Lees hoe u de inhouding van Fee Tickets kunt recupereren

Veel mensen die ereloonstroken afgeven, begrijpen niet waarom. de Belastingdienst (PDS) doet de aangifte met een bedrag dat lager is dan het geaccumuleerde bedrag gedurende het jaar, in tegenstelling tot voorgaande periodes waarin de mogelijkheid bestond om al dit geld op te nemen. Dit kan worden veroorzaakt door een nieuwe wet die het percentage verhoogt inhouding van tickets voor vergoedingen.

Als het u is overkomen, lossen we in deze notitie al uw twijfels op en laten we u zien hoe u de inhouding kunt herstellen, ga niet weg zonder het te lezen!

wat is de inhouding van Fee Tickets?

Inhouding van loonstroken het is een praktijk die wordt toegepast op zelfstandigen om belastingen en andere uitgaven te dekken die verband houden met het verlenen van diensten. Deze worden maandelijks uitgevoerd in elk uitgegeven ticket en jaarlijks in het huurproces.

Om het beter te begrijpen houdt de Staat een deel van het inkomen van de werknemers in als vergoedingen voor zorgen dat ze aan hun belastingverplichtingen voldoenzoals sparen voor je pensioen.

Toch betekent het feit dat dit geld afkomstig is van pensioenpremies niet dat het in zijn geheel verloren gaat. In werkelijkheid, u kunt tijdens de Huuroperatie om restitutie vragen, als er een verschil in uw voordeel is. Hoewel, een percentage van dat bedrag zal ook worden ingehouden.

nieuw percentage van het bewaren van loonstroken

In januari 2020 heeft de Wet nr. 21.113die de zelfstandige werknemers die loonstroken uitreiken, integreerde in de sociale beschermingsstelsels, waardoor ze de volgende voordelen kregen:

 • Automatisch citeren in het AFP (Beheerder Pensioenfondsen) en Zorgtoeslag (Fonasa en Isapre).
 • Sociale zekerheid.
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (SIS).
 • Medische licenties in geval van ziekte.

Om het echter effectief te maken, zijn economische middelen nodig, daarom is het opgericht een geleidelijke stijging van het percentage van het bewaren van loonstrokenwaarvan de inning naar de instellingen gaat die belast zijn met de sociale zekerheid (onder andere AFP, Fonasa, Isapre, ISL).

Deze geleidelijkheid wordt weergegeven door de tabel die u hieronder zult zien, waar u de stijging elk jaar kunt zien tot 17% in 2028:

Deze wetgeving voorzag ook in een verhoging van het percentage van het bewaren van loonstroken die wordt toegepast bij de aangifte van belastingen, rechtstreeks van invloed op degenen die inkomen moeten aangeven. Als gevolg hiervan hebben natuurlijke personen nu de mogelijkheid om neem slechts 47% van uw terugbetaling op of maak het totaal over naar hun citaten. Het doel is dat in 2028 de belastingbetalers van de tweede categorie de verplichting hebben om al dit geld naar hun prognose te leiden.

In de komende jaren zal de dekking blijven groeien tot 57% in 2024, 70% in 2025, 80% in 2026, 90% in 2027, tot 100% in 2028.

Wie is uitgesloten van deze verplichting?

Zoals we al zagen, hebben belastingplichtigen van de tweede categorie slechts de mogelijkheid om 47% van hun belastingteruggaaf te eisen en gaat de rest naar hun sociale zekerheid. Desalniettemin zijn er mensen die door deze regeling worden gemarginaliseerd en daarom hebben het voordeel van het innen van het totaal van hun belastingen. Wil je weten of je bij deze groep hoort? Hier geven we je de lijst:

 • Vrouwen boven de 50 en mannen boven de 55, vanaf 1 januari 2018.
 • Aangesloten bij het Social Welfare Institute (IPS), het Chileense politiewelzijnsdirectoraat (DIPRECA) of het National Defense Welfare Fund (CAPREDENA).
 • Degenen die verbonden zijn aan de AFP en die in het jaar 2022 al hebben bijgedragen voor het belastbare plafond van 81,6 UF ($ 2,8 miljoen per maand).
 • Degenen die een jaarinkomen ontvangen van minder dan 5 minimum maandinkomen.
 • Gepensioneerden, behalve degenen met een gedeeltelijke handicap.

Daarnaast kunnen degenen die een arbeidsovereenkomst hebben en daarnaast tickets hebben uitgegeven, een gedeeltelijke teruggaaf van de ingehouden contributietickets aanvragen en vervolgens de terugbetaling van genoemde inhouding beheren met de Algemene Schatkist van de Republiek (TGR), AFP en gezondheidsdiensten (Fonasa en Isapre).

Hoe krijgt u de volledige belastingteruggave?

Zoals hierboven aangegeven, mensen die onder contract werken en op hun beurt bonnetjes hebben gegenereerd en hebben het bewaren van loonstroken, kunnen ze een volledige terugbetaling van hun belastingen aanvragen. Omdat ze al premies betaalden via hun salaris, dus er ging extra geld naar uw sociale zekerheid. Om het te doen, hoeft u alleen maar deze stappen te volgen:

Eerste procedure: uw pensioenberekening in de SII

 1. Controleer of u aan de eisen voldoet.
 2. Ga naar de SII-website met uw RUT en uniek wachtwoord.
 3. Ga naar “Online diensten”.
 4. Klik op “Inkomstenaangifte” > “Raadplegen en opvolgen” > “Status aangifte controleren”.
 5. Selecteer vervolgens de bijbehorende periode.
 6. Druk op de knop “Bekijk prognoseberekening” en het bestand.

Tweede procedure: Ga naar uw AFP om uw inhoudingen over te dragen

 1. Neem contact op met uw AFP.
 2. Vraag informatie aan over de procedure om uw offertes op te vragen.
 3. Het AFP vraagt ​​u om enkele documenten, waaronder de eerdere berekening van het ed-pensioen.
 4. Wacht op het antwoord van de verantwoordelijke instelling.
 5. Als uw aanvraag wordt geaccepteerd, geeft de AFP een restitutiebewijs af dat u bij de Schatkist moet overleggen.

Het is belangrijk op te merken dat elke verzekeraar een andere methode heeft om dit geld over te maken. Dus, We raden u aan rechtstreeks contact op te nemen met de entiteit waarmee u verbonden bent en hen te vragen uit te leggen hoe u dit voordeel kunt beheren..

 1. Bezoek de TGR-website.
 2. Selecteer de optie “Belastingteruggave” en klik op “Te veel betaalde teruggave”.
 3. Voer uw persoonlijke gegevens in en de details van de terugbetaling die u aanvraagt.
 4. Vergeet niet het AFP-ontvangstbewijs en de pensioenberekening van de SII bij te voegen.
 5. Verzend het verzoek en wacht op het antwoord van de TGR.
 6. Zodra de overboeking is goedgekeurd, ziet u binnen enkele dagen de terugbetaling van uw belastingen op uw bankrekening.

Hieraan moet worden toegevoegd dat de TGR om aanvullende informatie kan vragenhet is dus essentieel dat u voorbereid bent met alles wat u nodig heeft om dit verzoek correct in te dienen.

Mocht je ook willen kopen de teruggave van uw zorgpremieshet teveel betaalde dient u te overleggen met de verantwoordelijke maatschappij (Fonasa en Isapre) en deze zorgt voor de terugbetaling.

Nu u weet hoe u de inhouding van declaraties kunt recupereren, nodigen wij u uit om te controleren of u aan de voorwaarden voldoet.

Onthoud dat ten slotte u kunt de inhouding van provisienota’s pas recupereren nadat de Inkomstenoperatie is beëindigd. Daarnaast raden we u aan om bij twijfel over deze retournering het advies van een professional in te winnen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *