Hoe kom ik uit de schulden als ik geen geld heb?

In deze tekst som ik al die fouten op die we maken als we niet weten hoe we uit de schulden kunnen komen.

Een van de grootste uitdagingen in het leven is discipline. Het handhaven van goede gewoonten is meestal een moeilijke taak voor de meeste Mexicanen. Van het hebben van gezonde eetgewoonten tot de gewoonte om overal op tijd te komen, het impliceert een constante inspanning die meestal zwaar op ons weegt, en veel.

Hetzelfde gebeurt als we het over onze financiën hebben, niet voor niets 63% van de mensen die het afgelopen jaar advies hebben ingewonnen bij Resolve your Debt, erkende dat de belangrijkste reden voor hun schulden te maken heeft met slecht financieel beheer.

Hoe kom ik uit de schulden als ik geen geld heb?

Zonder geld uit de schulden komen is ingewikkeld, maar maak je geen zorgen, want met een goede economische planning is niets onmogelijk.

Met een adequate strategie, maar ook veel wilskracht en toewijding, zul je zien dat je snel die schuld achter je laat waar je ’s nachts niet van kunt slapen.

Als het probleem is dat het geld dat u verdient niet genoeg is om uw schuld af te betalen, moet u eerst bepalen op welke uitgaven u kunt besparen.

Dat wil zeggen, aan welke dingen kunt u stoppen met uitgeven zonder uw kwaliteit van leven aanzienlijk te beïnvloeden of nieuwe schulden te genereren.

Onthoud dat het nooit goed is om een ​​gat bloot te leggen om een ​​ander te bedekken, dat wil zeggen, het is niet de moeite waard om schulden aan te gaan om te betalen. Tenzij de nieuwe schuld minder is of betere voorwaarden heeft.

Als u uw uitgaven bekijkt, zult u zeker dingen vinden die u kunt missen, zoals maaltijden buiten uw huis, koffie in de ochtend, frisdrank en snacks in de middag, of zelfs bier in het weekend.

Wees niet bang, het zal niet voor altijd zijn, alleen wanneer u uw schulden aflost en uw financiële stabiliteit herstelt.

Hoe kom je uit de schulden bij de bank?

Als u al een aantal van de uitgaven die we noemden hebt verlaagd, of zelfs enkele andere hebt gevonden, is het geld dat u beschikbaar heeft zeker toegenomen, dus de volgende stap is om de bank te benaderen waaraan u schulden heeft.

Het eerste dat u de financiële instelling duidelijk moet maken, is dat hoewel u misschien niet genoeg geld heeft, zij vast van plan is uw schuld af te betalen.

Zodra u de redenen voor uw vertraging en uw bereidheid om te betalen heeft uitgelegd, zal de bank zeker proberen een akkoord met u te bereiken, want onthoud dat het belangrijkste doel niet is om geld te verliezen.

Probeer vanaf het begin korting te vinden op het bedrag dat u aan de bank verschuldigd bent, en zo mogelijk betalingsfaciliteiten, of in ieder geval een van die twee voorwaarden.

Op deze manier zal het zeker gemakkelijker voor u zijn om uw schuld af te betalen, hetzij door het bedrag van de schuld te verminderen, hetzij door het bedrag van de vaste betalingen te verminderen.

De redenen:

Ze wisten niet hoe ze het krediet moesten gebruiken dat ze van de bank hadden gekregen, of omdat ze de betalingen van die gekke aankoop in het warenhuis niet konden dekken die elke maand gaven zonder dat er rente bestond … hun schuld werd een sneeuwbal die groeide tot het punt onhoudbaar en nu vragen ze zich af: hoe kom je uit de schulden?

Welnu, het is waar dat er “n” aantal fouten zijn die we zouden kunnen maken als we alles hebben, behalve geld om de stapel verplichtingen die we al zijn aangegaan te betalen. Maar ik gaf mezelf de taak om de 5 dingen op een rijtje te zetten die je zeker niet moet (of aan moet denken) als je al een probleem met een te hoge schuldenlast hebt. Hier gaan ze:

Een schuld verwerven om een ​​andere te betalen

Wees voorzichtig, u moet leren onderscheid te maken tussen schuldconsolidering door een lening aan te gaan met een lagere rente dan degene die u betaalt, omdat het heel anders is dan geld van uw creditcard halen om het minimumsaldo van uw andere plastic te betalen.

Als u twijfelt over de eerste optie, nodig ik u uit om mijn tekst te lezen: Hoe creditcardschulden consolideren? Daar leg ik stap voor stap uit hoe je het moet doen, wat details waar je op moet letten en wat de voordelen zijn als je ervoor gaat.

betaal alleen het minimum

Als u iemand bent die alleen de minimale saldi op uw creditcard betaalt, moet u van kant wisselen. Ik vertel u dit omdat, als u dit blijft doen, de schuld na verloop van tijd zal blijven groeien en u uiteindelijk veel meer zult moeten uitbetalen dan u oorspronkelijk verschuldigd was.

Onthoud dat, als u het minst mogelijke bedrag toewijst aan de maandelijkse betaling van uw schuld, u voor de volgende maand de gegenereerde rente moet betalen plus wat overeenkomt met die periode.

Bovendien zal het bedrag dat u aan het kapitaal toewijst lager zijn, zal de liquidatietermijn worden verlengd en als u doorgaat met deze slechte gewoonte, loopt u het risico uw “Bureau” te bezoedelen.

geloof dat er niets gebeurt

Als je hier en daar schulden hebt, is het ideaal om je budget bij te stellen.

U kunt niet doen alsof de Maagd tot u spreekt en de schuld laten groeien. Als u er niet meer tegen kunt en u heeft al een betalingsachterstand, dan is een kredietreparatiebedrijf waarschijnlijk uw alternatief. Bij Resolve your Debt bieden we u tot 70% korting zodat u kunt vereffenen en, het beste van alles, met uw eigen middelen.

Bijvoorbeeld: als je € 10.000 per maand verdient en na aftrek van alle vaste uitgaven (huisvesting, onderwijs, gezondheid en vervoer) heb je altijd € 1.500 over om uit te geven aan uitstapjes en “kleine traktaties” die niet helemaal noodzakelijk zijn… je moet ze toewijzen om die schulden te betalen.

luister naar de buurman

Degene die je verzekert dat hij veel schuldig was en die-en-die “hem uit het Bureau haalde” met een stuk wol, ontbreekt nooit. Onthoud dat niemand de bevoegdheid heeft om u uit het Bureau te “verwijderen”. Als u akkoord gaat met het voorstel van de buurman, verliest u alleen geld en tijd die u kunt gebruiken om uw financiën op orde te krijgen.

Het is belangrijk erop te wijzen dat wij allemaal die creditcards of afdelingskaarten hebben gebruikt, financiering bij een bank hebben aangevraagd of een actief Infonavit-tegoed hebben, zich in het “Bureau” bevinden. En het is niet slecht, integendeel. Het maakt ons onderworpen aan krediet omdat het een introductiebrief is voor elke financiële instelling. Het erge is wanneer ons gedrag als betalers niet het beste is geweest.

Geen strategie hebben om uit de schulden te komen

In het beste geval heb je al besloten om te betalen wat je verschuldigd bent en “om er niet slecht uit te zien” nu elke twee weken valt, gaat alles (of het meeste) weg in betalingen en meer betalingen. Als u zich hiermee identificeert, lijdt u vast al aan een van de meest voor de hand liggende symptomen van overmatige schuldenlast.

Wanneer u zich in een dergelijke situatie bevindt, moet u zonder aarzelen advies inwinnen bij financiële experts. Op het moment dat u besluit om met een Resolve uw Schuldadviseur te spreken, zal hij een uitgavenstaat opstellen en een spaarplan opstellen dat geen invloed heeft op uw basisbehoeften, maar hij zal tegelijkertijd een akkoord bereiken met de schuldeiser om u een korting die kan oplopen van 30 tot 70%, afhankelijk van het geval.

Nou, nu weet je het. Dat zijn slechts enkele van de fouten die we maken als we proberen uit de schulden te komen, maar geen idee hebben hoe we dat moeten doen. Neem geen risico, geef het niet (meer) water en ga beter naar specialisten in financiële vraagstukken.

Sparen of mijn schulden betalen?

Sparen is een van de beste gewoonten die je kunt hebben, omdat je altijd geld hebt voor het geval je ergens tegenaan loopt, of om na verloop van tijd een auto of zelfs een huis te kopen, om nog maar te zwijgen van het feit dat sparen van vitaal belang is voor onze oude dag.

Onthoud echter dat als iemand u een lening verstrekte, u uw woord en zelfs uw handtekening gaf om te garanderen dat u elke cent zou terugbetalen, plus de bijbehorende rente.

Daarom is het gepast dat u spaart om uw schulden te betalen, en als u ze eenmaal hebt afgewikkeld, is het essentieel dat u hiermee doorgaat.

Als u ervoor kiest om uw schulden niet te betalen, houd er dan rekening mee dat dit gevolgen kan hebben, zoals een slechte kredietgeschiedenis, waardoor het in de toekomst moeilijk voor u zal zijn om een ​​lening te krijgen.

In het ergste geval moet u zich ervan bewust zijn dat het niet betalen van uw schulden kan leiden tot beslaglegging op activa of zelfs een hypotheek.

Hoe kom je uit de schulden bij een kredietreparatiebedrijf?

Als u de bank al heeft benaderd en het resultaat is niet wat u ervan verwachtte, hoeft u zich geen zorgen te maken, er is nog een ander alternatief, namelijk contact opnemen met een kredietreparatiebedrijf.

Dit soort bedrijven zijn specialisten in het onderhandelen over kredieten voor financiële instellingen.

Een bedrijf van dit type, met meer dan 10 jaar ervaring, is resolvatudeuda.com, waarmee u een korting kunt krijgen tot 70 procent van de oorspronkelijke schuld die u bij de bank heeft.

Maar dat is niet alles, zijn diensten zijn niet beperkt tot het zijn van een eenvoudige onderhandelaar, maar hij zal een heel financieel plan voor u maken om nooit meer in de schulden te raken.

Nu weet je, er zijn altijd alternatieven om uit de schulden te komen, van zelf sparen, onderhandelen met de bank en iemand anders vragen om het voor je te doen. Het belangrijkste is dat u niet in de schulden leeft.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *