Hoe maak je in 5 stappen een spaarfonds aan?

Heb je gehoord van het beroemde “matrasje” (noodfonds)? Degene die niet velen hebben, maar die we allemaal nodig hebben. Dit fonds moet, zoals de naam al doet vermoeden, goed worden bewaard en alleen worden gebruikt in noodsituaties. Het bedrag dat u moet sparen is een interessant onderwerp.

Er zijn veel redenen waarom u belang moet gaan hechten aan dit spaarfonds, hoewel ik u en uw gezin het beste wens, kunnen we niet ontkennen dat er altijd een mogelijkheid is dat de economische stabiliteit die we nu hebben zal instorten in een kwestie van seconden.

Wat is het spaarfonds?

Het spaarfonds is een voordeel dat door bedrijven wordt aangeboden om kapitaal te vormen met de bijdragen van werknemers en de werkgever. In deze regeling verbindt het bedrijf zich ertoe om economische bijdragen te leveren, met verschillende frequenties, die wekelijks, tweewekelijks of maandelijks kunnen zijn om besparingen bij werknemers aan te moedigen.

Ik weet dat je denkt, wat is het bedrag dat je zou moeten sparen?

Het zou voldoende moeten zijn, wat experts aanbevelen is dat het minimaal 3 maanden duurt, omdat het gemiddeld duurt voordat een persoon een nieuwe baan vindt, maar idealiter zou je 6 maanden salaris moeten hebben gespaard.

Hoe maak je een noodspaarfonds?

sparen is goed financiële gewoonte. Het doel en de discipline hebben om een ​​deel van de te reserveren inkomen Ze hebben talloze voordelen.

Een van de belangrijkste redenen waarom dit spaarfonds vanaf vandaag in uw plannen zou moeten zitten, is dat de oorzaak van een schuld vaak een “noodgeval” is. In de Resolve your Debt-databases verschijnt het als een constante onder de antwoorden op de enquête over waarom onze klanten schulden hebben opgebouwd, maar niet alle redenen die in hun antwoorden worden beschreven, zijn echte noodgevallen.

Ik raad je aan om onderscheid te maken tussen wat een noodgeval is en wat niet. Ik weet dat we allemaal heel verschillende prioriteiten en interesses hebben, aangezien iedereen zijn geld aan zijn passies wijdt, maar het is ook erg verwarrend om onze noodsituaties te lokaliseren, de meest populaire zijn:

 • Plotselinge veranderingen in uw economie. De meerderheid van de Mexicanen in de productieve leeftijd die op tijd zijn om onafhankelijk te worden, koopt geen huis meer, zo blijkt uit een onderzoek van Metros Cúbicos, dat meer dan 56% van degenen die op zoek zijn naar een appartement liever huurt. Dus als u met plotselinge werkloosheid wordt geconfronteerd, kan uw gemoedsrust wankelen tussen huur en andere vaste lasten die u al heeft.
 • Medische kosten. Het verwijst niet alleen naar uw gezondheidstoestand, maar ook naar die van uw kinderen of naaste familieleden, of het nu gaat om een ​​gewone griep (geloof het of niet, veroorzaakt kosten tot $ 400,00 of meer), ongelukken of meer specifieke behandelingen.
 • Onmiddellijke reparaties. Het kunnen er veel zijn, van de bedrading in uw appartement die in de war is, tot uw auto die dringend een nieuwe band nodig heeft, of uw koelkast die kapot gaat.

Hoe wordt het spaarfonds berekend?

Werknemers kunnen tot 13% van hun salaris aan het fonds besteden besparing. Dit betekent dat het bedrijf het voor hetzelfde of meer moet doen.

Bijdragen zijn aftrekbaar voor de onderneming en vrijgesteld van belasting voor de werknemer. Om dit te laten gebeuren, moet volgens de wet op de inkomstenbelasting echter aan de volgende vereisten worden voldaan:

· Bijdragen mogen niet hoger zijn dan 13% van het loon van de werknemer.

· Is het een hoger percentage, dan moet over het meerdere belasting worden betaald.

· De aandelen van het bedrijf zullen gelijk zijn aan het bedrag dat door de werknemers is ingebracht.

· Het bedrag mag niet hoger zijn dan het equivalent van 1,3 minimumloon van het geografische gebied dat overeenkomt met de werknemer.

Het spaarfonds is een integraal onderdeel van het salaris, dus het is onderworpen aan wat is vastgelegd in de federale arbeidswet, dit betekent dat het spaargeld van de werknemer niet kan worden onderworpen aan compensatie, korting, vermindering, inhouding of embargo.

Hoe begin ik met sparen?

 • Vaste kosten evalueren. Het is noodzakelijk om vast te stellen hoeveel u nodig heeft om de basisuitgaven voor voedsel, huisvesting, gezondheid, vervoer, onderwijs en schulden te dekken. Dit bedrag is een minimum basisbedrag om uw spaargeld te bepalen.
 • Definieer besparingscapaciteit. Door elke twee weken of maandelijks een bepaald bedrag te reserveren, is het mogelijk om snel een fonds op te halen.
 • Stem het gespaarde bedrag af op uw persoonlijke situatie. Trouwen of kinderen krijgen verandert de economische situatie en uitgaven. Hetzelfde gebeurt bij een salarisverhoging. In deze gevallen is het nodig om de spaardoelen bij te stellen, zowel om de nieuwe verplichtingen het hoofd te bieden als om te profiteren van een goede baanperiode.
 • onaantastbaar geld. Het spaarfonds is geld dat niet gebruikt mag worden. In het geval van het plannen van een vakantie of de aankoop van een huis of een auto, moet apart worden gespaard om de besparingsdoelstellingen niet te verwarren.

Hoe start je een noodspaarfonds?

1. Analyseer uw uitgaven van de vorige maand

Dit is de eerste stap die u moet nemen, omdat u op deze manier uw zwakke punten kunt ontdekken en u zeker zult beseffen dat u geld hebt uitgegeven aan dingen die niet zo noodzakelijk waren.

2. Verlaag de kosten

Ja, het klinkt logisch, maar ik weet dat het niet gemakkelijk is, daarom raad ik je aan om te beginnen met je nieuwe maandbudget te accommoderen, maar doe het alleen met je meest basale behoeften zoals: eten en vervoer, extra uitgaven opschorten voor slechts één maand (wat je kunt, niet iedereen kan) zodat het geld dat je niet gebruikt direct wordt gespaard.

3. Zoek naar manieren om aan geld te komen

Als je ergens goed in bent: pannenkoeken bakken, je weet hoe je zeep moet maken of je kunt heel goed koken, dan kun je er geld mee verdienen door het aan je vrienden of collega’s aan te bieden. Er is ook het alternatief om te zuiveren wat je thuis hebt en niet meer gebruikt: onder andere kleding in goede staat, meubels, speelgoed. Als je ruimte hebt in je dagelijkse schema en je activiteiten lenen zich ervoor, kun je freelancen en zou het extra geld zijn.

4. Spaar dat geld, spaar het goed

Dit is de belangrijkste stap, het koesteren van uw geld. Het is het beste om het niet thuis te doen, omdat het een zeer toegankelijke plaats is. Een bankrekening is de eerste optie, maar je krijgt geen rendement dat die inspanning aanzienlijk zal verhogen.

Als u rendement wilt behalen, raad ik u aan een account te openen op een P2P-platform zoals La Tasa (Peer-to-Peer-leningen zijn een leningmodel dat wordt uitgevoerd tussen individuen, in dit geval zou u een investeerder zijn. en uw geld zou worden uitgeleend aan mensen met een zeer goede kredietgeschiedenis, de rente die zij betalen is uw inkomen).

5. Vermijd het gebruik van tegoed

Terwijl u uw noodfonds opbouwt, is het beter dat u uw kaarten niet gebruikt, omdat u uw inspanningen zou weggooien en het bespaarde geld zou zeker die schulden uiteindelijk betalen.

Hoeveel geld moet er in uw noodspaarfonds zitten?

Spaar bij voorkeur genoeg om ten minste zes maanden aan vaste lasten te dekken. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de gezinssituatie, als u bijvoorbeeld alleenstaand bent en geen personen ten laste of een eigen huis of auto heeft, is misschien drie maanden voldoende. Bij ouders met hypotheeklasten moet het gespaarde bedrag groter zijn.

Daarom bepaalt de federale arbeidswet in geval van ontslag dat de werknemer een vergoeding moet ontvangen van drie maandenplus 20 gewerkte dagen per jaar, evenals het evenredige deel dat overeenkomt met de kerstbonus en andere economische voordelen, als minimumbedrag om de tijd te dekken dat hij zonder inkomen zal zijn.

Wanneer kan een noodfonds mij helpen?

Een noodfonds geeft zekerheid en voorkomt financiële instabiliteitomdat het een besparing is die kan worden gebruikt om onverwachte uitgaven te dekken zonder dat dit nodig is schulden maken met leningen duur of Kredietkaarten. Voorbereid zijn op een tegenslag draagt ​​ook bij aan de geestelijke gezondheid, gemoedsrust en persoonlijk welzijn.

Dit noodfonds kan gebruikt worden voor:

 • Werkloosheid
 • Medische noodgevallen en chronische ziekten
 • Noodzakelijke en onverwachte auto- of woningreparaties

Spaarfonds of pensioenspaarfonds?

Het verschil tussen het spaarfonds en het ouderdomsspaarfonds is de methode.

 • Wanneer u voor een bedrijf werkt en bijdraagt ​​aan de IMSS of ISSSTE, wordt op het salaris van elke werknemer een bedrag ingehouden dat wordt gebruikt voor pensioensparen, een rekening waaraan de werkgever en de overheid ook moeten bijdragen. Deze middelen worden beheerd en belegd door een AFORE (Retirement Fund Administrators) en zullen worden gebruikt om het pensioen van de werknemer te betalen.
 • Het Spaarfonds in een bedrijf is een voordeel van het bedrijf om samen met de werkgever te sparen, waarbij elke partij hetzelfde bedrag inlegt. Dit bedrag behoort toe aan de werknemer en levert een belastingvoordeel op aan de onderneming.
 • Het persoonlijke noodfonds is een besparing die elke persoon kan opnemen in zijn eigen strategie persoonlijke financiën om een ​​bedrag te hebben waarmee u onvoorziene gebeurtenissen kunt opvangen.

Voor- en nadelen van een noodspaarfonds

Voordelen spaarfonds voor noodgevallen.

 • Wees beschermd tegen onverwacht ontslag. Het maakt het mogelijk om de vaste lasten op te lossen, terwijl een nieuwe baan wordt gevonden.
 • Het geeft de mogelijkheid om buitengewone uitgaven te doen, zoals medische noodgevallen of autoreparaties.
 • Vermijd het gebruik van krediet en het slepen van schulden als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen.

Nadelen spaarfonds voor noodgevallen.

 • Het is noodzakelijk om de beste plaats te kiezen om het noodfonds op te slaan, zodat het echt beschikbaar is wanneer dat nodig is. Het niet snel en gemakkelijk beschikbaar krijgen van het gereserveerde bedrag bemoeilijkt een crisissituatie.

Geld verliest in de loop van de tijd aan waarde en naarmate de inflatie stijgt, gaat koopkracht verloren.

Vergeet dat niet…

Het belangrijkste is om eerst je schulden te dekken, het zal moeilijk voor je zijn om ergens voor te sparen, alleen als je schulden hebt, ga dan dat extra geld gebruiken om het bedrag dat je verschuldigd bent te dekken, dit kan een paar maanden duren, het hangt af van je schuld, maar u zult zeker sneller betalen. Gaat het om een ​​schuld die al buiten bereik is, aarzel dan niet om naar een expert in schuldsanering te gaan.

Creditcards zijn meestal het antwoord op veel van onze noodsituaties, maar daar is dit betaalmiddel niet voor. Gebruik uw kredietlijn verantwoord.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *