Hoe een bedrijf op te richten als buitenlandse ondernemers in Chili

Een bedrijf oprichten in Chili als buitenlander is niet moeilijk als je de procedure kent. Vervolgens zullen we stap voor stap alles noemen wat de buitenlandse ondernemers in Chili succesvol een bedrijf opzetten; het maakt niet uit of ze uit Latijns-Amerika komen of uit een ander land over de hele wereld.

Alle buitenlandse ondernemers in Chili, zowel natuurlijke als legale, kunnen deze procedure uitvoeren, die kan worden uitgevoerd door middel van een tijdelijk visum of permanent verblijf. Het vereist alleen de SLEUR geleverd door de SII. Dit nummer is het nummer dat u nodig heeft om op uw naam zaken te doen. Om het te verkrijgen, moet u de volgende informatie bewijzen.

 • Buitenlandse identiteitskaart of ID.
 • Land van herkomst.
 • Geboortedatum.
 • Type visum dat u presenteert en de vervaldatum ervan.

De enige vereiste is het behalen van de RUT, die u zullen helpen bij het starten van de procedures om het bedrijf op te richten; U kunt dit doen als natuurlijk of rechtspersoon. Een andere vereiste is dat je geen achtergrond hebt, anders kun je het identificatiedocument niet krijgen.

Een advies dat we u kunnen geven, is om naar de SII-pagina te gaan en kom er alles over te weten. Daarnaast is het van het grootste belang dat je op de hoogte bent van de gestelde deadlines, want als die verlopen moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Elk buitenlands bedrijf kan een bedrijf oprichten in Chili zolang u uw RUT als rechtspersoon verkrijgt. Dit buitenlandse bedrijf kan op drie manieren actief zijn in Chili:

 • Via een wettelijke vertegenwoordiger.
 • Een filiaal opzetten.
 • Een nieuwe samenleving creëren.

In elk geval, U moet het bestaan ​​van het bedrijf bewijzen en van de huidige afgevaardigden die procedures kunnen uitvoeren. Deze wettelijke vertegenwoordiger moet in Chili gedomicilieerd zijn en kan in Chili of in het buitenland geaccrediteerd zijn.

Vandaag de oproep Registratie van bedrijven of bedrijven Het is de meest gebruikte methode voor een bedrijf oprichten als buitenlandse ondernemers in Chili. Het is ook bekend als bedrijf in één dag. We hebben alle details hieronder afgerond.

1. Voer het register van bedrijven en bedrijven.cl in

Het eerste is om naar registrodeempresasysociedades.cl te gaan. Eenmaal binnen moet je Log in. Voor dergelijke doeleinden moet u uw RUT en wachtwoord. Als u deze niet heeft, kunt u met uw Unieke sleutel. En als u er ook geen heeft, moet u een account aanmaken in dezelfde sectie. Onthoud dat om deze stappen uit te voeren, u een Unieke rol zijrivierdie u kunt opvragen bij de Burgerlijke Stand.

2. Selecteer de optie “Samenstellen”.

Wanneer u de optie “Opnemen” selecteert, kunt u acht soorten bedrijven maken. Deze verschillen in verantwoordelijkheid en aantal partners. Nu gaan we ze op een rijtje zetten.

 • Individuele vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (EIRL). Zoals de naam al zegt, bestaat het uit slechts één natuurlijke persoon, zonder partners en uit één branche.
 • Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid . Bestaande uit vertrouwde partners die liever weinig formaliteiten hebben op administratief gebied. Ze kunnen maximaal 50 partners hebben en een of meerdere beurten.
 • Aandelenmaatschappij (SpA). Verschillende vennoten participeren in dit bedrijf via aandelen. In deze modus kunt u aandelen kopen en verkopen. Gratis modaliteit en één en meerdere spins.
 • Gesloten aandelenmaatschappij (SA). Van twee aandeelhouders. Over het algemeen worden op middellange en lange termijn nieuwe partners opgericht. Het heeft strikte regelgeving en een of meerdere wendingen.
 • Wederzijdse Garantie Beperkte Vennootschap (SAGR). Van twee aandeelhouders met een minimumkapitaal van 10.000 UF. Het heeft een exclusieve branche om garanties aan schuldeisers te bieden.
 • Commerciële Collectieve Maatschappij (SCC). Een of meer vennoten. Er moet een band van vriendschap of verwantschap tussen hen bestaan. Het heeft een of meer wissels en de vennoten verbinden al hun vermogen hoofdelijk.
 • Eenvoudig beperkt partnerschap (SCS). Dit bedrijf bestaat uit twee soorten partners: managers en commanditaire vennoten. Deze laatsten brengen het kapitaal in en zijn alleen verantwoordelijk voor dit kapitaal. Eerstgenoemden besturen de vennootschap en verbinden hun vermogen hoofdelijk.
 • Partnership Limited by Shares (SCA). Ze bestaan ​​uit twee soorten vennoten: managers en een of meer aandeelhouders. Deze laatsten brengen het kapitaal in, kunnen niet administreren, komen niet voor in de statuten en zijn alleen verantwoordelijk voor het ingebrachte kapitaal.

3. Kies de optie die u handig acht voor uw bedrijf

Voordat u het juiste alternatief kiest, moet u zeker zijn van uw optie. Lees de informatie die we voor u hebben verstrekt in de vorige sectie. Als u niet zeker weet welk type bedrijf u moet registreren, dan kunt u dat doen We dringen er bij u op aan om ChileAtiende in te voeren. Op deze site kunt u met meer zekerheid bepalen wat voor bedrijf u nodig heeft.

4. Voer gegevens en documenten in

Nadat u de bedrijf dat u wilt inschrijven u moet doorgaan naar het volgende gedeelte. In deze stap moet u de naam van uw bedrijf en de fantasienaam invullen. Meteen daarna de volgende informatie.

 • De gegevens van de fiscale woonplaats.
 • De informatie van het adres van het bedrijf.
 • Het doel van de samenleving.
 • Het kapitaal van het bedrijf.
 • Duur van het bedrijf.
 • Het type administratie.
 • De bevoegdheden van de administratie.
 • Andere pacten.

In het volgende gedeelte moet u invoeren de gegevens van de kiezer(s), de volledige naam hiervan en hun RUT. Dan moet u de documenten bijvoegen die de eerder toegelichte informatie bewijzen. Tot slot moeten de partners elektronisch ondertekenen informatie.

5. Onderteken elektronisch

Na het invullen van het elektronische formulier dienen de vennoten waaruit het bedrijf bestaat de verstrekte gegevens te bewijzen door middel van een Elektronische handtekening. In dit opzicht zijn er twee modaliteiten.

 • Geavanceerde elektronische handtekening (FEA). Elke partner tekent op zijn computer met een apparaat genaamd teken en een wachtwoord.
 • Ondertekening door notaris. Als de deelnemers de bovengenoemde handtekening niet kunnen zetten, kunnen ze hun handtekening accrediteren voor een notaris, die het formulier moet ondertekenen met zijn VVO.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *