Hoe en waar ik mijn eerste € 1.000 kan investeren

Bij het beslissen waar je € 1.000 gaat investeren, zou iemand kunnen denken dat zo’n bedrag een laag investeringsbedrag is. En denk je? Is € 1.000 veel of weinig geld? Is alles relatief in de geldwereld? We zouden kunnen zeggen dat het belang van een geldbedrag wordt bepaald door 2 dingen: het werk dat nodig is om dat bedrag te verkrijgen en wat je ermee kunt verwerven.

In een tijd als nu, waarin veel gezinnen praktisch van dag tot dag leven, is € 1.000 een aanzienlijk bedrag. Zelfs voor iemand met een hoog eigen vermogen is € 1.000 nog steeds een aanzienlijk bedrag. Daarom is het erg belangrijk om te beslissen hoe en waar u € 1.000 wilt investeren. Van willen we u een oprecht advies geven.

Betekent het hebben van € 1.000 dat u € 1.000 kunt investeren?

We zullen direct zijn: NEE, helemaal niet. Omdat? In drie woorden: noodfonds. Alvorens te beleggen, is het essentieel om een ​​veiligheidskussen of noodfonds te hebben, dat wil zeggen een volledig beschikbaar spaargeld dat we op elk moment kunnen opnemen en dat ons zal helpen om onze uitgaven gedurende ten minste 6 maanden te dekken in het geval dat onze belangrijkste bron van inkomen verdwijnt. Daarom betekent € 1.000 hebben niet dat je € 1.000 kunt investeren.

Dus over welk vermogen, of spaargeld, moet ik beschikken om € 1.000 te kunnen beleggen? Het zal afhangen van de maandelijkse uitgaven die u heeft om in uw basisbehoeften te voorzien, dat wil zeggen de behoeften waar u niet zonder kunt. Het zal ook afhangen van de persoonlijke situatie van elke belegger, dat wil zeggen het soort werk, bron van inkomsten…

Ben je bijvoorbeeld ambtenaar en heb je een vaste baan, dan kun je voorstellen om een ​​noodfonds te hebben dat minimaal 6 maanden dekt. Als u elke maand € 800 nodig heeft om uw huis, voedsel en transport te dekken, moet u om € 1.000 te investeren vooraf in totaal € 5.800 hebben gespaard. Van daaruit kunt u € 1.000 investeren en € 4.800 op een lopende rekening laten staan ​​die volledig beschikbaar is voor het geval er iets onvoorziens is of, zoals de Engelsen zeggen, voor het geval de “regenachtige dagen” aanbreken.

Waar beleg ik € 1.000 als ik mijn noodfonds al heb?

Zodra u uw noodfonds heeft, kunt u uw € 1.000 beleggen. Waar? Onze aanbeveling is om het te doen in een product dat is aangepast aan uw psychologie, horizon en financiële situatie. Dat wil zeggen dat het het risico met zich meebrengt dat je echt kunt aannemen, niet meer en niet minder. Omdat? Om 2 redenen.

  • Als onze economische situatie, beleggingspsychologie en horizon gelijk zijn aan die van een zeer conservatieve belegger, stel je dan voor hoe we zullen reageren als onze investering op een bepaald moment plotseling een uitgesproken negatief rendement vertoont. Waarvoor ook wij zouden lijden.
  • Aan de andere kant, als ons beleggersprofiel overeenkomt met dat van een zeer vastberaden belegger, zullen we zien hoe de markt, ondanks volatiele periodes, hoge rendementen behaalt en zullen we eronder lijden als we dat extra rendement niet behalen.

Kortom, voordat u € 1.000 investeert, moet u weten wat uw echte beleggersprofiel is.

Zodra u uw beleggersprofiel kent, weet u in welk percentage van het variabele inkomen en het vaste inkomen u uw € 1.000 kunt beleggen. Maar we raden natuurlijk niet aan om in één aandeel van één bedrijf te beleggen, hoe solvabel het u ook lijkt. Het is empirisch aangetoond dat er betere rendementen worden behaald door rechtstreeks in indices te beleggen, dat wil zeggen door gediversifieerd te beleggen in alle bedrijven in een index, dan door te proberen te raden welke bedrijven het beter gaan doen. Dat is precies wat Index Beleggingsfondsen bereiken.

Om uw belegging te diversifiëren en uw winstgevendheid te verbeteren, raden we u daarom aan om uw eerste € 1.000 te beleggen in indexfondsen of ETF’s (als u wilt, kunt u hier het verschil zien).

Zodra u uw beleggersprofiel en de indexfondsen kent waarin u uw € 1.000 kunt beleggen, moet u een makelaar zoeken waar u uw portefeuille kunt samenstellen, de fondsen kunt kopen en uw belegging kunt beheren. Hiervoor is het van groot belang dat u kiest voor een makelaar met lage kosten, aangezien deze een zeer belangrijke impact hebben op de winstgevendheid van de portefeuille.

Hoe helpt u bij het beleggen van uw eerste € 1.000

Misschien lees je dit bericht omdat je al klant bent; dan weet u perfect hoe wij u helpen beleggen. Maar misschien lees je dit bericht omdat je op internet hebt gezocht naar hoe en waar je € 1.000 kunt investeren. Laat ons dan even uitleggen hoe wij u helpen.

is een geautomatiseerde beheerder van beleggingsportefeuilles, gereguleerd door de CNMV (National Securities Market Commission) als effectenagentschap nr. 272.

Wij zijn momenteel de enige onafhankelijke geautomatiseerde beheerder waarmee u kunt beleggen vanaf € 1.000. Onze service bestaat uit een totaal beheer van uw investering, gepersonaliseerd en met veel lagere kosten dan de traditionele (dit bereiken we deels dankzij het feit dat het grootste deel van onze service geautomatiseerd is en ook door het feit dat onze filosofie bestaat uit het op de eerste plaats zetten van de belegger). U kunt hier beoordelingen van onze klanten lezen of zelf zoeken op Google.

Als u overweegt te beginnen met beleggen met € 1.000, zoals we al zeiden, zorg er dan eerst voor dat u uw noodfonds hebt. Zodra u uw beleggersprofiel kent, kunt u onze vragenlijst gebruiken. Beleg dan volgens uw beleggersprofiel maar gediversifieerd. En als je wilt dat een team van experts alles regelt, zodat je meer tijd hebt of omdat je liever experts met meer kennis hebt, doen we het allemaal voor je en 100% online.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *