Ontdek de best betaalde carrières van 2023

Het kiezen van een carrière moet een van de belangrijkste beslissingen zijn waarmee we in onze jeugd worden geconfronteerd. Of het nu door familiedruk is of door keuze, het solliciteren voor geneeskunde in plaats van beeldende kunst of voor techniek in plaats van psychologie verplicht ons voor een tijdje tot die optie. Uiteindelijk hopen we dat onze inspanningen worden beloond als we een plekje vinden in de drukke wereld van werk.

Ondanks dat de werkloosheid is gedaald tot 3,2%, heeft de helft van de mensen die werken een salaris van niet meer dan 4.802 pesos per maand. Dat wil zeggen, er zijn meer banen, maar zeer slecht betaald. Dus, hoe meer informatie we hebben over de economische prestaties van onze opleidingwe zullen betere beslissingen kunnen nemen over onze toekomst.

Als ik daarover nadenk, heeft het Mexican Institute for Competitiveness (imco), ontwikkelt jaarlijks een rapport getiteld rassen vergelijken, die ons informatie geeft over de best betaalde bachelordiploma’s, evenals de slechtst gerangschikte in deze categorie. Weet jij waar die van jou is? Zoek het uit.

Maak kennis met de best betaalde carrières (en de slechtste) van 2017

TOP BESTE BETAALD TOP SLECHTSTE BETAALD
Carrière Gemiddeld salaris Gemiddeld salaris Carrière
Scheikunde $ 33.266 $ 7.574 Begeleiding en opvoedkundig advies
Transportdiensten $ 17.951 $ 8.060 Filosofie en ethiek
Fysiek $ 17.771 $ 8.119 Criminologie
mijnbouw en extractie $ 17.048 $ 8.300 Sport
Financiën, bankieren en verzekeren $ 16.720 $ 8.418 Lerarenopleiding basisonderwijs, voorschools niveau
Statistieken $ 16.674 $ 8.423 Vreemde talen
Volksgezondheid $ 16.334 $ 8.648 voedselindustrie
Apotheek $ 16.329 $ 8.747 Lerarenopleiding basisonderwijs,
Primair niveau
Milieuwetenschappen $ 15.400 $ 8.883 Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding,
artistiek of technologisch
Geneesmiddel $ 15.224 $ 8.938 Maatschappelijk werk

Aan het andere uiterste vinden we een duidelijke aanwezigheid van de onderwijs- en geesteswetenschappen, aangezien beide optellen tot 6 van de 10 met de laagste salarissen. Een merkwaardig geval is dat van de voedselindustrieomdat het volgens de IMCO-classificatie behoort tot de groep van Productie en processenhetzelfde waarin we de carrière van hebben gevestigd mijnbouw en extractiedie opvalt door zijn hoge inkomen. Wanneer we de tabel in detail analyseren, ontdekken we dat de Gezondheidsgebied blijft opvallen als een van de beter betaald, aangezien ze drie races in de top hebben. De natuur-, scheikunde- en aardwetenschappen hebben er daarentegen maar twee in de telling, maar behoren tot degenen met het hoogste salaris.

En de techniek?

Een interessant geval was dat van Transportdienstenalgemeen bekend als Logistiek en transporttechniek, aangezien het het enige curriculum op de lijst is dat uit een technologie komt. De IMCO ziet echter een groot potentieel in dit type onderwijs, aangezien het rapport de voordelen vermeldt die hogere technische en technische loopbanen bieden in vergelijking met bacheloropleidingen, waaronder:

  • 98% van de studenten zit in openbare instellingen.
  • 7 van de 10 moeilijkst te vervullen vacatures zijn technische carrières.
  • De best betaalde ingenieurs hebben hogere salarissen dan de universiteitsstudenten met minder inkomen.

Al het bovenstaande plaatst deze groep als een belangrijk ontwikkelingsgebied om te voldoen aan de vraag naar hooggekwalificeerde professionals.

En wat heb je aan een diploma?

Je hebt er vast wel verhalen over gehoord grote zakenlieden die hun succes bouwden op basis van initiatief, toewijding en autonomie, zonder een universitair diploma te hebben. Onder deze personages vallen Steve Jobs, Bill Gates of Mark Zuckerberg op. Helaas vinden we ook talloze anekdotes over mensen die zijn gestopt of nooit een hogere opleiding hebben gevolgd en wiens economische situatie niet gunstig is.

Ja ok een diploma is geen garantie voor succes, is de kans groter dat de afwezigheid ervan een negatieve invloed op u zal hebben. Over dit onderwerp benadrukte de IMCO dat een afgestudeerde verdient gemiddeld 80% meer dan iemand die alleen de middelbare school heeft gestudeerd. Vergeleken met het inkomen van iemand met een postgraduaat is het salarisverschil 200%.

Als we bovendien naar de cijfers voor informeel werk kijken, ontdekken we dat een academicus 50% minder kans heeft om in deze sector te werken dan een jongere die pas het secundair onderwijs heeft bereikt.

Dus als je overweegt de universiteit niet in of uit te gaan omdat je dat niet overweegt onderwijs is een goede investering Op dit moment raad ik u aan te wachten en uw opties te bekijken voordat u een definitieve beslissing neemt.

Waar zullen de best betaalde carrières in de toekomst zijn?

De IMCO begint met een zeer controversiële uitspraak: 65% van de banen dat jonge mensen die vandaag aan hun middelbaar en hoger onderwijs beginnen, zullen beschikken over, ze bestaan ​​nog niet. Deze verklaring plaatst ons in een dynamische, innovatieve en disruptieve omgeving. Daarom zullen de behoeften van de markt over enkele jaren vragen om functieprofielen die we nog niet hebben kunnen identificeren.

Een voorbeeld is de positie van community manager die is ontstaan ​​als gevolg van het gebruik van sociale netwerken en die vandaag de dag fundamenteel is in de communicatiestrategie van bedrijven.

In een Forbes-artikel over waar zullen de best betalende carrières van volgend jaar zijn, vinden we enkele gebieden die al in deze lijst zijn geconsolideerd, zoals farmaceutica, energie en kunststoffen. Zelfs als ze politieke en economische veranderingen overleven, weigeren de automobiel- en productie-industrie zonder slag of stoot ten onder te gaan en er wordt zelfs verwacht dat ze de komende maanden zullen groeien.

Wat betreft banen, die gerelateerd zijn aan de kwaliteitsgebieden, fabrieksbeheer en bedrijfsvoeringJa, er zal veel vraag naar zijn. Evenzo zullen we een grote vraag naar zien gespecialiseerde banenhetzelfde zal diegenen in de problemen brengen die alleen bij hun universitaire opleiding bleven en niet probeerden door te gaan met leren en bijwerken.

Een competitieve werknemer zal de waarde die hij aan het bedrijf geeft, weten te herkennen, aangezien zijn nut niet alleen gebaseerd is op wat hij al weet, maar ook op de bereidheid die hij heeft om nieuwe dingen leren, aanpassen aan omstandigheden en je werk doen.

in persoonlijke termen

Ik ga een persoonlijke ervaring delen. Als filosoof afgestudeerd aan een provinciale universiteit, herkende ik al snel het niveau van concurrentie waarmee ik te maken zou krijgen tijdens mijn reis naar Mexico-Stad. Deze situatie was mij niet vreemd, want sinds ik voor mijn carrière heb gekozen, hebben mijn familie en vrienden me eraan herinnerd hoe moeilijk het zou zijn om een ​​baan te vinden. Zij hadden geen ongelijk, maar ik ook niet.

Hoewel ik lange tijd zonder activiteit was, was het me altijd heel duidelijk dat ik mijn werk moest doen waar ik ook was. Op deze manier kreeg ik toegang tot andere aanbiedingen waar recruiters mijn profiel niet als een optie beschouwden. Uiteindelijk ben ik van mening dat ik trouw en zelfs koppig was met mijn beslissing, maar deze push stelt me ​​​​in staat om mezelf te blijven laten zien dat er verschillende wegen zijn om onze doelen te bereiken.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *