeld Business Administration and Management.

2. Formeel onderzoek

In deze stap van het registreren van uw merk, zijn zij verantwoordelijk voor het beoordelen van het verzoek om naar de publicatie te verwijzen. Controleer of er een ander vergelijkbaar merk is of dat het erg generiek is. Als INAPI opmerkingen heeft, laat het u dit weten via zijn platform en moet het verzoek worden gecorrigeerd om zijn registratie te verkrijgen.

3. Publicatie in het Staatsblad

Als uw aanvraag is geaccepteerd, moet u dat doen betalen voor de publicatie van het uittreksel van de aanvraag in het Staatsblad. U heeft hiervoor een termijn van maximaal 20 werkdagen vanaf het moment van acceptatie.

4. Definitieve resolutie

Het besluit om uw merk definitief te registreren wordt meegedeeld. Eenmaal geaccepteerd, moet u binnen betalen en de betaling van de definitieve rechten bewijzen een maximale periode van 60 dagen vanaf het moment van acceptatie.

Andere belangrijke gegevens zijn:

 • Het gaat om betalingen aan INAPI voor elke Klasse die u aan een merk wilt koppelen.
 • De merkregistratie duurt 10 jaar, daarna moet u een verlenging betalen.
 • Bij verkoop van de onderneming kan een merk worden overgedragen aan een andere persoon of onderneming.
 • Het registreren van uw merk verhoogt de waarde van uw bedrijf.
 • Als u een logowijziging doorvoert, moet u deze informatie ook bijwerken in INAPI.

Wat kan als merk geregistreerd worden?

Het aantal dingen dat als merk kan worden geregistreerd is ongelooflijk, je hoeft niet per se een fysieke zaak te hebben of een bepaalde dienst aan te bieden. Al die zintuiglijke tekens kunnen als merk worden geregistreerd: woorden, beelden, geluiden en producten.

Wat gebeurt er als zij opmerkingen maken bij de registratie van uw merk?

Indien er een fout wordt vastgesteld in uw aanvraag om uw merk te registreren, zal INAPI u hiervan op de hoogte stellen zodat u de nodige correcties kunt aanbrengen in een maximale periode van 30 dagen.

De aanvraag gaat echter door een tweede filter onder leiding van de nationale directeur van INAPI, die verantwoordelijk is voor het leveren van een geaccepteerde of afgewezen resolutie van het handelsmerk. In het laatste geval moet u een correctie of verdediging van het verzoek en opnieuw solliciteren.

Welke tekens kunnen niet als merk worden geregistreerd?

Dit zijn de voorwaarden die u niet kunt registreren:

 • algemeen: Elke term die een hele categorie omvat. Bijvoorbeeld “kleedkamers” voor een kledingwinkel.
 • beschrijvend: Bijvoeglijke naamwoorden die een product of dienst beschrijven. Bijvoorbeeld “lekker” voor een patisserie.
 • geografisch: Elke term die verwijst naar de aard of geografische oorsprong van een product of dienst.
 • al bestaande elementen: Alles wat overeenkomt met officiële zegels, institutionele emblemen, wapens, vlaggenmerken of internationale organisaties.
 • verstorend: Alles wat in strijd is met de goede zeden, de openbare orde en de huidige wetgeving.

Mag een derde een reeds geregistreerd merk gebruiken?

Nee, de eigenaar van het merk is de enige die het kan gebruikenen u kunt aanklachten indienen tegen iedereen die het zonder uw toestemming gebruikt.

Wat is het eigendomsrecht?

Zodra uw aanvraag is ingediend, je hebt recht op andere verzoeken die zijn geregistreerd na de uwe.

Wanneer moet ik een merkregistratie vernieuwen?

Door uw merk te registreren heeft u een looptijd van 10 jaardus u moet na deze tijd verlengen, hier laten we u “Hoe een handelsmerkregistratie te verlengen”.

Waarom is de naam van het bedrijf belangrijk?

voorbeeld geval

Een persoon heeft een bedrijf dat tapijtreinigingsdiensten verkoopt genaamd “Casita Limpia”, gezien zijn inspanningen, bestelling, marketing, enz., breidt hij zijn activiteiten uit met de verkoop van producten die verband houden met de schoonmaakdienst die hij levert. Deze persoon ziet hoe zijn bedrijf groeit en behaalt in de loop van de tijd succes.

Maar het blijkt dat een andere visionair zich realiseert dat het merk van dit bedrijf niet is geregistreerd, dus besluit hij onmiddellijk actie te ondernemen en hetzelfde merk en vergelijkbaar logo op zijn naam te registreren.

Dit leidt ertoe dat hij later besluit in beroep te gaan tegen de ondernemer die “Casita Limpia” heeft opgericht en hem ervan weerhoudt dezelfde naam te gebruiken. Als gevolg hiervan zijn klanten in de war omdat de maker van Casita Limpia een andere naam moet gebruiken, dus blijven ze de service zoeken van de nieuwe eigenaar van Casita Limpia.

Op deze manier wordt de oorspronkelijke eigenaar van de naam getroffen door een terugval in klanten en moet hij zijn inspanningen opnieuw concentreren om prestige te verwerven en de klanten terug te winnen die hij momenteel had. Trieste waarheid?

Dat was volledig te vermijden als het merk “Casita Limpia” vanaf het begin was geregistreerd, op deze manier zou de eigenaar het merk beschermen tegen gelijkaardige namen, gelijkaardige logo’s en tegen derden die zich een werk willen toe-eigenen dat al lang is gedaan.

Om deze reden wijs ik erop dat de naam, het logo, de kleuren van uw merk een immaterieel actief zijn dat beschermd moet worden…

Ja ok uw merk registreren Het is een proces dat u kunt uitvoeren zonder de hulp van derden. Wanneer het om een ​​waarneming door INAPI gaat, is het handiger om de hulp van een expert in te schakelen om zo goed mogelijk vooruit te komen. Je weet dat goedkoop soms duurkoop is.

Dit zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden wanneer uw merk registreren . Als u de procedures van het proces wilt versnellen, onthoud dat dan in werk wij zorgen voor Maak het gemakkelijk om uw bedrijf te starten en te runnen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *