Hoe werkt de aan- en verkoop van grond?

Een van de meest populaire beleggingen van dit moment is de aankoop en verkoop van grond. Evenzo, wanneer deze activaklasse als financieel instrument wordt gekozen, wordt dit meestal gedaan om extra inkomsten te genereren. Als echter wordt besloten om deze praktijk meer uit te voeren, kan dit de belangrijkste bron van inkomsten worden.

.

Sommigen wagen het zelfs om verschillende strategieën uit te proberen, zoals het kopen in gebieden met weinig of geen voorzieningen, waar de stadsuitbreiding nog niet heeft plaatsgevonden, maar met de bedoeling dat na een tijdje hun meerwaarde zal toenemen.

Voordat u echter investeert, is het essentieel om te verifiëren dat het land volledige rechtszekerheid heeft, en om de begeleiding te hebben van een serieus en professioneel bedrijf.

Zekerheid bij het investeren in grond

Er zijn verschillende manieren om de rechtszekerheid van een stuk grond te controleren, bijvoorbeeld:

 • Bevestig dat het openbare eigendomsregister aanwezig is.
 • Bekijk de akten en het dossier om meer in detail te weten te komen over de staat van het land.
 • Controleer of de huidige eigenaar dezelfde is als vermeld in de aktes.
 • Dat de rekening waarop het geld wordt overgemaakt op naam staat van de huidige eigenaar.
 • Maak een notarieel contract tussen de verkoper en de koper.

Bij gespreid kopen:

 • Dat het het kantoor van onderverdeling heeft,
 • Dat kan direct worden geregistreerd mits contant betaald.
 • Cedula en bijgewerkte kadastrale schets
 • Bewijs van niet verschuldigde onroerende voorheffing, elektriciteit, water en andere diensten
 • Gecertificeerd van beoordelingsvrijheid
 • Bewijs van de fiscale situatie van de verkoper

Evenzo wordt aanbevolen dat de diensten van een advocaat worden gebruikt om de documentatie te bekijken die nodig is om de verkoop uit te voeren.

Hoe geld verdienen met investeren in land?

Er zijn verschillende strategieën om rendement te halen uit de aan- en verkoop van grond. Hoewel ze in sommige gevallen worden aangetroffen in gebieden die bestemd zijn voor sectoren zoals landbouw, veeteelt, enz. Deze staan ​​​​algemeen bekend als ejidales.

Als het gaat om woongrond, heeft u echter de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende projecten, zoals een huis, een appartementsgebouw, een kantoor, een verkooppunt en zelfs een aantal onroerend goed voor vakantieverhuur.

Naast de inkomsten die een bedrijf kan genereren, bouwt de grond een meerwaarde op en, zelfs als die pas tot stand komt als hij wordt verkocht, maakt hij deel uit van het landgoed. In ieder geval, als de grond niet bewoond is of er een bedrijf wordt gebouwd, heb je de mogelijkheid om het te huren of te behouden zoals het is en het wint aan waarde, met een minimale investeringskost.

Een andere mogelijkheid is dat de eigenaar, afhankelijk van de ligging van de grond, tot een onderhandeling kan komen met een ontwikkelaar en kan deelnemen aan een project, waarbij hij de grond inbrengt en zijn partner wordt.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden om mijn investering te maximaliseren

Het is aan te raden om rekening te houden met de factoren die kunnen helpen om via vastgoed een hoger rendement te genereren, zo zijn er op dit moment diverse mogelijkheden op de markt om vooraf te kopen dat, hoewel de woning niet op korte termijn beschikbaar zal zijn, een goede locatie gegarandeerd, voor een redelijke prijs.

Soorten grond

Binnen de grond die kan worden verworven, zijn er verschillende classificaties en deze gaan verder dan de leveringstermijn die de verkoper of ontwikkelaar bepaalt, sterker nog, ze hebben meer te maken met de diensten die zij aanbieden. Om ze te onderscheiden, is het noodzakelijk om te weten wat elk land en/of elke ontwikkeling zal hebben, aangezien sommige geplaveide straten zullen hebben, met water, riolering en elektriciteit aan de voet van het perceel, zodat de koper alleen een contract hoeft te sluiten met de leverancier. Afgezien van deze service wordt dit type grond verstedelijkt en met services genoemd, zodat het op korte termijn kan worden ontwikkeld.

Er zijn ook semi-verstedelijkte woningen, die op middellange termijn kunnen worden ontwikkeld omdat ze bijvoorbeeld elektriciteit zullen hebben op een nabijgelegen laan, die de dienst zal laten draaien elke keer dat de eigenaren bouwen. Ze hebben misschien witte of onverharde straten, ze hebben geen afvoer en de watervoorziening zal op eigen kosten moeten worden gekocht.

Door laatst, Er zijn gronden die geen enkele dienst bieden en waarvan de ontwikkeling over een lange periode zal plaatsvinden. zal u helpen toegang te krijgen tot diensten of iets aantrekkelijks naar het gebied te trekken.

laatste overwegingen

Absoluut, een stuk land biedt een grotere verscheidenheid aan opties om uit te voeren, daarom biedt het een kans om een ​​project vanaf nul op te zetten. Hiervoor is het niet nodig om de totale financiële middelen te hebben, maar nu is het mogelijk om deze te verwerven met de financiering van verschillende entiteiten.

Aan de andere kant is het noodzakelijk om een ​​grondig onderzoek uit te voeren om de rechtszekerheid van de grond te verifiëren en rekening te houden met de beschikbare strategieën die kunnen worden uitgevoerd om het maximale voordeel uit de investering te halen of Verbeter de levenskwaliteit van uw gezin, afhankelijk van het doel van uw aankoop.

Ten slotte is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de aan- en verkoop van grond meestal een financieel veilige investering is, aangezien het gedrag van de grond voortdurend stijgt.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *