Nieuwe kosten- en provisieverlaging, editie 2023

Ons streven is altijd geweest om efficiënte investeringen te democratiseren en dit tegen zeer redelijke kosten. Maar ja, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Vervolgens laten we u de nieuwe verlaging van kosten en commissies in 2022.

Profiterend van het nieuwe jaar, verlagen we opnieuw enkele kosten en commissies die ongetwijfeld zal helpen de winstgevendheid van de portefeuilles te verhogen van onze klanten.

Nieuwe verlaging van beheervergoedingen in indexfondsportefeuilles (2022)

Onze beheercommissies zijn ongetwijfeld een van de krapste, niet alleen in de financiële sector in Spanje, maar ook binnen geautomatiseerde managers (ook wel Robo Advisor genoemd).

Vanaf januari 2022 verlagen we de beheervergoeding met 1 bp (0,01%) in portefeuilles tussen € 1.000 en € 499.999 (Standard Index Funds en ISR), waar de meeste van onze klanten baat bij hebben:

Let op: vet gedrukt markeren we de kortingen

Naast de vermindering van commissies, lijkt het ons belangrijk om nogmaals te benadrukken wat onze diensten omvatten:

Diensten inbegrepen in portefeuilles

We moeten niet vergeten dat sommige van onze diensten uniek zijn in de branche (tegen zeer concurrerende kosten), zoals:

 • Beheer op basis van doelstellingen.
 • De mogelijkheid om meerdere accounts met verschillende beleggingsdoelstellingen of -stijlen te combineren.
 • De mogelijkheid om verschillende beleggingsstijlen te kiezen (standaard of ISR) en andere die in de toekomst kunnen komen.
 • Slimme fiscale optimalisatie.
 • De mogelijkheid om terugkerende automatische bijdragen van ons platform te programmeren.
 • Constant portefeuillebeheer met herinvesteringen en herbalancering.
 • Toegang tot de fondsvergelijker vanaf € 50.000.

Onze Plus-service is ook bijzonder uniek, toegankelijk vanaf posities van meer dan € 100.000 met toegang tot een toegewezen persoonlijke manager en zonder extra kosten.

Dit is een soort dienst die bij private banking is gereserveerd voor activa van meer dan 1 miljoen euro en die aan de andere kant met dit soort diensten veel toegankelijker is voor investeerders.

Verlaging van beheercommissies in ETF-portefeuilles (2022)

We hebben ook van 2022 gebruik gemaakt om onze beheervergoedingen voor ETF-portefeuilles zoveel mogelijk af te stemmen op die van indexfondsen.

Deze zijn volledig afgestemd op ons portfolio aanbod Standaard ETF’s en ISR’s (Deze portefeuilles zijn belegbaar vanaf € 5.000):

Let op: vet gedrukt markeren we de kortingen

We hebben ook van het nieuwe jaar geprofiteerd om de beheercommissies van onze portefeuilles aanzienlijk te verlagen Waarde-ETF’s (Deze portefeuilles kunnen worden belegd vanaf € 15.000 met een succesvergoeding van 5%) die zijn afgestemd op de Standard- en ISR ETF-portefeuilles:

Let op: vet gedrukt markeren we de kortingen

En tot slot, maak nog een verlaging van onze portefeuilles van Dynamische ETF’s met kortingen in bijna alle investeringstranches:

Let op: vet gedrukt markeren we de kortingen

Laten we niet vergeten dat de portefeuilles van dynamische ETF’s tactisch worden beheerd, wat periodieke distributiebeoordelingen kan inhouden die maandelijks kunnen zijn, afhankelijk van de marktsituatie en met de prioriteit om de risico’s in de portefeuille te verminderen.

Samenvatting verlaging beheervergoedingen (2022):

In de volgende tabel hebben we samengevat hoe de kosten van beheerprovisie zijn gegroepeerd:

Let op: vetgedrukt geven we aan waar er kortingen zijn geweest, die in dit geval mogelijk alleen van toepassing zijn op een van de beleggingsstijlen.

Onze gewogen gemiddelde netto beheervergoeding is 0,25%

De commissies die we hebben gerapporteerd zijn nominaal. Onze klanten hebben verschillende mogelijkheden om ze te verminderen met bestaande promoties:

 • Gratis beheerprovisie voor het eerste jaar tot € 10.000 in onze indexfondsportefeuilles. Zie voorwaarden.
 • Ze kunnen ook € 50 krijgen voor elke vriend die je uitnodigt.

Dit betekent dat de daadwerkelijk door onze klanten betaalde provisies lager zijn. Bijvoorbeeld anno 2021:

 • De gemiddelde reële provisie die in rekening wordt gebracht is 0,30%.
 • De netto commissie na de “nodig een vriend uitnodigen”-bonus in 2021 was 0,25%.
  • Als we bij deze 0,25% de 0,11% voor handel/bewaring of meer gewone bewaring optellen, schatten we dat de expliciete gemiddelde kosten voor onze klanten zullen rond de 0,36% liggen. Ongetwijfeld een van de meest concurrerende op de markt.

Met de wijzigingen in commissies voor 2022 kan dit gemiddelde nog een basispunt verlagen naar 0,35%.

Verlaging van bewaar- en handelskosten in ETF-portefeuilles (2022)

Onze bewaarcommissies voor indexfondsen behoren opnieuw tot de scherpste op de markt: 0,11% en 0,06% voor investeringsniveaus vanaf 1 miljoen euro.

We hebben gewerkt aan het verlagen van die kosten van bewaarder/handel in de portefeuilles van ETF’s:

Let op: vet gedrukt markeren we de kortingen

We hebben ook van de start van het nieuwe jaar geprofiteerd om de handels- en stortingskosten voor onze ETF-portefeuilles aanzienlijk aan te passen, die we bijna volledig hebben afgestemd op de indexfondsportefeuilles.

Details van kostenverlaging van indexfondsen en ETF’s

Vergeet niet dat de kosten voor het beheer van de indexfondsen en ETF’s die we in onze portefeuilles gebruiken, de kosten zijn die door het fonds of de ETF-aanbieder worden afgetrokken van de dagelijkse intrinsieke waarde.

Daarom noemen we ze impliciete kosten (aangezien ze niet zichtbaar zijn), in tegenstelling tot beheers- of bewaringscommissies die expliciet (zichtbaar) zijn, dat wil zeggen dat ze ten laste van de rekening van onze cliënten worden gebracht, ongeacht de maandelijkse (meeste) of driemaandelijks (bewaring in portefeuilles van indexfondsen).

Het afgelopen jaar hebben we al een deel van de kosten aangepast, met name in onze standaard indexfondsportefeuilles. Daarentegen is de ISR in onze indexfondsportefeuilles onlangs licht verhoogd door meer impactbeleggingen op te nemen.

Op dit punt willen we u eraan herinneren dat net zoals de TER van het fonds of ETF belangrijk is, dit Het is slechts een van de parameters waarmee rekening moet worden gehouden..

Er zijn andere elementen waarmee rekening moet worden gehouden en die verborgen kosten kunnen worden, namelijk de “volg verschil” Waarschijnlijk het meest relevant: dit is het verschil in rendement tussen wat het fonds of ETF verdient en de index die het volgt. In die zin kan een fonds of ETF een lagere TER hebben, maar vanwege dit verschil verborgen kosten. Daarom is het belangrijker om de totale kosten van het bezit van een fonds of ETF te kennen dan de TER ervan.

Vergeet niet dat de totale kosten van het bezitten van een fonds of een ETF niet alleen de TER omvatten, maar ook andere concepten zoals de “volg verschil”. Het omvat ook de bied-/laatspread of eventuele kosten om te kopen/verkopen.

Hoe selecteren we de indexfondsen of ETF’s?

Daarnaast willen we u eraan herinneren dat de selectie van indexfondsen of ETF’s in ons geval onderhevig is aan:

 • Zorg voor maximale spreiding over activaklassen: onze portefeuilles zijn zeer gediversifieerd en omvatten vastgoedaandelen (REITS) en goud (ETF’s).
 • We streven ook naar diversificatie, niet alleen in de activaklassen, maar ook in de aanbieders die we inschakelen. Er zijn andere geautomatiseerde beheerders die besloten hebben om de selectie te concentreren op één aanbieder. We streven nadrukkelijk naar meerdere aanbieders en leggen zelf limieten op aan de weging van een indexfonds of ETF (circa 25%).
 • We proberen enige controle te hebben over de valutablootstelling. Met andere woorden, onze portefeuilles hebben een maximale blootstelling aan valutarisico, afhankelijk van of de portefeuille in euro’s of dollars is. Hiervoor combineren we het gebruik van valuta-afgedekte fondsen (die vaak iets duurder zijn).
 • We selecteren ook fondsen of ETF’s die passen bij het thema of de beleggingsstijl van de portefeuille. Over het algemeen hebben thematische indexfondsen iets hogere kosten. We denken dat deze meer standaard indexfondsen zullen inhalen.

In de volgende tabel herinneren we u aan de gemiddelde nominale kosten (TER) van onze portefeuilles.

Gemiddelde TER van portefeuilles

Deze kosten behoren tot de laagste op de markt en lijken ons ook het meest efficiënt om de doelstellingen te bereiken die we hierboven hebben vermeld en die, zoals we jaar na jaar zien, onze portefeuilles niet conditioneren om uitstekende resultaten te behalen in winstgevendheid. In deze studie laten we zien dat onze portefeuilles over het algemeen de meest concurrerende totale kosten hebben.

Verlaging van handels- en bewaarkosten in geavanceerde portefeuilles

Vergeet niet dat het ook de mogelijkheid biedt om portefeuilles aan te passen wanneer ze meer dan € 100.000 bedragen. Dit doet u door rechtstreeks contact op te nemen met de toegewezen persoonlijke beheerder. Deze zal samen met de opdrachtgever en de investeringscommissie dit maatwerk analyseren.

Onze Advanced-portfolio’s profiteren ook van enkele van deze kortingen, zoals weergegeven in de volgende tabel:

Let op: vet gedrukt markeren we de kortingen

Enerzijds stemmen we bewaarkosten (0,11%/0,06%) in fondsportefeuilles volledig af en anderzijds stellen we ook handels- en bewaarkosten bij tot 0,11%/0,10%.

We hopen dat je het artikel over de nieuwe kosten- en commissieverlaging in 2022 leuk vond. Laat ons je mening achter in de reacties.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *