Ik betaalde mijn schulden en stapte uit “legaal” … Wat nu?

Het risico dat u in de problemen komt bij het nakomen van uw financiële verplichtingen is in meer of mindere mate altijd aanwezig. Als u een moeilijke situatie had waardoor u in deze positie terechtkwam en uw lening de status kreeg van rechtmatig of gestraftzelfs als u er al in geslaagd bent om elke cent af te betalen, is er een belangrijke reis die u moet maken om niet alleen uw profiel als debiteur te herstellen, maar ook uw financiële gemoedsrust in het algemeen.

Het eerste is om trots te zijn en je prestatie toe te juichen, aangezien er velen zijn die het opgeven en zich neerleggen bij een gestrest leven om economische redenen en uitgesloten van het formele financiële systeem.

Maar blijf niet bij het vieren van het einde van de schuld. Het is tijd om de zorg voor uw financiële gezondheid te versterken en de deuren te openen die gesloten waren, zodat u uw profiel opnieuw kunt opbouwen en in het algemeen met meer gemoedsrust kunt leven.

Lessen en kansen voor verbetering

In eerste instantie is het belangrijk om vragen als deze te beantwoorden: Wat ging er mis? Had u zich voldoende voorbereid om het krediet aan te gaan? Waarom verloor u de controle over uw financiën tot het punt dat u stopte met het betalen van uw schuld? Waren er redenen van overmacht? Was de crisis te voorkomen?

Maar belangrijker zal zijn om deze op te lossen: wat kunt u doen om de kans te minimaliseren dat die situatie of een soortgelijke situatie zich opnieuw voordoet?

Neem de tijd om na te denken. Aan het einde van de sessie lijkt het u misschien dat een eenvoudige formule in uw financiële orde veel kopzorgen had kunnen voorkomen, maar zo zijn financiën: heel vaak is het onze eigen ervaring die ons leidt en motiveert om de nodige transformaties door te voeren . om de portemonnee beter te beheren. Daarom is het noodzakelijk om deze oefening op een verstandige en oprechte manier uit te voeren, zelfs als dit inhoudt dat we pijnlijke realiteiten accepteren die verband houden met ons gedrag met betrekking tot geld. Anders zal het nutteloos zijn.

Planning

Het uitvoeren van deze analyse en het uitleggen van gebeurtenissen in het verleden is vooral belangrijk omdat het ons helpt om in de toekomst niet dezelfde fouten te maken of dezelfde risico’s te nemen. Op basis van de bevindingen die het resultaat zijn van de vorige stap, zal het gemakkelijker zijn om te bepalen welke maatregelen moeten worden genomen om de lekken in uw zak te herstellen en schadelijk financieel gedrag te corrigeren.

Voor velen zullen de veranderingen verband houden met de noodzaak om basisinstrumenten voor financieel beheer in te stellen, zoals een budget, een spaarfonds of een nauwkeurig waarschuwingsmechanisme dat aangeeft wat de gezonde schuldlimiet is.

De oplossingen kunnen echter ook betrekking hebben op het graven in dieper terrein, zoals de manier waarop we omgaan met geld. Dit zijn veel gecompliceerdere processen. Uiteindelijk kan ondersteuning van een gedragsprofessional nodig zijn om de valkuilen te overwinnen. Zodra u duidelijk weet waar uw grote kans om te verbeteren ligt, kunt u uw weg naar financiële gezondheid ontwerpen.

Executie

Houd er bij het opstellen van uw actieplan rekening mee dat goede bedoelingen precies dat kunnen zijn als u niet realistisch bent in uw doelen en niet gedisciplineerd bent in uw dagelijkse bezigheden. Begin stap voor stap, ook al weet je dat dit een project is dat een leven lang kan duren.

De doelen moeten concreet en meetbaar zijn, zodat je altijd weet hoe het met de uitvoering van het plan gaat.

Het positieve is dat de vruchten daarvan zichtbaar zijn zodra we ons gaan organiseren, aangezien een goede planning ons meer gemoedsrust geeft en daardoor de onzekerheid vermindert.

Herschrijf uw kredietgeschiedenis

Zelfs als de ervaring die u had zo veel indruk op u maakte dat u besloot niet opnieuw een lening aan te gaan, is het verstandig om een ​​geschiedenis op te bouwen waarmee u uw profiel kunt herstellen, aangezien dit andere aspecten van uw financiële leven beïnvloedt. Hoewel het bijvoorbeeld een illegale praktijk is, is het nog steeds mogelijk voor een werkgever om naar uw kredietinformatie te kijken wanneer hij besluit om u al dan niet in dienst te nemen.

Het krediet dat u problemen gaf, moet zeker uw kredietgeschiedenis en score hebben beïnvloed. De afdruk is echt, maar kan worden gecorrigeerd. Het vermijden van vertragingen in de betaling van uw diensten en andere kredietproducten, als u die heeft, is het meest effectieve tegengif.

In dit proces moet u geduld hebben, aangezien de “smet” 48 maanden (4 jaar) in uw dossier blijft staan ​​vanaf de laatste betaling die u voor de lening in kwestie hebt gedaan, in overeenstemming met artikel 64 van wet 172-13, die beveelt dat de Krediet Informatie Maatschappijen uw gegevens na deze periode uit de historie halen. In het geval dat uw problemen met de betaling van uw schulden aan het einde van de looptijd geregistreerd blijven, kunt u de kosteloze opheffing ervan vragen. Het is een eenvoudig proces, dat zich beperkt tot het invullen van een formulier. U hoeft hiervoor geen gespecialiseerde dienst in te huren.

Als u een krediet volledig heeft betaald dat een legale of oninbare status heeft, moet de financiële instelling de informatie over de annulering van dat krediet aan de Kredietinformatiemaatschappij (SIC) melden, op een zodanige manier dat ze uit uw kredietgeschiedenis worden verwijderd . crediteer de legendes “Legaal” of “Slecht”, ook al kan uw kredietscore worden beïnvloed.

Vergeet niet uw bank om de leningsbalansbrief te vragen en controleer regelmatig uw kredietinformatie om er zeker van te zijn dat deze up-to-date is. Bewaar het en gebruik het voor het geval uw entiteit uw informatie bij de kredietbureaus niet heeft bijgewerkt.

Het wordt niet aanbevolen om voorzichtig nieuwe leningen aan te vragen, vooral niet totdat u zeker weet dat u de oorzaken hebt geïdentificeerd en gecorrigeerd die u in gebreke hebben gesteld. Het is een reflectieproces dat tijd kost en waar u niet lichtvaardig mee om moet gaan, aangezien de kans op recidive groot kan zijn.

Wees voorzichtig met uw kaarten of kredietlijnen. Het behouden ervan heeft zo zijn voordelen, omdat ze dienen om schuldeisers te laten zien dat u uw betalingen op tijd en volledig nakomt. Als u echter denkt dat u moeite heeft uw schuldniveau onder controle te houden en dat u mogelijk opnieuw zult mislukken, overweeg dan om te stoppen met het gebruik van deze producten.

Als u zich al klaar voelt om schuldproducten aan te gaan, kan een goed alternatief zijn om een ​​creditcard van een relatief laag bedrag aan te schaffen, gedekt door spaargeld als onderpand. Gebruik het verantwoord, vermijd onnodig verbruik en betaal het totale saldo vóór de betalingsdatum. Op deze manier weerspiegelt uw record uw bevredigend rijgedrag.

Onderschat niet de voordelen van het delen van uw ervaring met iemand die u vertrouwt en die u in dit proces begeleidt, vooral door tijdig de tekenen van onjuiste afhandeling van uw schulden op te merken.

Daarnaast…

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *