In 5 stappen een bedrijf opzetten in Chili

Hoe een bedrijf oprichten in Chili?

Vaak willen we aan boord gaan een bedrijf oprichten in Chili, om inkomsten te genereren, te vergroten of om het leven te leiden waar we van dromen zonder afhankelijk te zijn van een derde partij. Zoals ze vaak zeggen, stop met werken aan de dromen van anderen om aan jezelf te werken.

Nou, dit klinkt allemaal heel aantrekkelijk en dat is het zonder twijfel ook! Maar op het verkeerde been beginnen kan heel gemakkelijk zijn als u niet duidelijk weet welke stappen u moet volgen om een ​​bedrijf goed te laten formaliseren voor alle openbare instanties.

Nou, laten we ter zake komen. Wil je weten wat de stappen zijn en waar ze over gaan?

Laten we ervoor gaan!

Samenstelling van het bedrijf:

Dit kan de eerste hoofdpijn zijn als het niet correct wordt uitgevoerd, er zijn verschillende variabelen waarmee rekening moet worden gehouden om het type bedrijf te kiezen dat het beste bij onze behoeften past.

Bijvoorbeeld. Als er maar één partner meedoet, zou je kunnen beginnen met a EIRL. (Individuele aansprakelijkheidsmaatschappij beperkt) of een Spa (Beursgenoteerd bedrijf)beide hebben fiscale en juridische verschillen waarmee rekening moet worden gehouden.

Op dit moment kunt u het bedrijf zelf op het Company-platform in één dag doen, maar het is altijd belangrijk om het advies van een specialist in overweging te nemen, vooral met het oog op het veiligstellen van aandelenverkopen, het overwegen van uit te voeren activiteiten, enz.

Als u twijfelt over welk bedrijf u moet kiezen, weet het dan de verschillen tussen een SpA en een EIRL

Zodra het type bedrijf dat het beste bij uw behoeften past, is gedefinieerd, gaan we verder met het schrijven van de akte van de statuten van het bedrijf, aangezien het van fundamenteel belang is voor de vereisten om een ​​bedrijf in Chili op te richten, omdat het onder meer opricht andere dingen:

 • Het type samenleving.
 • De branche of commerciële activiteit waaraan het zal worden gewijd.
 • De partners die het goed zullen maken.
 • Respectieve kapitaalinbreng.
 • De manier waarop zij zullen participeren in de winst.
 • Hoe reageert u bij verlies?

Bovendien is het een juridische ondersteuning bij elke eventualiteit met betrekking tot de activa van de betrokken partijen, aangezien de grenzen en reikwijdte van commerciële verantwoordelijkheden moeten worden bepaald. Het beschrijft ook hoe de Vennootschap zal worden bestuurd, het werk van elk van de deelnemers en de wijze waarop de vergoeding zal worden vastgesteld.

Begin van activiteiten bij oprichting van een bedrijf in Chili:

Hier heeft u de verplichting om de Belastingdienst (SII) te informeren over de activiteiten die uw onderneming zal uitvoeren en welke fiscale vestigingsplaats zij zal hebben. Om deze reden is het belangrijk om te begrijpen of onze activiteit zal worden vrijgesteld van btw of btw zal beïnvloeden om de zogenaamde zakelijke of economische activiteit die moet worden uitgeoefend correct te kiezen (deze moet ongetwijfeld worden afgestemd op het doel dat in de statuten wordt aangegeven van het bedrijf). Het is ook noodzakelijk om te informeren wat het adres zal zijn waar het bedrijf zal werken.

Op dit punt is het nodig om een ​​verduidelijking te geven, aangezien er belangrijke overwegingen zijn die moeten worden gemaakt, bijvoorbeeld

 • Wat betekent het dat een pand het adres van het bedrijf is?
 • Als we huurders zijn, kunnen we dat adres dan op dezelfde manier gebruiken voor de SII?

Om een ​​adres te gebruiken om een ​​bedrijf in Chili op te richten, moet u uw eigen kantoor of bedrijfsruimte huren, afhankelijk van het item dat we uitvoeren, aangezien het noodzakelijk is dat die plaats een ruimte is met een commerciële branche.

Heb je die fysieke plek niet, dan kun je ervoor kiezen om een Virtueel kantoor zoals Lofwork, omdat ze u in staat stellen om het fiscale en commerciële adres te contracteren, op deze manier mag u uw adres niet gebruiken voor het bedrijf, waardoor u enkele juridische ongemakken bespaart die kunnen worden gegenereerd.

Bijvoorbeeld: geen correspondentie ontvangen, kennisgevingen van verschillende entiteiten, zoals de SII zelf, de Schatkist, enz.

Als u meer informatie wilt over virtueel kantoor, laten we u dit bericht achter «Virtuele Kantoren: Het BESTE adres voor uw bedrijf»

Het verkrijgen van een belastingcode en E-rut bij het opzetten van een bedrijf in Chili

Het is een belangrijke stap, aangezien u met het wachtwoord van uw bedrijf in de SII belastingprocedures kunt invoeren en uitvoeren en documenten kunt uitgeven zoals: Tickets en/of elektronische facturen.

Als u een buitenlander bent, moet u, voordat u de belastingcode van het bedrijf aanvraagt, de wettelijke vertegenwoordiger van het bedrijf erkennen door middel van een administratief verzoek.

Het E-rut-verzoek is belangrijk en noodzakelijk omdat u hiermee verschillende procedures kunt identificeren, zoals:

 • Inkopen doen bij leveranciers.
 • Publieke middelen aanvragen door rechtspersonen en entiteiten zonder rechtspersoonlijkheid.
 • Uitvoeren van bankzaken voor rechtspersonen en entiteiten zonder rechtspersoonlijkheid.
 • Verwerken in de Douane de in- of uitvoer van producten.
 • Verrichten van notariële procedures voor rechtspersonen en entiteiten zonder rechtspersoonlijkheid.

Giro Accreditatie bij oprichting van een bedrijf in Chili:

Deze procedure is essentieel als u dringend een factuur moet uitgeven, aangezien de accreditatie van de postwissel de stap is waarbij we “toestemming vragen” van de SII om te factureren.

Het is een stap die u alleen en uitsluitend kunt opslaan als u bij de start van activiteiten een activiteit hebt opgenomen die vrijgesteld is van het bedrijfsleven, aangezien het in dat geval niet nodig is om een ​​bedrijfsaccreditatie te doen.

Om deze vergunning aan te vragen heeft u de volgende documenten nodig:

 • Facturen, bonnen en/of inkooporders
 • service contracten
 • Offerte en/of budgetten aangevraagd door een opdrachtgever

onder meer op naam van de onderneming, om te valideren dat de overdracht geplaatst bij de start van de activiteiten overeenkomt met de uit te voeren activiteit.

Het verkrijgen van het commerciële of gemeentelijke patent bij het opzetten van een bedrijf in Chili:

Hier moeten we benadrukken dat alle bedrijven die activiteiten zijn gestart een gemeentelijk octrooi moeten verkrijgen, het is een octrooi, we zouden kunnen zeggen dat het de toestemming is die wordt verleend om een ​​commerciële activiteit uit te voeren.

Hun bedragen zullen worden afgestemd op het startkapitaal van het bedrijf, in het algemeen wanneer het bedrijf begint met een kapitaal van minder dan 9 miljoen pesos, is de patentbetalingstranche de laagste.

Hier moet u zeer alert zijn op de documentatie die zij vragen, aangezien het ervan afhangt of zij u een definitieve of voorlopige vergunning zullen geven, als het de laatste was, dit octrooi heeft een maximale duur van één jaar.

Hoe zie je dat dit de stappen zijn om een ​​bedrijf in Chili op te richten en op te richten, ik hoop dat je dit artikel leuk vond en wat dingen hebt geleerd.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *