Hoe slapeloosheid bij oudere volwassenen te behandelen: soorten en remedies

Hij Slapeloosheid is de meest voorkomende slaapstoornis bij oudere volwassenen.. Volgens een recente studie van de Spaanse Vereniging voor Neurologie, a 40% van de oudere bevolking lijdt aan dit probleem bij het inslapen.

Een feit waardoor het de bevolkingsgroep is die het meest wordt blootgesteld aan slapeloosheid, aangezien de bovengenoemde studie schat dat tussen de 25% en 35% van de volwassenen eraan lijdt (meer dan 4 miljoen volwassenen).

Bovendien wordt slapeloosheid bij ouderen in veel gevallen in verband gebracht met problemen van nyctofobie of scotofobie, dus het moet met grote delicatesse worden behandeld.

Wat is slapeloosheid bij ouderen

Volgens de definitie van de RAE is slapeloosheid “waakzaamheid of gebrek aan slaap voor het slapen gaan”. Een aandoening die zich bij ouderen anders uit dan bij de rest van de bevolking.

In die zin is de biologische veranderingen van het organisme Ze zijn de oorzaken van slapeloosheid, iets dat veel vaker voorkomt bij ouderen en verschillen vertonen, zoals het feit dat de slaap veel minder diep en meer onderbroken is.

Deze aandoening is meer gerelateerd “met een verminderd slaapvermogen, dan met een verminderde slaapbehoefte”, aldus een rapport van het Sleep Research Institute -IIS-.

We kunnen dus aannemen dat een oudere volwassene aan slapeloosheid lijdt op basis van een medische diagnose die het volgende omvat:

 • Medische en slaapgeschiedenis.
 • Een lichamelijk onderzoek.
 • Een slaaponderzoek.

Hoe slapeloosheid bij ouderen te behandelen

de beste manier om behandel slapeloosheid bij ouderen helpt hen om de juiste slaapgewoonten te hebben door middel van de inplanting van een routine.

In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om naar een specialist te gaan om dit te kunnen behandel het type slapeloosheid dat u mogelijk heeft indien nodig door farmacologische behandeling.

Het is noodzakelijk om te weten dat wanneer mensen ouder worden, hun slaap een meer oppervlakkig karakter krijgt, maar hun behoefte aan rust is ook noodzakelijk. Hiervoor is het een goede optie om een ​​nachtdienst verzorger in te huren, die controleert of de slaap van goede kwaliteit is.

Er wordt aangenomen dat oudere mensen niet veel slaap nodig hebben, maar dat is niet waar, aangezien onderzoeken die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, hebben aangetoond dat ongeveer 7 uur slapen ideaal is om zich in goede conditie te voelen.

Hoewel het waar is dat sommige ouderen die 5 of 6 uur slapen zich goed voelen, wordt het niet aanbevolen.

hoe snel van slapeloosheid af te komen

Houd er bij het praten over huismiddeltjes voor slapeloosheid rekening mee dat ze worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Deze tips bestrijden enkele veelvoorkomende oorzaken van slapeloosheid en richten zich opzettelijk op gewoonten die gedurende de dag kunnen worden geperfectioneerd, niet alleen wanneer u probeert in slaap te vallen.

Wel is het handig om een ​​stappenplan te markeren qua gewoonten zodat de remedies effect hebben:

 • Sta elke dag op dezelfde tijd op: Elke dag op hetzelfde tijdstip gaan slapen en wakker worden is van vitaal belang om de slaap te reguleren. In het geval dat u een slapeloze nacht doorbrengt, is het advies om laat op te blijven of een lang dutje te doen om het moeilijker te maken om op het gewenste tijdstip in slaap te vallen.
 • Voer matige lichaamsbeweging uit: door 30 minuten aan lichaamsbeweging per dag te doen, komen de endorfines vrij die nodig zijn om energie op te doen en het lichaam vermoeider te maken voor het slapen gaan.
 • Zonnebaden: het is aangetoond dat natuurlijk licht melatonine vervangt. Dat is de reden waarom je lichaam vermoeider raakt als je naar het strand gaat en urenlang wordt blootgesteld aan de zon.
 • Zet in op een uitgebalanceerd dieet: Dit zorgt ervoor dat het lichaam het voedsel beter reguleert en bevordert een goed welzijn, en dus de kwaliteit van de slaap.

Remedies voor slapeloosheid bij oudere volwassenen

er zijn een paar remedies om slapeloosheid bij oudere volwassenen te bestrijdengemaakt van natuurlijke producten, waarvoor geen recept nodig is en die over het algemeen goed worden verdragen door ouderen. Het is waar dat dit niet betekent dat het niet nodig is om uw arts te raadplegen voordat u ze inneemt.

Dit zijn de natuurlijke of alternatieve remedies voor de slapeloosheid bij ouderen:

 1. Bachbloesems: Het is een bereiding van natuurlijke remedies die afkomstig zijn van verschillende bloemen die in de alternatieve geneeskunde worden gebruikt. Het is noodzakelijk om met de natuurgeneeskundige te overleggen welke bloemen de patiënt nodig heeft. Het veroorzaakt geen bijwerkingen.
 2. Tryptofaan: Dit essentiële aminozuur komt voor in sommige voedingsmiddelen zoals kikkererwten of walnoten, maar ook in kant-en-klare tabletten, en het helpt de neurotransmitters die de slaap van mensen stabiliseren goed te functioneren. Het is ook ideaal om de stemming te verbeteren.
 3. Melatonine: Melatonine is het hormoon in het menselijk lichaam dat de biologische klok en slaap reguleert, daarom helpt het nemen van een supplement ervan mensen, oud of jong, om hun gebruikelijke slaaproutine te herstellen.
 4. Supplementen met natuurlijke planten: Sommige zijn geweldig om u te helpen in slaap te vallen (passiebloem, valeriaan of citroenmelisse, onder andere), maar als u medicijnen gebruikt, is het noodzakelijk om met een specialist te praten, omdat deze hiermee kan interageren. Deze supplementen hebben ontspannende eigenschappen.
 5. Etherische oliën verdampen: Tegenwoordig zijn er apparaten voor het verdampen van etherische oliën (eucalyptus, lavendel, mandarijn, kamille, enz.) Als de persoon aan astma of soortgelijke problemen lijdt, raadpleeg dan een specialist voordat u ze gebruikt.
 6. Infusies: Infusies van natuurlijke planten zoals lindebloesem of valeriaan kunnen ook helpen om de persoon te ontspannen dankzij hun ontspannende eigenschappen.

We hopen dat deze natuurlijke remedies om slapeloosheid bij oudere volwassenen te bestrijden, de persoon die eraan lijdt zal helpen, zo niet, dan kan het nodig zijn om een ​​farmacologische behandeling te gebruiken.

Slapeloosheid bij ouderen: farmacologische behandeling

ten tijde van strijd tegen slapeloosheid bij ouderen door een FarmacotherapieBij Aiudo raden we altijd aan om naar de dokter te gaan, zodat hij de juiste medicijnen voor de persoon kan voorschrijven.

Er moet rekening mee worden gehouden dat ouderen meestal aan verschillende ziekten lijden waarvoor ze al specifieke medicijnen gebruiken, dus het is noodzakelijk om met de specialist te praten zodat deze de juiste behandeling voor slapeloosheid kan voorschrijven. Iemand moet sluit zelfmedicatie volledig uit.

Soorten slapeloosheid bij ouderen

Er zijn verschillende soorten slapeloosheid bij ouderen, namelijk:

tijdelijk of incidenteel

Deze vorm van slapeloosheid treedt op wanneer de oudere volwassene ongeveer een maand problemen heeft om de slaap vast te houden, maar vanaf dat moment verdwijnen de symptomen.

Chronisch

Chronische slapeloosheid is degene die de grens van de maand van duur overschrijdt, daarom wordt aangenomen dat het vanaf dat moment chronisch is geworden.

nachtelijke rusteloosheid bij dementie

Oudere mensen met dementie hebben de neiging om te lijden aan dit type slapeloosheid dat nachtelijke rusteloosheid wordt genoemd. Een aandoening die vaker voorkomt bij ouderen met dementie en bij volwassenen met de ziekte van Alzheimer.

Deze aandoening wordt ook wel de Zonsondergang of zonsondergangsyndroomen mensen die er last van hebben, worden vanaf halverwege de middag en vroege avond nerveuzer, rustelozer en zelfs agressiever.

Het Sunset-syndroom veroorzaakt nog meer verwarring, desoriëntatie en prikkelbaarheid bij deze ouderen, en veroorzaakt in sommige gevallen zelfs depressieve symptomen.

Deze toestand waarin de getroffenen zich bevinden, zorgt ervoor dat ze overdag slaperig worden door het zwerven dat ze ’s nachts uitvoeren als ze eraan lijden. Daarnaast vragen ouderen die er last van hebben vaak om hulp, en schreeuwen ze zelfs.

Veel zorgverleners die dit soort slapeloosheid bij ouderen hebben ervaren, krijgen last van het mantelzorgerssyndroom, omdat de stress bij hen tot een zeer hoog niveau stijgt en hun slaap ook wordt aangetast.

Angst en slapeloosheid bij ouderen

Angst is een van de factoren die toenemen of veroorzaken slapeloosheid bij ouderenOm deze reden is het in sommige gevallen belangrijk om een ​​psychologische therapie te volgen om de zorgen te begrijpen en ouderen te helpen slapen.

Evenzo zijn er enkele ontspanningstherapieën, gebaseerd op het beheersen van prikkels, die kunnen helpen het probleem op te lossen en die kunnen worden begeleid door ontspanningsmuziek, die de persoon zal helpen voorbereiden op de rustgevende slaap die hij nodig heeft.

Een ander belangrijk aspect, of het meest, is om ouderen te helpen bij het dragen van een correcte slaaphygiëne door middel van een routinewat, samen met alles wat in dit artikel wordt beschreven, ervoor zal zorgen dat de oude man moe en meer ontspannen naar bed gaat.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *