breng met deze methodes je schulden op orde

Wanneer u door een moeilijke economische situatie gaat, is het vaak een grote uitdaging om opgebouwde schulden af ​​te lossen; het is echter niet onmogelijk. Als u zich identificeert met deze situatie, moet u weten dat dit het juiste moment is om te besluiten het onder ogen te zien. Door een actieplan te ontwikkelen, is het mogelijk om vooruit te komen en uw schulden op orde te krijgen.

Als eerste stap is het noodzakelijk dat je de realiteit waarin je je bevindt goed kent. Maak hiervoor een lijst van al uw schulden, inclusief in elk verschuldigd bedrag de tarieven, kosten, provisies, voorwaarden en condities die van toepassing zijn. Op basis van deze informatie kunt u een analyse uitvoeren om uw actieplan op te stellen.

Er zijn verschillende methoden of strategieën die u kunt gebruiken om uw situatie op te ruimen en al uw schulden af ​​te handelen. Hieronder presenteren we verschillende alternatieven voor hoe u kunt plannen en hoe u de meest geschikte voor u kunt kiezen.

Consolidatie

Consolideren bestaat voornamelijk uit het samenvoegen van al uw schulden tot één. Dus in plaats van vier termijnen van verschillende kredieten op verschillende data te betalen, genereert u één betalingsverplichting op één enkele datum. Het hebben van een enkel bedrag kan u helpen zich te concentreren op deze enkele schuld en een enkele betalingsdatum te plannen.

U dient contact op te nemen met de entiteit of entiteiten waarmee u de kredieten heeft aangegaan om de opties te onderzoeken die u heeft voor een dergelijke overeenkomst, waarbij u er altijd rekening mee moet houden dat de voorwaarden van deze consolidatie of herstructurering gunstig voor u zijn en de boetes die een annulering met zich meebrengt kan brengen.

Naast het logistieke aspect kan je genieten van een renteverlaging, op voorwaarde dat het geconsolideerde krediet lager is dan je huidige kredieten.

Heronderhandeling

De heronderhandeling kan verschillende aspecten in overweging nemen, maar het zal altijd een benadering van uw entiteit met zich meebrengen. U kunt bij uw rekenplichtige vragen naar de mogelijkheid van enige vorm van inhouding of korting op uw schulden, of de mogelijkheid van herfinanciering. Als we het hebben over een herfinanciering, moeten we uiterst voorzichtig zijn en evalueren of het echt gepast is, omdat dit kan worden beschouwd als “vanaf nul beginnen”. We moeten alle voorwaarden analyseren en kijken of de nieuwe overeenkomst het echt waard is.

Onthoud dat u NOOIT iets mag ondertekenen zonder tot in detail te weten waar het over gaat en de voorwaarden van elk contract te analyseren. Als u een term niet begrijpt, vraag hen dan om het u uit te leggen. Als u niet tevreden bent met de uitleg, vraag dan om een ​​kopie van het document en win advies in voordat u een overeenkomst formaliseert.

Het wordt aanbevolen dat u uw heronderhandelingsvoorstel schriftelijk indient en de vertegenwoordiger vraagt ​​om een ​​ontvangstbevestiging met het zegel van de entiteit.

Als uw schuld “legaal” is geworden en een extern bureau de incasso beheert en zij komen niet tot overeenstemming of u heeft een probleem, dan kunt u contact opnemen met Pro-Consumidor om hulp te vragen.

Lawine

De lawinemethode bestaat uit het opstellen van een plan om uw schulden af ​​te betalen, te beginnen met het saldo van de schulden met de hoogste rente, dat wil zeggen de schuld die het duurst is.

Alle openstaande schulden zullen het minimumbedrag worden betaald, maar deze schuld die bovenaan de lijst staat, zal naast de dekking van het minimum elke maand (of in de periode die voor u haalbaar is) een extra termijn worden betaald totdat deze verplichting kan worden voldaan . .

Het is belangrijk om de rest van de schulden niet te verwaarlozen om late kosten te voorkomen, aangezien het noodzakelijk is om op zijn minst de minimale betaling te doen, wat extra kosten met zich mee kan brengen bij het omgaan met creditcardschulden.

De lawinemethode heeft als voordeel dat we aan het einde van de reis minder gaan betalen. Nadat u klaar bent met het betalen van die schuld met de hoogste rente, moet u doorgaan met het betalen van de extra termijn op de volgende schuld op de lijst.

Sneeuwbal

De sneeuwbalmethode is om eerst schulden met het kleinste totaalbedrag af te lossen. In dit scenario concentreert u zich dus niet op de rente die u betaalt, maar op het saldo of het totale verschuldigde bedrag.

Net als bij de lawinemethode, moet u doorgaan met het betalen van het minimum of de termijn voor alle andere schulden die u heeft en de aanvullende betaling doen voor het laagste bedrag op uw lijst. Dit zal uw prioriteit zijn totdat u het totale saldo bereikt. Wanneer je dit bereikt, blijf je dezelfde methode toepassen bij de volgende schuld op de lijst.

De sneeuwbalstrategie heeft een groot effect op het psychologische aspect, want door sneller prestaties te behalen, kunt u zich gemotiveerder en tevredener voelen in het hele proces van het afbetalen van uw schulden. Deze methode kan motiverend zijn voor mensen met meerdere creditcardschulden, omdat ze hierdoor sneller tijdige resultaten kunnen zien.

Ongeacht de methode die u kiest om uw actieplan uit te voeren, het is al van grote waarde dat u heeft voorgesteld om uw situatie onder ogen te zien en uw schulden op orde te brengen. Raak niet ontmoedigd en ga verder op uw weg naar financiële vrijheid. Wanneer u dit hele proces afsluit, vergeet dan niet uw saldobrief (of -brieven) op te vragen bij de entiteit en uw kredietgeschiedenis te raadplegen, om er zeker van te zijn dat er geen fout in het register zit.

We moedigen u aan om uw schulden met volharding onder ogen te zien, zodat u kunt genieten van de gemoedsrust dat uw financiën op orde zijn.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *