5 onmisbare financiële boeken voor 2023

Persoonlijke financiën worden niet op scholen onderwezen. Zelfs kennis over het gedrag van financiële markten wordt nauwelijks geleerd als economisch of zakelijk.

Als u geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw financiële vaardigheden en voorbereid wilt zijn op de uitdagingen van de steeds veranderende financiële wereld, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en beschikbare tools. Een manier om dit te doen is door financiële boeken te lezen. Deze boeken kunnen waardevolle informatie en praktisch advies bieden om u te helpen uw relatie met geld te verbeteren, slimme investeringen te doen en financiële vrijheid te bereiken.

In dit artikel presenteren we je vijf onmisbare financiële boeken voor 2023 om je cadeau-ideeën te geven voor de volgende Wereldboekendag. Deze boeken zijn een mix van beproefde klassiekers en nieuwe releases die zich richten op een breed scala aan financiële onderwerpen, van beleggen op de aandelenmarkt tot budgettering en schuldbeheer. Elk van deze boeken biedt waardevolle informatie om u te helpen uw financiële vaardigheden te verbeteren en uw financiële langetermijndoelen te bereiken.

Door ze te lezen, krijgt u toegang tot belangrijke informatie over de financiële wereld en hoe beleggingsmarkten werken, evenals praktische hulpmiddelen om u te helpen weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Of u nu geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw beleggingsvaardigheden, het beheren van uw budget of sparen voor uw pensioen, deze boeken kunnen u de informatie en motivatie bieden die u nodig hebt om uw financiële doelen te bereiken.

Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar de vijf onmisbare financiële boeken voor 2023 die we hebben gerangschikt van minst naar meest complex.

“Financiën voor geeks” door Jordi Martínez Llorente

“Finance for Geeks” is een boek dat zich richt op het toegankelijk en begrijpelijk maken van financiën voor iedereen, ongeacht hun niveau van financiële kennis. Het is geschreven door de directeur financiële cultuur van het Institute of Financial Studies (IEF), financiële verspreider en medeoprichter van Jordi Martínez Llorente. Dit boek is ontworpen om leuk en gemakkelijk te lezen te zijn en staat vol met interessante anekdotes en verhalen die complexe financiële concepten helpen illustreren.

Door het hele boek heen behandelt Jordi een breed scala aan financiële onderwerpen, van schuldbeheer en budgetplanning tot beleggen in de aandelenmarkt en plannen voor zijn pensioen. Als u op zoek bent naar een boek dat u helpt financiën op een duidelijke en toegankelijke manier te begrijpen, dan is “Finance for Geeks” uw optie.

“Fintech: sparen en beleggen in het digitale financiële tijdperk” door Eloi Noya

“Fintech: Saving and Investing in the Digital Financial Age” is een boek dat de wereld van financiële technologieën, of “fintech”, onderzoekt en hoe deze de manier veranderen waarop mensen hun geld sparen en beleggen. Geschreven door fintech-expert Eloi Noya. Dit boek biedt diepgaand inzicht in hoe nieuwe technologieën de financiële sector transformeren en hoe mensen kunnen profiteren van deze trends om hun eigen financiën te verbeteren.

Door het hele boek heen onderzoekt Noya onderwerpen als geautomatiseerd sparen, investeringsbeheer met virtuele assistenten en robo-adviseurs, en zelfs investeren in cryptocurrencies. Noya verwijst specifiek naar de Spaanse roboadvisor die ongetwijfeld het breedste scala aan gepersonaliseerde en gediversifieerde portefeuilles biedt, zowel van indexfondsen als van Exchange Trade Funds (ETF’s). In het boek neemt ze een verwijzing op naar het concept van een noodfonds, ontleend aan een post geschreven door de CEO van .

Als je meer wilt weten over hoe financiële technologieën de manier veranderen waarop mensen sparen en beleggen, dan is dit boek een geweldige optie.

“Win door te spelen om niet te verliezen” door Charles D. Ellis

Winnen door te spelen, niet verliezen door Charles D. Ellis is een boek dat praktisch advies en strategieën biedt voor beleggers die veelgemaakte fouten willen vermijden en hun winst op lange termijn willen maximaliseren.

De auteur betoogt dat de meeste beleggers geld verliezen omdat ze basisfouten maken, zoals overbeleggen in trendaandelen of het negeren van het belang van diversificatie. Ellis gelooft dat de sleutel tot succes in de wereld van beleggen een systematische en gedisciplineerde aanpak is die fouten minimaliseert en kansen maximaliseert.

Door het hele boek heen benadrukt de auteur het belang van geduld, discipline en risicobeheer voor goede resultaten. Hij geeft ook praktisch advies over het opbouwen en onderhouden van een gediversifieerde portefeuille, het vermijden van emotionele valkuilen en het behouden van het langetermijnperspectief.

Samenvattend is “Winnen door te spelen om niet te verliezen” een handig en praktisch boek voor beleggers die hun resultaten willen verbeteren en onderweg kostbare fouten willen vermijden.

“De psychologie van geld” door Morgan Housel

“De psychologie van geld” is een boek dat ingaat op de relatie die we hebben met geld en hoe onze perceptie onze financiële beslissingen kan beïnvloeden. Dit boek, geschreven door de bekende auteur Morgan Housel, onderzoekt de veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het beheren van hun geld en biedt praktische oplossingen om onze financiële vaardigheden te verbeteren.

Een van de belangrijkste ideeën die in “The Psychology of Money” naar voren komt, is dat rijkdom niet alleen een kwestie van geld is, maar van waarden en attitudes. Housel betoogt dat financiële beslissingen niet alleen gebaseerd moeten zijn op gegevens en statistieken, maar ook op een diep begrip van onszelf en onze eigen opvattingen over geld. Als u op zoek bent naar een frisse en inzichtelijke kijk op de relatie die we hebben met geld, dan is “The Psychology of Money” een boek dat u niet mag missen.

“Een willekeurige wandeling door Wall Street” van Burton Malkiel

“A Random Walk on Wall Street” is een boek geschreven door Burton Malkiel dat het onderwerp beleggen in de aandelenmarkt en financiële markten behandelt. Daarin verdedigt Malkiel het idee dat markten efficiënt zijn en dat het daarom onmogelijk is om het gedrag van aandelenkoersen op lange termijn te voorspellen.

Het boek legt in eenvoudige, toegankelijke bewoordingen uit hoe financiële markten werken en hoe beleggers op lange termijn consistente rendementen kunnen behalen door te beleggen in indexfondsen of een gediversifieerde portefeuille van aandelen van sterke, goed beheerde bedrijven.

Malkiel onderzoekt ook verschillende beleggingsstrategieën, waaronder technische analyse en fundamentele analyse, en betoogt dat veel van deze strategieën op de lange termijn niet effectief zijn. Hij benadrukt ook het belang van diversificatie en risicobeheer bij beleggen.

Kortom, “A Random Walk Down Wall Street” is een boek dat passief beleggen in indexfondsen en diversificatie verdedigt als effectieve strategieën voor het beleggen in financiële markten op de lange termijn, en kritiek levert op actieve beleggingsstrategieën die gebaseerd zijn op speculatie en het voorspellen van het gedrag van aandelenkoersen. .

Waarom financiële boeken lezen?

Persoonlijke financiën en het gedrag van financiële markten worden niet op school onderwezen, en weinig op universiteiten, zelfs als ze een graad in economie of bedrijfskunde volgen.

Het lezen van financiële boeken kan een waardevol hulpmiddel zijn om uw financiële vaardigheden te verbeteren en uw financiële langetermijndoelen te bereiken. In dit artikel hebben we vijf onmisbare financiële boeken voor 2023 geïntroduceerd, met een breed scala aan financiële onderwerpen, van beleggen op de beurs tot budgettering en schuldbeheer. Elk van deze boeken is een combinatie van beproefde klassiekers en nieuwe releases die essentiële informatie en praktisch advies bieden om u te helpen uw relatie met geld te verbeteren.

Door ze te lezen, krijgt u toegang tot belangrijke informatie over de financiële wereld en hoe beleggingsmarkten werken, evenals praktische hulpmiddelen om u te helpen weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de informatie in deze boeken slechts een hulpmiddel is en dat het bereiken van financiële vrijheid actie en doorzettingsvermogen vereist.

Kortom, het lezen van deze financiële boeken kan de eerste stap zijn naar een gezonder en stabieler financieel leven. Door te leren van experts in het veld, kunt u uw vaardigheden verbeteren en weloverwogen financiële beslissingen nemen die u helpen uw doelen te bereiken. Verspil dus geen tijd meer en begin vandaag nog met het lezen van deze financiële boeken om voorbereid te zijn op de financiële uitdagingen die voor u liggen.

Bijlage: andere boeken die u mogelijk interesseren

We wilden een zeer beperkte lijst van 5 boeken geven. Vervolgens geven we een lijst van andere boeken die deel uitmaakten van de aanvankelijk geselecteerde lijst voor het geval je een van de bovenstaande al hebt gelezen of je kennis verder wilt uitbreiden. Bovendien zijn we ons ervan bewust dat sommige ervan in het Engels zijn omdat de Spaanse vertaling nog niet bestaat:

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *