Hoe maak je een begroting?

We hebben in meer dan een van onze artikelen vermeld dat het hebben van een budget uw persoonlijke financiën gemakkelijker maakt, maar hoe maak je een begroting?

Het belangrijkste bij het opstellen van een budget is dat het van u is, dat het is afgestemd op uw behoeften. Het uiteindelijke resultaat van deze oefening hangt af van uw doorzettingsvermogen, inspanning en organisatie.

Maar voordat je in details treedt, heb je je afgevraagd…

Wat is een begroting?

Hij budget is een hulpmiddel waarmee u het gebruik van geld kunt plannen. Hoofdzakelijk opent de begroting de mogelijkheid om zichtbaar te maken, te organiseren en te beslissen waarin inkomen wordt besteedom een ​​betere financiële controle te hebben.

Voor specialisten is het budget het belangrijkste element om te onderhouden solide persoonlijke financiën. En het is dat u niet alleen bijvoorbeeld besparingsdoelen kunt definiëren, maar ook de deur opent om de overmatige schuldenlastdoor een beter beheer van de hulpbron en het stellen van prioriteiten.

Hoe maak je een begroting?

Om te begrijpen hoe u een budget moet maken, moeten we onze maandelijkse uitgaven begrijpen, we zullen het op een eenvoudige manier uitleggen. Hiervoor hebben we hulp nodig van onze vriend Juana.

Stel je voor dat Juana een persoon is die gemiddeld $ 10.000 pesos per maand verdient, alleen woont, maar nog steeds huur betaalt, haar dagelijkse vervoer van haar huis naar haar kantoor moet betalen en natuurlijk ook voedsel moet kopen om te overleven. Het eerste wat Juana moet doen is:

Juana’s baan betaalt haar $ 10.000 pesos per maand, maar ze is altijd de kleine muntjes aan het tellen om de volgende twee weken te halen. Wat gebeurt er met haar geld? Verdwijnt ze? Heeft ze geen vaste lasten? Wat is er, waarom telt ze altijd haar moraal aan het einde van de twee weken? Nou, we zullen Juana leren om een ​​gecontroleerde maandelijkse uitgave te hebben.

Juana moet altijd betalen voor haar elektriciteit, haar huur, haar telefoon, haar water, haar eten, haar vervoer en als ze schulden heeft ook. Dus we schreven dit allemaal op, laten we zeggen dat Juana voor huur met alles en diensten $ 3.000 pesos per maand betaalt. Terwijl ze elke dag $ 20 pesos moet betalen voor vervoer, maar ze gaat elke week naar kantoor, dus betaalt ze $ 600 pesos per maand.

Mooi, maar Juana heeft ook een schuld, die is niet erg groot maar slorpt wel een deel van haar salaris op. Ze moet betalen voor haar gsm-abonnement, dat $ 400 pesos kost.

Als we de wiskunde doen, heeft Juana in totaal $ 4.000 pesos aan vaste uitgaven. Bijna de helft van haar salaris! Maar ze verdient $ 10 duizend. Wat gebeurt er met de rest? Laten we er samen achter komen!

oeps! Als Juana naar de supermarkt gaat, is ze niet gewend om een ​​budget te hebben en loopt haar winkelwagen altijd uit de hand. Haar voorraadkast voor haar maand, ze heeft nooit een limiet, dus ze kan te veel uitgeven zonder het te beseffen. Misschien overleeft ze van $ 800 pesos uit de supermarkt, maar uiteindelijk geeft ze altijd $ 2000 uit. Door haar grillen, of omdat ze volgens haar dat stervormige kussen nodig had dat van kleur verandert in het donker.

Juana moet leren budgetteren voor eten of boodschappen, dus dat zou haar financiën verbeteren. Maar dat is niet alles, elke keer dat ze naar het plein gaat, koopt ze uiteindelijk een ijsje, ze gaat eten in een restaurant. Oeps, ik denk dat die uitgaven niet waren overwogen.

Dat is niet alles, Juana heeft de gewoonte om ’s ochtends altijd koffie te kopen. Ook koopt ze ’s middags frisdrank en patat. Ik denk dat dat zou moeten oplopen tot $ 100 pesos per dag, plus haar kaartje. Juana heeft mierenuitgaven, en daar heeft ze nog steeds niet veel aan. Wat moet ze doen om te voorkomen dat het geld zo snel opraakt?

Laten we Juana helpen om haar budget rond te krijgen.

Hij ontvangt $ 10.000 pesos per maand.

Zijn vaste maandelijkse uitgaven zijn $ 4.000 pesos, hij heeft $ 6.000 pesos over.

Maar hij geeft $ 2.000 pesos per maand uit in de supermarkt en een maaltijd in een restaurant die $ 500 pesos kost. Daar heeft ze al $ 6.500 pesos. Maar elke dag geeft hij $ 100 pesos uit aan chips en koffie. Dit is wanneer hij geen geld meer heeft om te sparen.

Juana’s vaste uitgaven kunnen niet worden veranderd, omdat ze niet waardig kan leven als ze ze schrapt. Maar ze kan beginnen met sparen in de kruidenierswinkel, zodat ze elke keer dat ze gaat een budget heeft. Ze kan ook een percentage van haar salaris besteden aan amusement: dat wil zeggen naar de film gaan, op restaurant gaan, naar een concert gaan of naar een feest gaan.

Elimineer mierenuitgaven tot 90%, dat u uw koffie en aardappelen niet elke dag koopt, zo niet één keer per week of misschien één keer per maand. Op deze manier kunt u sparen en houdt u genoeg over om uw uitgaven te dekken en heeft u aan het einde van de maand geen peso’s meer.

Nu Juana haar uitgaven in gedachten heeft, zal zij degene zijn die elke peso echt toewijst aan wat haar uitkomt. Maar zolang ze haar spaarpercentage respecteert, dat zal 20% van haar salaris zijn.

Besparingen moeten worden gezien als een belangrijk onderdeel van een begroting. En dit gezien als dé manier om gestelde doelen te bereiken, projecten uit te voeren of voorbereid te zijn op een eventualiteit.

Specialisten raden aan dat u minimaal drie maanden van uw salaris contant achter de hand heeft; en dat uw schulden niet hoger zijn dan 30% van uw maandinkomen.

Hoe schulden budgetteren?

Het budgetteren van schulden is erg belangrijk op weg om goede persoonlijke financiën te behouden, en dus een betere kwaliteit van leven door te voorkomen dat u het einde van de maand haalt zonder een cent op zak.

De gouden regel bij schulden is erop toe te zien dat ze niet meer bedragen dan 30% van uw inkomen. Daarom is het hebben van een zeer goede controle belangrijk. Vooral als we het hebben over instrumenten zoals creditcards, die soms de indruk kunnen wekken dat het om extra geld gaat.

Als u schuldenproblematiek heeft, kunt u zich beter wenden tot een kredietreparatiebedrijf zoals Resolve your Debt, die u de steun en het advies biedt om uit uw grootste schulden te komen.

Wat is het nut van budgetteren?

Het maken van een begroting helpt u om uw financiën beter onder controle te houden. Door heel goed vast te leggen hoeveel inkomen je krijgt, en hoeveel je kunt uitgeven, zorgt het budget voor een beter salarisbeheer.

Met het budget kunt u plannen vanuit verschillende periodes. Het kan voor u gemakkelijker zijn om uitgaven en inkomsten per maand of per twee weken te beheren.

Voordelen van budgetteren

Het belangrijkste voordeel van het maken van een budget ligt in het leiden van een rustig leven. Door controle te hebben over uw financiën, verlaagt u de stressniveaus door de zorgen weg te nemen dat u niet genoeg geld heeft om aan uw behoeften en verplichtingen te voldoen.

De Condusef.gob.mx identificeert onder andere ten minste drie specifieke voordelen:

 • Verminder onnodige uitgaven. Door het belangrijke van het banale te visualiseren en te scheiden, stelt het budget ons in staat om bijvoorbeeld de noodlottige mierenuitgaven uit te roeien.
 • Ken uw besparingsmogelijkheden. Door een planning uit te voeren, helpt het om de tijd te verkorten om die matras te maken waarmee u eventuele gebeurtenissen het hoofd kunt bieden of dat scherm kunt kopen dat u zo graag wilt.
 • Identificeer het niveau van de schuldenlast. Deze factor is transcendentaal, waardoor u alleen de schulden kunt nemen die u kunt betalen en geen verplichtingen hoeft aan te gaan die alleen uw financiën redden.

Het is nooit te laat om te beginnen:

Net als Juana brengt u uw inkomen, uw vaste lasten, uw bijbetalingen en vooral uw mierenuitgaven in kaart. En begin met het beheren van uw financiële leven.

Het beheer van middelen in een huis zal altijd gecompliceerd zijn omdat er een rationele verdeling van geld moet zijn, met als enig doel een evenwicht tussen inkomsten en uitgaven te bereiken.

Het proces is meestal gecompliceerd omdat de prijzen van de producten die we vaak consumeren zeer variabel zijn en de neiging hebben om te stijgen (ik herinner me nog dat avocado’s goedkoop waren).

Als dat je niet overtuigt om je uitgaven te gaan organiseren, zijn hier nog meer redenen:

Waarom budgetteren?

 • gezonde relaties. Geld is en blijft altijd een gevoelig onderwerp. Op het gebied van het gezin heeft het niet alleen gevolgen in economische zin, het kan ook zorgen voor spanning en stress die uiteindelijk de relatie met je gezin schaden.
 • Preventie. Wanneer u het zich het minst voorstelt, kunt u geconfronteerd worden met situaties zoals ziekte, ongelukken, uitgaven voor uw eigen opleiding of die van uw kinderen, amusement… en meer.
 • Welzijn. Uw middelen eerlijk verdelen is synoniem met voorzien in wat nodig is voor u en uw gezin.
 • Besluitvorming. Het is een hulpmiddel dat uw toekomst kan bepalen, u kunt beslissingen nemen zonder bang te hoeven zijn voor een destabilisatie van de gezinseconomie.

Maar een van de belangrijkste redenen:

Ik weet het, je denkt waarschijnlijk dat je dit niet nodig hebt. Maar ook is dat het dient als een diagnose, Ik laat u ons e-book achter dat u vertelt hoe u controle over uw geld kunt krijgen:

Nu u weet hoe uw financiën ervoor staan, is het tijd om na te denken over het opstellen van uw persoonlijk of gezinsbudget, zoals u het wilt zien:

Tips om je persoonlijk budget te laten werken

 • Eerlijkheid. Zeker als de gezinsfinanciën worden ondersteund door twee mensen (iets dat steeds vaker voorkomt in Mexicaanse huizen), wees dan eerlijk over de werkelijke behoeften van uw huis.
 • Overweeg een bepaald percentage om te beleggen. Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat je meer met je geld kunt doen, er zijn nu bedrijven als La Tasa die van je spaargeld een investering op lange termijn maken.
 • Overweeg smaken. Om te voorkomen dat u in de verleiding komt, stelt u een bepaald percentage vast om aan een bepaalde smaak te voldoen, zoals: uit eten gaan, naar de film gaan, wat dan ook, maar zolang het binnen uw budget valt en een ander item niet beperkt.
 • Voorkom schulden. Bedenk dat hoe minder schulden u heeft, hoe beter uw administratie zal zijn.
 • Laat de verwaarlozing achterwege Planning werkt voor alles, waarom zou u het niet doen met uw gezinsfinanciën? Begint nu!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *