10 tips om te weten hoe je een evenement organiseert

Geloof het of niet, het is mogelijk om een ​​evenement te organiseren en geld te besparen zonder te hoeven zoeken “peetvader van wegwerp”. Een goede planning is essentieel om het te laten werken, dus voordat u de kaart geeft, heeft u enkele zeer eenvoudige opties om een ​​eenvoudig feest of zelfs de vijftiende verjaardag van uw dochter beter te plannen zonder de poging te mislukken. Als u op het punt staat een evenement te organiseren, maar niet weet hoe u dit moet doen zonder schulden te maken, volgen hier enkele tips die gemakkelijk te realiseren zijn, maar zeer nuttig zullen zijn.

Ik geef je 10 tips om te weten hoe je een evenement organiseert:

1. Definieer het type feest

Dit vormt het uitgangspunt, moet u er rekening mee houden dat afhankelijk van het type feest dat u gaat organiseren: verjaardagsfeest, thema, XV jaar of gewoon een vergadering. Met deze informatie kunt u beginnen met het maken van een lijst van wat u nodig heeft, wie u wilt uitnodigen, enz.

2. Plan vooruit

Het belangrijkste punt van allemaal, sinds de tijd die je uittrekt om een ​​evenement te organiseren zal te veel invloed hebben bij uw besluitvorming; anders voel je te veel druk en door de gemakkelijke weg te kiezen, geef je meer uit dan gepland.

  • Als het een klein of middelgroot feest wordt van 10-50 personen, duurt het 2-3 maanden van tevoren.
  • Als het een groot feest is zoals bruiloften of iets dergelijks waar meer dan 50 mensen bij zijn, neem dan een jaar van tevoren.

3. Maak een begroting

Het organiseren van een evenement dat uitgroeit tot een onvergetelijke date hoeft niet per se duur te zijn en schulden op te leveren, dus een goed idee is om vast te stellen in welke zaken je het meest moet investeren om het te kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld:

Checklist voor uw budget
Wat voor feest is het?
Hoeveel mensen zullen aanwezig zijn?
Wat zijn de opties om het eten te kiezen?
Kies je een entertainmentservice?
Welke dranken zijn geschikt?
Zal de decoratie eenvoudig zijn of niet?
Heb je speciale kleding nodig?
Is het nodig om een ​​soort “souvenir” te geven?
Moet je de viering aanvullen met een ander soort ceremonie?
Is er audioapparatuur nodig?
Bezet je iets uit de snoepwinkel?

Kopen op volume is een goede optie. Zodra u deze lijst heeft, onderzoekt u de prijzen en maakt u een schatting van het totale bedrag van de investering. Onthoud dat het belangrijkste bij het maken van een budget is om je eraan te houden.

4. Kies de datum

Het hebben van een vaste datum is belangrijk omdat sommige diensten (verhuur van zalen, stoelen, tafels, tenten, opblaasbare spellen, muziekgroepen, geluidsinstallaties) om deze reden een agenda hebben u moet het maanden van tevoren selecterenDit in gedachten houden zal enorm bijdragen aan uw planning, aangezien u alles onder controle heeft. Bijvoorbeeld: februari, maart, april, mei, oktober, november en december zijn hoogseizoen voor bruiloften. Terwijl de zomer het hoogseizoen is voor dopen.

Het plannen van een evenement hoeft niet stressvol en duur te zijn… geef jezelf de kans om creatief te zijn en slimmer met je geld om te gaan.

5. “VIP Quota”: Maak uw gastenlijst…

Maak een gastenlijst om de exacte gegevens te hebben van hoeveel eten en drinken u klaar moet hebben voor de grote gelegenheid, investeer niet meer geld en gun uw portemonnee een pauze.

Enkele redenen om iemand uit te nodigen op je feest:
als het van je familie is
Als het je vriend is
Als ze een hechte relatie hebben
Als die persoon met je samenwerkt en je kunt goed met hem opschieten
Je weet dat het feest leuker zou zijn als die persoon aanwezig zou zijn

6. Stel doelen

Als organisator van uw evenement moet u rekening houden met elk van de belangrijke punten ervan en tijden vastleggen om alle activiteiten uit te voeren die het inhoudt: van het kiezen van het menu tot het kiezen van een kamer, het kan u besparen spanning.

Je kunt je laten inspireren om te beginnen, ofwel door potlood en papier te pakken om een ​​lijst te maken met de punten die je moet halen of door je mobiele telefoon te gebruiken om te solliciteren en taken, activiteiten, doelen enz. te organiseren. Degene die ik het meest aanbeveel, omdat ik het heb gebruikt en het werkt heel goed, is Ike, voor Android. Als je het iOS-systeem gebruikt, raad ik Tick, Tick to do-lijst aan.

7. Zoek naar de beste opties

Ga nooit voor de eerste optie! Het is u vast wel eens overkomen, dat u door een haastige aankoop later iets veel leukers vindt, misschien wel goedkoper. Neem daarom rustig de tijd om prijzen te checken en gebruik te maken van promoties. Probeer dingen te kopen die echt nuttig zijn, het is niet nodig om geld uit te geven aan miljoenen “souvenirs” die mensen normaal weggooien of waar ze niets aan hebben, een minimalistische decoratie zou een optie kunnen zijn.

8. En de drankjes?

Naast eten zijn drankjes een van de grootste uitgaven die een persoon heeft bij het organiseren van een evenement. U moet overwegen of van alle opties die u uw gasten te bieden heeft, zij alcoholische dranken bevatten die niet alleen duurder zijn dan de andere, maar misschien niet combineren met uw evenement. Als uw feest geen aankoop van alcoholische dranken vereist, kunnen deze van de lijst worden uitgesloten en zo een gezond samenleven en besparingen voor uw portemonnee bevorderen.

9. Breng je meest creatieve kant naar boven

“Doe het zelf” of doe het zelf, is een trend die niet is verdwenen, het idee is dat Of het nu gaat om het decoreren van de plaats waar het evenement zal plaatsvinden, het maken van centerpieces, koken of zelfs het decoreren van uw evenement met gerecycled materiaal.

Je hebt zeker Pinterest gebruikt, daar kun je tutorials en ideeën vinden om je te inspireren. Dit is een goede gelegenheid om geld te besparen, onthoud dat het geven van de kaart tijdens de organisatie van een evenement de laatste optie moet zijn.

10. Kies een geschikte plek

Dit is een van de punten waar al het bovenstaande samenkomt, want afhankelijk van het aantal gasten dat je krijgt, kun je kiezen of het feest bij jou thuis is of op een speciale plek. Als het evenement vereist dat u een feestzaal huurt, kunt u de kosten met de nodige tijd voorkomen en ontstaan ​​er geen schulden.

Er zijn kamers met toegankelijke arrangementen, comfortabele faciliteiten en die u, afhankelijk van het aantal gasten, een menu-optie bieden die u tijd bespaart, omdat u niemand nodig heeft om het eten te bereiden.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *